اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

فارس من| ۲۰ سال چشم‌انتظاری کشاورزان قیر و کارزین برای انتقال آب از سد سلمان فارسی

کشاورزان قیر‌و‌کارزین حدود ۲۰ سال است که با مشکل کم‌آبی مواجه بوده و در انتظار انتقال آب از سد سلمان فارسی هستند که تا کنون بی‌نتیجه مانده است.

فارس من| ۲۰ سال چشم‌انتظاری کشاورزان قیر و کارزین برای انتقال آب از سد سلمان فارسی

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، پیرو ثبت سوژه "انتظار کشاورزان قیروکارزین برای انتقال آب از سد سلمان فارسی" در سامانه فارس من، خبرنگار فارس علت تعلل در این ماجرا را پیگیری کرد.

قبل از احداث سد سلمان فارسی رودخانه دائمی قره آغاج در دشت جریان داشته است.

احداث این سد بر بستر رودخانه خشک، کشاورزان را با مشکل روبه رو کرده است و کشاورزان با استفاده از آب استخر و باران زمین‌های خود را آبیاری می کنند‌.

سد مخزنی سلمان فارسی قیر و کارزین بر روی رودخانه قره آغاج که از کوه‌های زاگرس سرچشمه می‌گیرد در محل تنگه کارزین قرار دارد.

برای ساخت سد سلمان فارسی که تمامی عملیات اجرایی آن به وسیله متخصصان ایرانی انجام شده، ۴۸۰ متر مکعب بتون ریزی و ۶۷۰ متر طول حفاری و تزریق شده است.

ارتفاع سد از پی ۱۲۵ متر، طول تاج آن ۳۵۲ متر و عرض آن را ۷ متر، ارتفاع از بستر ۱۰۰ متر، حجم بدنه سد ۸۳ میلیون متر مکعب، ظرفیت سرریز آن ۱۹ هزار و ۸۰۰ متر مکعب در ثانیه و حجم مفید آن هزار و  ۱۰۰ میلیون متر مکعب است.

از جمله اهداف این سد: تامین آب کشاورزی و شرب است که ۲۹۳ میلیون متر مکعب آن در کشاورزی، ۴۳ میلیون متر مکعب در بخش آب شرب و ۱۳ میلیون متر مکعب آن در صنایع مصرفی و سطح کل اراضی تحت پوشش ۳۲ هزار هکتار است.

هم اکنون ۲/۵ متر مکعب در ثانیه آب  وارد سد و ۶/۵ متر مکعب در ثانیه خارج می شود و ظرفیت تخلیه سیلاب (دوره برگشت ۱۰ساله) ۱۸۰۰ متر مکعب در ثانیه است.

کارشناس آبیاری تحت فشار در شهرستان قیر و کارزین در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس بر لزوم اهمیت مدیریت آب کشاورزی به عنوان عنصر حیاتی تاکید کرد و گفت: شهرستان قیر و کارزین با توجه به پتانسیل های کشاورزی و اشتغال عالی مردم به شغل کشاورزی نیاز مبرمی به آب تخصیص یافته دارد.

مقیمی ضمن تاکید بر لزوم استفاده از شیوه آبیاری نوین و صرفه جویی در مصرف آب ابراز امیدواری کرد که تسریع در اجرای این پروژه موجب شکوفایی و رونق اقتصادی شهرستان شده و کشاورزان بالاترین بازدهی محصول را داشته باشند.

وی همچنین افزود: در همین راستا برای جلوگیری از هدر رفت آب و افزایش بهره وری انتقال آن، اجرای طرح لوله های تحت فشار GRP  با موافقت دفتر شبکه های آبیاری و زهکشی وزارت جهاد کشاورزی انجام گرفته است.

مسوول واحد آب و خاک جهاد کشاورزی قیر و کارزین نیز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار داشت : مشکل اصلی این سد ۳ بند انحرافی احداث شده در دشت کارزین و افزر  و سیف آباد است که در دشت کارزین فقط ۱۳ کیلومتر کانال احداث شده در صورتی که به ۷۰ کیلومتر کانال نیاز است و در افزر و سیف آباد هم سد و بند هست  اما کانال احداث نشده است.

کوهکن گفت: این ۱۳ کیلومتر کانال احداث شده در دشت کارزین باعث جمع شدن آب در کانال شده و علت اصلی بالا آمدن  زه آب شود و قسمتی هم که کانال ندارد باعث خشکسالی در آن منطقه شود که این یک ناهمگونی در پشت سد است.

وی افزود: در این کانال کشی ها باید ابتدا کانال درجه ۱ و ۲ توسط وزارت نیرو احداث شود و در مرحله بعد کانال ۳ و ۴ توسط جهاد کشاورزی و  از آن جایی که وزارت نیرو هنوز کانال های ۱ و ۲ را احداث نکرده جهاد کشاورزی نمی تواند در این زمینه اقدامی انجام دهد.

وی هم چنین بیان کرد: در اجرای طرح لوله های تحت فشارGRP وزارت نیرو سهمیه آب شهرستان مخصوصا برای کشاورزان (درخواست آب پایدار) را به صورت کتبی اعلام نمی کند.

کوهکن ضمن تشکر از پیگیری این ماجرا خواستار اجرایی شدن تمامی پیگیری های انجام شده و اهداف تبیین شده با همان کیفیت مطرح شده گردید.

انتهای پیام/ن

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول