اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  یزد

عمده مشکل کودکان یزدی اختلالات گوارشی است

پزشک یزدی متخصص اطفال با اشاره به اینکه وضعیت نگهداری از نوزاد و کودک در فصول مختلف متفاوت است گفت: عمده مشکل کودکان یزدی اختلالات گوارشی است.

عمده مشکل کودکان یزدی اختلالات گوارشی است

دکتر محمدعلی شهاب در گفت و گو با خبرنگار فارس از یزد با اشاره به نگرانی بی مورد خانواده ها در خصوص وضعیت پوشش نوزاد در فصول مختلف سال اظهار کرد: در فرهنگ قدیم که در زمستان وسایل گرمایشی مانند امروز نبوده و ایجاد گرمایش دشوار بود امروز مفهومی ندارد و باید توجه داشت که درجه اتاق را هرآنچه کاهش بدهیم قطعا خنک­تر از فصل بهار نیست و نگرانی برای سرماخوردگی جایی ندارد.

وی با بیان اینکه مادران همیشه در مورد بیماری کودک خود نگرانی دارند افزود: عمده مشکل کودکان یزدی که به مراکز درمانی مراجعه می کنند ناشی از اختلالات گوارشی است که لازم است مادران به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.

وی با بیان اینکه نوع پوشش نوزاد عاملی برای ابتلا به زردی است افزود: ابتلای به زردی ناشی از افزایش درجه حرارت بدن و ضعف کارکرد برخی از اعضای بدن از جمله کبد است که به راحتی نیز قابل درمان بوده و لزومی ندارد خانواده ها نگران این موضوع ساده باشند.

پزشک شهیر یزدی با بیان اینکه تمام خانواده هایی که فرزند دارند و یا به نوعی با فرزندان فامیل در ارتباط هستند دغدغه نوزاد را دارند ادامه داد: زردی نوزاد یک چیز طبیعی است که به آن مبتلا می شوند و به راحتی و در زمانی کوتاه هم قابل درمان است و معمولا زردی از روز سوم روع شده و در روز هفتم و هشتم به اوج می رسد و در روز چهاردهم تا شانزدهم نوزاد فروکش کرده و به حالت عادی باز می گردد.

دکتر شهاب ادامه داد: در خصوص تغذیه مادر و ارتباط آن با زردی شایعاتی بین مردم مطرح است، بر خلاف باور مردم، تغذیه مادر ارتباطی با زردی ندارد و باورهای نادرستی وجود دارد که مصرف گرمی یا برخی غذاها موجب افزایش زردی می شود که اصلا اینگونه نیست و این موضوع با تغذیه مادر بی ارتباط است.

وی بیان داشت: راهکارهایی مثل حجامت برای رفع زردی در بین خانواده ها شایع است که این موضوع هم ربطی به بهبود زردی ندارد و بهداشتی هم نیست و ممکن است برای نوزاد باعث بروز مشکل و آسیب شود بنابر این باید توجه داشت باورهای غلط در یک جامعه ممکن است کارهایی را انجام دهد که صدمه به نوزاد را باعث می شود اما آنچه در خصوص زردی نوزاد اهمیت دارد و باید به آن توجه شود درجه حرارت محیط نگهداری نوزاد است.

متخصص اطفال اضافه کرد: معمولا اتاق نوزاد باید حداکثر ۲۵ تا ۲۷ درجه سانتی گراد باشد و درجه حرارت بالاتر از این میزان منجر به کمبود آب بدن نوزاد و قطعا منجر به افزایش زردی خواهد شد.

وی افزود: پوشاندن نوزاد که در قدیم به شیوه قنداق کردن با پارچه و نایلون بوده هم عامل افزایش زردی است لذا هر زمان بعد از تولد نوزاد روی پوست او جوش های ریز قرمز رنگ دیده شد نشانه ای از گرمازدگی است و هشداری برای ابتلا به زردی به شمار می رود چون نوزاد در محیط گرم قرار گرفته درجه حرارت بالا رفته است.

شهاب با بیان اینکه پوشش خواب نوزاد و پتوی نامناسب هم می تواند موجب بالارفتن درجه حرارت شود گفت: نگهداری نوزاد در فصول مختلف سال متفاوت است و برای فصل تابستان که دمای هوا به بالای ۴۰ درجه می رسد قطعا باید به محیط نوزاد و پوشش خواب توجه ویژه شود تا دچار گرمازدگی نشود.

وی در خصوص اختلالات گوارشی کودکان یزدی گفت: ممکن است حذف برخی از مواد غذایی که موجب واکنش های آلرژیک می شوند در رفع این اختلال کمک کند. نوزادان شیرخواری که از طریق شیر مادر در معرض آلرژی غذایی قرار گرفته‌اند و یا نوزادانی که با تغذیه صرفا با شیر مادر ظهور بیماری آتوپیک از جمله درماتیت آتوپیک، کولیک، کولیت، یا اسهال نشان می‌دهند باید دچار بیماری مربوط به پروتئین رژیم غذایی مادر باشند.

دکتر شهاب با تاکید بر پرهیز از خوردن بیش از حد اظهار کرد: کودکان این منطق را ندارند که چه مقدار مواد غذایی مناسب است، پس بر عهده پدر و مادر است که به آنها نشان دهند چه اندازه باید بخورند. پرخوری فشار بسیاری بر دستگاه گوارش قرار می‌دهد و باید از آن پرهیز شود.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول