اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان شمالی

جاذبه‌ای به نام، سروهای هزارساله شیروان/این درختان، پیرترین موجود زنده شمال شرق کشورهستند

وجود هفت سرو در منطقه قره باغ شیروان، جاذبه گردشگری مناسبی بنظر می رسد، که البته شاهد تبلیغات و آگاهی رسانی مناسبی در این زمینه نیستیم و امید می رود با همت و توجه بیشتر مسئولان این امر محقق شود.

جاذبه‌ای به نام، سروهای هزارساله شیروان/این درختان، پیرترین موجود زنده شمال شرق کشورهستند

به گزارش خبرگزاری فارس از شیروان، وجود هفت سَرو سرسبز و شاداب در منطقه (قره‌باغ) این شهرستان، جاذبه گردشگری مناسبی به نظر می‌رسد که البته شاهد تبلیغات و آگاهی‌رسانی مناسبی در این زمینه نیستیم وامید می‌رود باهمت و توجه بیشتر مسئولان این امر محقق شود.

این سرو ملی‌های شاداب و سرزنده، پیرترین موجود زنده شمال شرق کشورند و ارس‌های تنومند، با حدود ۱۰۰۰ سال قدمت و متشکل از ۷ سرو کهن‌سال، با ارتفاع حداقل ۸ الی ۱۳ متر هستند.

 

 

این سروهای زیبا و سرسبز با قدمتی در حدود هزار سال در شهرستان شیروان و در منطقه‌ای بنام (قره‌باغ)  قراردادند. اگر بخواهیم محل دقیق این آثار طبیعی و ملی را عنوان کنیم، بعد از رسیدن به شیروان که در حدود ۵۵ کیلومتری بجنورد قرار دارد، به سمت فاروج حرکت کرده و در کیلومتر ۵ روستای باغان قرار دارند و فاصله آن‌ها از جاده بین‌المللی ۱۶ کیلومتر است.

باوجود اینکه این سروها ثبت ملی شده‌اند، اما به دلیل اینکه دریک محیط باز و بدون حریم مشخصی قرار دارند، ممکن است از سوی بازدیدکنندگان و اطراق مسافران در پای آن‌ها در معرض تهدید قرار گیرند.

حمید فخرایی، رئیس اداره محیط‌زیست شیروان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: این سرو ملی‌ها در سال ۱۳۸۸ به‌عنوان آثار ملی ثبت‌شده‌اند و حریمی به مساحت ۱۳۰۰ متر برای آن قائل شده است.

فخرانی در پاسخ به این سؤال که آیا تاکنون دستورالعمل‌های علمی و کارشناسی برای حفظ این آثار ملی انجام‌شده است گفت: ازآنجایی‌که این درختان در کنار رشته قنات روستا واقع‌شده‌اند، ازنظر آب‌رسانی مشکلی ندارند و به‌راحتی نیاز آبی خود را برآورده می‌کنند و به دلیل اینکه این درختان وحشی هستند و دست کاشت انسان نیستند، نیازی به رسیدگی خاصی ندارند.

فخرانی اظهار داشت: تاکنون تنها کاری که انجام‌شده است، نصب یک تابلو در محل و چاپ بروشورهایی که بین مسافران توزیع می‌شود.

 

 

وی در ادامه تأکید کرد: این درختان در معرض تهدیداتی ازجمله، اُتراق مسافران و چوپانان، وجود دامداری در محل، وجود جاده در کنار این درختان که موجب آسیب رساندن به آن‌ها می‌شود، قرار دارند.

رئیس محیط‌زیست شیروان در ادامه از لزوم تخصیص اعتبار لازم برای خرید و تملک سه اصله درختی که در باغ شخصی یکی از اهالی است، گفت: باوجود تمایل مالکین این باغ، بودجه‌ای برای خرید آن‌ها اختصاص داده نشده است.

وی ادامه داد: اداره محیط‌زیست اجازه کشت و زرع را در زیر این درختان به صاحب‌ملک و باغ نداده است.

میثم زارع رئیس اداره میراث فرهنگی شیروان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در این شهرستان به حفاظت‌ها و سرکشی‌های مرتب این ارگان اشاره کرد و گفت: این درختان نماد منطقه هستند و بهترین راه حفاظت و نگهداری از این آثار طبیعی و ملی، آگاه‌سازی مردم، در این زمینه است که این آثار طبیعی نه قابل مرمت هستند و نه قابل‌برگشت، پس وظیفه ما ایجاب می‌کند، همان‌گونه که پدرانمان به ما یاد دادند که به طبیعت احترام بگذاریم، ماهم به فرزندانمان انتقال دهیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی در ادامه تأکید کرد: از آنجایی که این درختان از طرف اهالی مقدس شمرده می‌شوند و مردم احترام ویژه‌ای برای آن قائل هستند، نگرانی بابت تخریب و آسیب از جانب اهالی آن منطقه وجود ندارد.

وی گفت: اداره میراث فرهنگی، محیط‌زیست و جهاد کشاورزی به‌طور مرتب در حال سرکشی و جلوگیری از ایجاد افت زدگی و هرگونه آسیبی به این آثار طبیعی وملی می‌باشند.

زارع تأکید کرد: این درختان ارس دارای صمغ خاصی هستند که از  ایجاد هرگونه آفت وقارچ به‌طور طبیعی جلوگیری می‌کنند.

وی در مورد آب‌رسانی هم اشاره کرد: به دلیل ریشه‌های قطوری که این درختان دارند می‌تواند آب موردنیاز خود را تأمین کنند و جدول‌کشی سیمانی که در محل انجام‌شده با تأیید اداره مربوطه بوده و اداره میراث فرهنگی و محیط‌زیست اجازه و مجوز این‌گونه کارها را بعد از بررسی‌های کارشناسانه صادر می‌کند.

زارع در ادامه از ایجاد حریم در این محل گفت:  ایجاد حریم خاص و فنس کشی مردم را نسبت به موضوع حساس‌تر کرده و بازدیدها و دسترسی‌ها را به این نمادهای منطقه محدود می‌کند، پس بهترین راه حفاظت و نگهداری از این آثار طبیعی همان آگاه‌سازی مردم وجاانداختن فرهنگ احترام به طبیعت است.

بهتر است که از این سرمایه‌های ملی بیشتر مراقبت شود و از این ظرفیت استفاده شود.

انتهای پیام/و/ی

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول