اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دیگر رسانه ها

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹: پیک پنجم کرونا آغاز شد/ در صورت واکسیناسیون کامل نیز باید هم‌چنان ماسک زد

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ گفت: با توجه به شیب افزایشی موارد ابتلا و بستری تقریبا می‌توان گفت در اوایل پیک پنجم قرار داریم.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹: پیک پنجم کرونا آغاز شد/ در صورت واکسیناسیون کامل نیز باید هم‌چنان ماسک زد

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، خبرگزاری میزان گفت‌وگویی با عاطفه عابدینی، دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

در اوایل پیک پنجم قرار داریم

- ما مدت‌ها است که نسبت به افزایش آمار کرونا در استان‌های جنوبی نظیر هرمزگان، بوشهر، جنوب کرمان، فارس و تا حدودی خوزستان هشدار داده بودیم و از مردم خواسته بودیم به این استان‌ها سفر نکنند.

- متاسفانه در چند روز اخیر هم شاهد افزایش موارد ابتلا و بستری در شهر تهران هم بوده ایم و این افزایش آمار می‌تواند از نشانه‌های شروع پیک بعدی باشد.

- با توجه به شیب افزایشی موارد ابتلا و بستری تقریبا می‌‍توان گفت در اوایل پیک پنجم قرار داریم.

دلیل قرمز شدن وضعیت ۳۲ شهر با وجود آغاز واکسیناسیون کرونا

- نکته اول در خصوص قرمز شدن وضعیت ۳۲ شهر با وجود آغاز واکسیناسیون کرونا این است که ممکن است تعدادی از موتاسیون‌هایی که در ویروس کووید ۱۹ رخ می‌دهند، تا حدودی نسبت به واکسن‌ها مقاوم باشند.

- نکته دوم این است که ما برای مشاهده میزان اثرگذاری واکسن در جامعه حداقل باید ۷۰ درصد جامعه را واکسینه کنیم و این در حالی است تا کنون حدود یک درصد از افراد در کشور واکسن دریافت کرده اند.

در صورت واکسیناسیون کامل نیز باید همچنان ماسک زد

- این ویروس به طور مجدد با جهش‌های جدیدی نظیر جهش دلتا ۲ مواجه شده است که در واقع نوع شدیدتر واریانت هندی است.

- ممکن است واکسن‌ها نسبت به این موتاسیون مقاوم باشند و از این رو همه افراد حتی در کشور‌هایی که واکسیناسیون به طور کامل انجام شده باید همچنان ماسک بزنند و پروتکل‌ها را رعایت کنند.

واکسن‌ها همه جهش‌ها را ضمانت نمی‌کنند!/ ویروس غالب در پیک پنجم هندی و آفریقایی هستند

- ما هنوز در مورد واریانت‌های جدید اطلاعات کافی نداریم، اما بر اساس اطلاعاتی که سازمان جهانی بهداشت منتشر کرده است، ممکن است واکسن آستروزنکا در مقابل جهش‌های هندی و آفریقای جنوبی بین حدود ۱۰ تا ۳۰ درصد اثربخشی داشته باشد و در مورد همه واکسن‌هایی که در کشور موجود هستند در این خصوص آگاهی نداریم.

- ویروس هندی در بسیاری از کشور‌ها نوع غالب ویروس در گردش است و برای مثال در کشور انگلیس که واکسیناسیون گسترده‌ای صورت گرفت و موتاسیون انگلیسی کنترل شد، ویروس هندی در حال شیوع است.

- در پیک قبلی ویروس غالب انگلیسی بود، اما در حال حاضر با توجه به اینکه شاهد ابتلا به ویروس‌های جهش یافته هندی و آفریقای جنوبی را در استان‌های جنوبی بوده ایم، به نظر می‌رسد ویروس غالب در پیک بعدی این دو ویروس باشند.

- واکسن‌ها به عنوان یک ضمانت کامل در مقابل همه جهش‌ها عمل نمی‌کنند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول