اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گیلان

پیش‌بینی تولید بالغ بر ۷۵۰ هزار تن برنج در گیلان

نخستین خوشه‌های طلایی برنج در گیلان به بار نشست و با حضور مسؤولین در یکی از روستاهای صومعه‌سرا به صورت مکانیزه برداشت شد و براساس اعلام جهادکشاورزی استان، پیش‌بینی می‌شود بالغ بر یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک و تولید بالغ بر ۷۵۰ هزار تن برنج سفیدبرداشت شود.

پیش‌بینی تولید بالغ بر ۷۵۰ هزار تن برنج در گیلان

به گزارش خبرگزاری فارس از صومعه‌سرا، نخستین خوشه‌های طلایی برنج در گیلان به بار نشست و عصر امروز با حضور ارسلان زارع در روستای نرگستان شهرستان صومعه‌سرا طی مراسمی به صورت مکانیزه برداشت شد. 

استاندار گیلان در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با خبرنگاران افزایش بهره‌وری را یکی از دستاوردهای کشت مکانیزه در فرآیند کاشت، داشت و برداشت محصول استراتژیک برنج دانست و اظهار کرد: به سبب خشکسالی کم نظیر در سال زارعی جاری نسبت به متوسط بلند مدت، کاهش ۲۵ درصدی و نسبت به سال ماقبل ۳۵ درصد نزولات جوی کمتری را شاهد بودیم. 

وی با بیان اینکه در فروردین ماه سال‌جاری شاهد کاهش بیش از ۷۵ درصدی بارش باران بودیم، گفت: باتوجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته شاهد تولید محصول برنج با کیفیت هستیم. 

به گفته استاندار گیلان، براساس اعلام جهادکشاورزی استان، پیش‌بینی می‌شود بالغ بر یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک و تولید بالغ بر ۷۵۰ هزار تن برنج سفیدبرداشت شود و امیدواریم افزایش قیمت محصول برنج زمینه‌ساز افزایش درآمد و بهبود سطح معیشت کشاورزان گیلانی باشد. 

نماینده عالی دولت در گیلان افزایش ماشین آلات کشاورزی در تمامی فرآیندهای کاشت، داشت و برداشت را نشان از برنامه‌ریزی موثر طی سالیان اخیر دانست و افزود: با تمهیدات صورت گرفته در استفاده از شبکه آبیاری نوین و سمپاشی، شرایط بهتری از بابت کیفیت محصول نیز ایجاد شده است. 

زارع با بیان اینکه دولت در سطح ملی و استانی برای توسعه مکانیزاسیون با ارائه تسهیلات بانکی از کشاورزان حمایت می‌کند، تصریح کرد: در راستای ساماندهی و شناسایی تمامی ماشین آلات به ویژه بخش کشاورزی و پیشگیری از قاچاق سوخت، خللی در تأمین سوخت ایجاد نشده و مقدمات اختصاص کارت سوخت برای آن‌ها فراهم شده است. 

به گزارش فارس، امسال ۱۷۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان به روش مکانیزه و بقیه به شیوه سنتی کشت شد.، نخستن نشاء برنج بر اساس تقویم زراعی، ششم اردیبهشت ماه امسال انجام گرفته بود. 

در سال گذشته شالیکاران، ۱۸۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری را به روش مکانیزه برداشت کردند و بر اساس آخرین برآوردها، برداشت مکانیزه برنج با کمباین‌های مخصوص شالیزار در گیلان از ۴۵ هزار و ۱۶۷ هکتار در سال ۹۲ به افزون بر ۱۷۲ هزار هکتار رسیده است. 

گیلان بزرگترین تولید کننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است. 
بیشترین اراضی شالیکاری این استان در شهرستان‌های رشت و صومعه سرا واقع است. 

بیش از ۳۱۷ هزار بهره بردار بخش شالیکاری گیلان همه‌ساله برای کاشت برنج اقدام می‌کنند.

انتهای پیام/۸۴۰۰۸

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول