اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان رضوی

تقدیر از حسین انفرادی به پاس ۲۵ سال تلاش در عرصه سرود انقلابی

دومین نشست «عصر فرهنگی انقلاب اسلامی» با حضور رئیس حوزه هنری خراسان رضوی و تقدیر از حسین انفرادی به پاس ۲۵ سال تلاش این هنرمند در عرصه سرودهای انقلابی برگزار شد.

تقدیر از حسین انفرادی به پاس ۲۵ سال تلاش در عرصه سرود انقلابی

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، دومین نشست «عصر فرهنگی انقلاب اسلامی» عصر روز گذشته در دفتر خبرگزاری فارس خراسان رضوی با حضور مجید عسکری، رئیس حوزه هنری خراسان رضوی و تقدیر از حسین انفرادی، مسئول انجمن موسیقی سازمان بسیج هنرمندان خراسان رضوی به پاس ۲۵ سال تلاش این هنرمند در عرصه سرودهای انقلابی برگزار شد.

در این نشست مسؤول انجمن موسیقی سازمان بسیج هنرمندان خراسان رضوی اظهار کرد: رسانه می‌تواند کارهایی که هنرمندان انجام داده‌اند و طرح‌ها و ایده‌هایی که مورد توجه قرار نگرفته و اجرایی نشده است را اطلاع‌رسانی و حمایت کند، چرا که هنرمندان بیشتر دوست دارند کارشان دیده و عرضه شود تا خودشان.

حسین انفرادی خاطرنشان کرد: در حوزه سرود فعالیت‌های انجام شده بیشتر اجرای سرود برای مردم بوده نه اجرا توسط مردم، چیزی که در دوران انقلاب و دفاع مقدس با فراگیری و تأثیرگذاری بیشتر انجام می‌شد، کنار اجراهای گروهی باید رویکرد در عرصه سرود حضور خودجوش مردم و پیوستن به هنر سرودخوانی باشد و باید در انتقال مفاهیم ارزشی و انقلابی و جریانات روز جامعه از این هنر بهره جست.

وی افزود: با توجه به سیاست‌گذاری و جهت‌دهی اشتباه سازمان‌ها، جریان مردمی سرود به چند جشنواره محدود شد و سرود حالت ویترین پیدا کرد، برای جریان‌سازی و احیای هنر سرود و تعالی آن به طرح‌ها و ایده‌های جریان‌ساز در این حوزه نیاز داریم.

موسیقی و سرود باید بازخوانی شود

در ادامه رئیس حوزه هنری خراسان رضوی نیز بیان کرد: به بحث‌های تخصصی در گونه‌های هنری نیازمندیم که این موارد تنها در رسانه شکل می‌گیرد چرا که در رسانه مباحث پخته‌تر می‌شود و هنرمندانی که می‌آیند، می‌توانند حرف‌های جدی‌تری را بزنند.

مجید عسکری با بیان اینکه اگر رسانه‌ها در مباحث هنری پای کار نیایند اشکالات حل نمی‌شود، ادامه داد: تقدیر از هنرمندان باید بهانه‌ای شود تا نظرات تخصصی، کارشناسی و مطالبه‌گرانه مطرح شوند.

وی یادآور شد: مشکلی که در فضای هنری داریم و در موسیقی شدیدتر است، این است که فضای خارج هنر بر داخل هنر غلبه دارد.

رئیس حوزه هنری خراسان رضوی با بیان اینکه به نظرم موسیقی و سرود باید بازخوانی شود و بحث‌های جدی‌تری در آن اتفاق بیافتد، گفت: مباحث موسیقی باید توسط اهالی موسیقی و سرود حل شود، چرا که موسیقی انقلابی ما آنقدر قوت دارد که اگر بحث را به اهلش بسپاریم، قطعا به نفع انقلاب اسلامی است.

عسکری متذکر شد: انقلاب اسلامی در فرم هم به موسیقی خدمت کرده و موسیقی انقلابی به عنوان یک ژانر مطرح است.

وی با اشاره به اینکه رسانه در عرصه موسیقی می‌تواند ترویج‌دهنده و توزیع‌کننده باشد، عنوان کرد: وقتی مجموعه‌های هنری ما در نهایت تبدیل به یک سری آرشیوها می‌شوند، بازتولید کم رمق می‌شود و رسانه می‌تواند با بازنشر تولیدات آرشیوی به بازتولید آثار هنری کمک کند.

رئیس حوزه هنری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در هنر هر جا رابطه‌مان با تاریخ سابقه تولیداتمان از بین رفت، متأسفانه به بیراهه رفتیم اتفاقی که در سرود نیز افتاده است.

عسکری با بیان اینکه کارکرد هنر را فراموش کرده‌ایم و اساسا کارکرد هنر ظرفیت‌سازی اجتماعی است، اظهار کرد: از زمانی که یک جریان در کشور شعار هنر برای هنر را داد، هنر به قهقرا رفت چرا که هنر و مضامین آن باید در خدمت ظرفیت‌سازی اجتماعی قرار گیرند.

سرود بستر وحدت بین ملت‌ها شده است

مدیر خبرگزاری فارس خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: کسانی مانند آقای انفرادی سال‌ها در حوزه هنر و فرهنگ انقلاب اسلامی زحمت می‌کشند که به نظرم صاحبان اصلی این حوزه کسانی مانند ایشان هستند اما آن‌طور که باید و شاید از این بزرگواران تقدیر نشده است.

سید ناصر نعمتی افزود: برخی سرود را هنر اول انقلاب اسلامی می‌دانند، این جمله را نمی‌خواهم تماما تأیید کنم اما بالاخره سرود یکی از مهم‌ترین هنرهایی است که در انقلاب اسلامی ظهور و بروز داشته و همراه انقلاب اسلامی بوده، از سال‌های سال این هنر یکی از هنرهای مهمی بوده که به آن توجه می‌شده و یکی از بسترهای مهم انتقال معنا بوده است.

وی با بیان اینکه سرود در سال‌های اخیر بستر وحدت بین ملت‌ها شده است، ادامه داد: این کارکرد را کدام هنر توانسته تا این عمق با یک احساس همراه کند؟

مدیر خبرگزاری فارس خراسان رضوی یادآور شد: هنگامی که موسیقی با شعر و با آن معانی و مضامین بلند همراه می‌شود طبیعتا کارکردی را ایجاد می‌کند که شاید هیچ کدام از هنرهای دیگر نمی‌توانند آن حس را ایجاد کنند. 

نعمتی با اشاره به اینکه در حوزه موسیقی انقلابی و دیوارنگاری تاریخ شفاهی وجود ندارد و کاش حوزه هنری این موضوع را شروع کند، بیان کرد: نوآوری‌های جدید در عرصه هنر نیز به دلیل نبود این عقبه تاریخی جای خودشان را باز نمی‌کنند.

انتهای پیام/ ۷۰۰۵۱

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول