اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

شرط موفقیت دولت جدید، هماهنگی میان دولت‌مردان است/ دولت قبل تمام تخم‌مرغ‌ها را داخل یک سبد گذاشت

نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: شرط اول موفقیت آقای رئیسی برای حل مشکلات مردم، موفق به هماهنگ کردن خودشان در بدنه دولت است.

شرط موفقیت دولت جدید، هماهنگی میان دولت‌مردان است/ دولت قبل تمام تخم‌مرغ‌ها را داخل یک سبد گذاشت

حمیدرضا فولادگر امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در اصفهان درخصوص شکل گیری دولت جدی اظهار داشت: شکل گیری هیأت وزیران در هفته دولت خبر خوب و تقارن نیکی بود که صورت گرفت و امیدواریم خدا در این شرایط سخت کشور، چه در عرصه داخلی و مشکلات داخلی و چه در عرصه خارجی و مقابله با سیاست‌های سلطه‌گرانه نظام استکبار به رئیس جمهور و هیأت دولت کمک کند تا در وظایفشان موفق باشند.

  نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امیدواریم این هیأت وزیران بتواند با همان رویکردی که رئیس جمهور گفت، مردم انتظار داشتند و طبق آرمان‌های امام و رهبری در عین حال حفظ روحیه مردمی بودن، فسادستیزی و عدالت‌محوری کارآمدی، تغییر و تحول لازم را برای حل مشکلات به کار گیرد و از همه ظرفیت‌های کشور برای حل مشکلات استفاده کند.

وی با اشاره به تشکیل تیم اقتصادی دولت سیزدهم بیان داشت: اینکه تیم اقتصادی دولت مورد تأیید مجلس قرار گرفته است را به فال نیک می‌گیریم؛ مسؤولان انتصابی از جمله معاون اول که خود رئیس جمهور گفته‌ است فرماندهی و مسؤول تیم اقتصادی دولت است، معاون سازمان برنامه و بودجه و معاون اقتصادی و وزرایی که از مجلس رأی اعتماد گرفتند مجموعا تیم اقتصادی دولت را تشکیل می‌دهند.

فولادگر خاطرنشان کرد:  امیدواریم این تأیید مجلس و انتخاب افراد هرچه زودتر باعث شود مسائل اقتصادی کشور که در درجه اول رفع موانع تولید و بهبود فضای کسب و کار، سرمایه‌گذاری‌ها و خارج کردن دولت از حالت اقتصاد متمرکز دولتی و به جریان انداختن آسان‌تر کسب و کارها می‌باشد حل شود.

ناهماهنگی تیم اقتصادی باعث عدم موفقیت دولت می‌شود

  نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: دیگر مشکلات از جمله حل مشکلات معیشتی مردم خصوصاً طبقات متوسط پایین، نظارت بر قیمت‌ها با در نظر گرفتن بحث‌های ساختار اقتصادی، اصلاح ساختارهای اقتصادی مخصوصا در بخش ساختار مالی دولت، بحث‌ نظام پولی و بانکی و مالیاتی از اولویت‌هایی است که تیم اقتصادی دولت باید در نظر قرار دهد و اگر ناهماهنگی از تیم اقتصادی دولت شروع شود قطعا شاهد عدم موفقیت‌ها خواهیم بود.

وی تأکید کرد: ممکن است برخی از شکاف‌های که پیش می‌آید و شکست‌هایی به دنبال داشته باشد، بنابراین شرط اول موفقیت آقای رئیسی برای حل مشکلات مردم، موفق به هماهنگ کردن خودشان است.

فولادگر یادآور شد: شاید در تیم سیاسی، آموزش و فرهنگ و مخصوصا در بخش سیاسی هماهنگی بیش‌تری باشد و نگرانی از آن بابت کم‌تر است و دلیل این پافشاری بر بحث هماهنگی در بخش اقتصاد، به دلیل تجربه‌ای است که در دولت‌های قبل داشته‌ایم.

نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هر زمانی که عوامل اقتصادی دولت باهم هماهنگ‌تر عمل کردند در حل مشکلات موفق‌تر بودند و زمانی که ناهماهمگی از تیم اقتصادی شروع می‌شد، اثر آن را در مشکلات کشور و بروز مشکلات شاهد بودیم.

وی با اشاره به ابرچالش‌های پیش روی دولت سیزدهم عنوان کرد: بحث‌های اقتصادی، نظام سلامت، جمعیتی و رشد منفی جمعیت، فرهنگی، آسیب‌های اجتماعی، نظام بازنشستگی و...  همه جز مسائل و مشکلات کشور است اما اگر بخواهم چند مشکل ساختاری اقتصادی را بیان کنم شامل موارد مختلف است.

دولت باید تمام تلاش خود را برای رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری بگذارد

فولادگر درخصوص اولین چالش اقتصادی پیش روی دولت جدید توضیح داد: در سال‌های اخیر، رشد اقتصادی‌مان نوساناتی را داشته و کند شده و حتی در این ۲ سال اخیر منفی هم شده و به تبع اینکه رشد اقتصادی با نوسان، کند و منفی شده است رشد سرمایه‌گذاری هم کاهش داشته و تولید ناخالص ملی هم به نسبتی که باید رشد می‌کرده نبوده و رو به کاهش بوده است؛ این مورد باید اولویت اول دولت باشد و تمام تلاش خود را برای افزایش رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری و بالا رفتن تولید ملی بگذارد.

  نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: دومین مشکل تورم بالا است؛ در حال حاضر طبق آمار مرکز آمار این عدد حدود ۴۵ درصد است؛ افزایش روزافزون حجم نقدینگی و پایه پولی دلیل اصلی تورم است و دلایل بعدی آن شامل بحث‌های ارزی و کاهش تولید می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: سومین مشکل کسری بودجه‌ای است که دولت با آن مواجه است؛ دولت کسری بودجه مزمنی دارد که مدام در حال افزایش است و دلیل این مورد تراز نبودن درآمدها و هزینه‌ها است؛ طبق تورمی که وجود دارد هزینه‌‌ها رو به افزایش است ولی به نسبت درآمدی برای کشور ایجاد نمی‌شود.

نفت‌محوری، تمرکزگرایی دولت را به دنبال دارد

فولادگر با اشاره به اینکه مشکل بعدی مورد بعدی نفت محوری است تصریح کرد: با اینکه سهم فروش مستقیم نفت‌مان کم شده است اما همچنان اتکا به درآمد نفتی زیاد است و این نفت‌محوری  تمرکزگرایی دولتی را به دنبال دارد چون وقتی درآمد ارزی از نفت باشد،‌ خود به خود به سمت تمرکز دولتی پیش می‌رویم.

  نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در پیرامون پنجمین چالش پیش روی دولت اظهار کرد: پنجمین مورد افزایش حجم خود دولت است و در ادامه تصدی‌گری‌ها نیز در حال افزایش است؛ در حالی که قرار بوده با سیاست‌های اصل ۴۴ تصدی‌ها کاهش پیدا کند و حجم شرکت‌های دولتی و مؤسسات انتفاعی سبک شود و مردم به اقتصاد بیایند.

وی افزود: به دلیل اینکه سیاست‌های اصل ۴۴ کامل اجرا نشد و برخی از بخش‌های آن به خوبی اجرا نشد و همچنین موانعی که در راه حضور مردم در اقتصاد به نام موانع حوزه کسب و کار است این سهم بخش‌های اقتصادی مردمی، تعاونی، اصناف و شرکت‌های خصوصی در اقتصاد افزایش پیدا نکرده است.

فولادگر خاطرنشان کرد: در ادامه این مورد شاهدیم روز به روز حجم دولت و تصدی دولتی افزایش پیدا می‌کند؛ در همین مورد صندوق‌های بازنشستگی که از حق بیمه بازنشستگان اداره می‌شود طوری شده که دولت به آن تزریق می‌کند و همین موارد باعث بزرگ شدن حجم دولت می‌شود.

 نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصل «اقتصاد مقاومتی» توضیح داد: ۲شرطی که رهبر معظم انقلاب در ابتدای اقتصاد مقاومتی بیان می‌کنند «درون‌زایی» و «برون‌نگری» است؛ دورن‌زایی شامل برخی موانع تولید است و برون‌نگری تعامل بهتر با اقتصاد دنیا است و مواردی است که باید در دولت آقای رئیسی مدنظر باشد.

راهکار حل مشکلات «اقتصاد مقاومتی» است

وی تأکید کرد: در حال حاضر می‌گوییم شرایط تحریم و جنگ اقتصادی است و در این شرایط راهکار اصلی کشور اقتصاد مقاومتی است که دارای ۲۴ بند می‌باشد؛ از سال ۹۲ که این سیاست‌ها ابلاغ شد نتوانستیم به خوبی اجرایی کنیم.

فولادگر در خصوص اصل «درون‌زایی» توضیح داد: در بحث درون‌زایی باید بتوانیم از ظرفیت‌های داخل کشور بیش‌ترین استفاده را کنیم و شعارهای سال همه برای همین مورد است و این یکی از کارهای اساسی دولت است اما برون‌نگری هم لازمه آن است؛ این ۲ شرط باهم است و اصلا بحث برجام مطرح نیست که بگوییم بدون برجام می‌توانیم مشکلات را حل کنیم یا خیر؛ بحث این است که از ظرفیت‌های داخل استفاده شود.

دولت قبل تمام تخم‌مرغ‌ها را داخل یک سبد گذاشت

 نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اشکال دولت قبل این بود که تمام تخم‌مرغ‌ها را داخل یک سبد گذاشت و ۸ سال اقتصاد کشور شرطی شد؛ اینکه مذاکرات را با حفظ عزت کشور داشته باشیم درست است اما باید در عین حالی که مذاکره می‌کنیم، ظرفیت‌های درونی را فعال می‌کردیم و خود این در مذاکرات یک برگ برنده می‌شد.

بدون تعامل با اقتصاد دنیا نمی‌توانیم اقتصادمان را شکوفا کنیم

وی بیان داشت: اینکه در حال حاضر در دولت آقای رئیسی باید تمام ظرفیت‌ها به کار گرفته شود درست است اما برون‌نگری هم شرط دوم است و بدون تعامل با اقتصاد دنیا نمی‌توانیم اقتصادمان را شکوفا کنیم؛ معنی این حرف برجام، سازش، مذاکرات و تن دادن به سلطه نیست.

فولادگر گفت: باید با عزت، قدرت و قاطعیت در صحنه‌های بین‌المللی حاضر شویم؛ کشورهای دنیا فقط اروپا و آمریکا نیست؛ ما ۱۵ کشور همسایه، اوراسیا، چین، کشورهای آسیای شرقی را داریم که از ظرفیت‌های آن درست استفاده نکردیم.

نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در خصوص ارتباط با کشورهای دنیا توضیح داد: در روابط خارجه‌مان ۲ اسثنا یعنی رژیم اشغالگر صهیونیستی و رژیم سلطه‌گر آمریکا را داریم اما با  با ۳ اصل حکمت، عزت و مصلحت که رهبر معظم انقلاب گفتند می‌توانیم با دیگر کشورهای دنیا  ارتباط داشته باشیم.

وی تأکید کرد: نیاز است که از ظرفیت داخلی، درون‌زایی در اقتصاد، رفع موانع تولید و اتکا به تولید داخل استفاده حدأکثری داشته باشیم، نقص‌های گذشته را جبران کنیم و از سمت دیگر نگاه به بیرون‌مان طبق ۳ اصل بیان شده و تعامل سازنده با اقتصاد دنیا وجود داشته باشد؛ همچنین نیاز است تجارت‌مان برقرار باشد و در ورابط بین‌الملل سرمایه‌گذار خارجی داشته باشیم.

فولادگر یادآر شد: امیدواریم آقای رئیسی با تشکیل هیأت وزیران در وزارت‌‌خانه‌ها و سازمان‌ها، از ظرفیت نخبگان استفاده کنند.

استفاده از تمام سلایق سیاسی در بدنه مدیران میانی

نماینده سابق مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در سطح کلان و مدیریت‌های ارشد طبیعی است که هماهنگی سیاسی لازم است اما در بدنه مدیران میانی و تخصصی باید از همه ظرفیت‌های کشور جدا از سلایق آنان استفاده شود.

وی در پایان تأکید کرد: خط قرمز این است که فردی به نظام و کشور اعتقاد نداشته باشد اما باید از همه سلایق سیاسی کشور در بدنه مدیران میانی، کارشناسی و تخصصی استفاده شود و همه به جبهه خدمت به مردم حاضر باشند.

انتهای پیام/۶۳۱۲۵/ج۳۰/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول