به گزارش خبرگزاری فارس از کهگیلویه، تعطیلی برخی نانواییها به علت کمبود آرد مردم را با مشکل تهیه نان روبرو کرده است.
در حالی که شهرستان کهگیلویه به لحاظ تولید گندم و فروش گندم مازاد بر مصرف کشاورزان همواره رتبه اول استان را دارد اما به توزیع آرد که میرسد یا سهمیه کم دارد و یا از کیفیت و مرغوبیت برخوردار نیست.
تعدادی از شهروندان دیشموک از تعطیلی نانواییها و ایجاد صفهای شلوغ برای تهیه نان ابراز نارضایتی کردند.
محسن طاوسیان با اشاره به تعطیلی چند روزه نانواییهای این شهر گفت: مسائلی از قبیل کمبود آرد و عدم نظارت سبب شد تا نانواییها تعطیل شوند.
عضو شورای شهر دیشموک با اشاره به پیک پنجم کرونا افزود: در روزهای اخیر یک واحد نانوایی در شهر دیشموک فعال بود و همه شهروندان نان مورد نیاز خود را از این نانوایی تامین می کنند.
طاوسیان با اشاره به نزدیکی باز شدن مدارس ادامه داد: از اول مهرماه با بازگشایی مدارس و حضور معلمان و دانش آموزان غیر بومی نیاز به نان بیشتر میشود و در صورت ادامه این روند، مردم با مشکل مواجه میشوند.
حجتالاسلام علی اکبر راوند امام جمعه شهر دیشموک با اشاره به گلایه مردم از تعطیلی نانواییها گفت: متاسفانه نانواییهای شهر دیشموک هر چند روز یک بار به علت کمبود آرد تعطیل میشوند.
محمدرضا نعمت پور مسئول اتاق اصناف بخش دیشموک با اشاره به مشکل حمل آرد گفت: از جمله مشکلات مطرح شده خبازیها، کمبود سهمیه بوده که جوابگوی شهر دیشموک و روستائیان مراجعه کننده نیست.
کرامت الله جاوید مسئول بازرسی و نظارت اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان با اشاره به فعالیت 6 واحد نانوایی در شهر دیشموک گفت: طی دو نوبت به صورت ماهانه سهمیه آرد نانواییها پس از خرید از کارخانه مارون گچساران، توسط شرکت حمل و نقل به میزان یکهزار و 285 کیسه برای نانواییها ارسال میشود.
وی افزود:واحدهای خبازی طبق سامانه سیفا آرد لازم را خریداری کرده که با همکاری سازمان صمت و تعزیرات حکومتی به صورت محسوس و نامحسوس از واحدهای خبازی بازدید می شود.
جاوید ادامه داد: چناچنه واحد صنفی خبازی به بهانههایی از قبیل کمبود آرد به فعالیت ادامه ندهد با جریمههایی همچون کسر سهمیه و پلمب مواجه میشود.
مسئول بازرسی و نظارت اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان با اشاره به عدم مجوز تعطیلی نانواییها گفت: سرانه آرد نانوایی ها، طبق سرانه جمعیتی اختصاص داده میشود و هیچ نانوایی حق تعطیلی بی دلیل را ندارد و بایستی در طول یک ماه به مدت ۲۶ روز طبق زمانهای اعلام شده در سه نوبت صبح، ظهر و عصر فعالیت کند.
وی افزود: در صورت مشاهده تعطیلی به غیر از زمان مجاز تعطیلی با واحدهای خبازی متخلف برابر قانون برخورد می شود و پیشتر برخی از نانواییهای متخلف در سطح شهرستانهای بویراحمد، مارگون، دنا، کهگیلویه با جریمههای نقدی، کسر سهمیه و پلمب مواجه شدند.
جاوید با اشاره به تشویق واحدهای صنفی متعهد ادامه داد: واحدهای صنفی خبازی که به صورت قانونی در زمان مقرر اقدام به پخت نان کند با افزایش سرانه آرد تشویق میشود که این مهم با کم کردن سهمیه واحدهای متخلف که با عرضه خارج از شبکه نان لازم را پخت نمیکنند حاصل میشود.
انتهای پیام/82016