اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  رادیو و تلویزیون

سوژه مستند «ضماد» یکی از خبرهای خبرگزاری فارس است/ مخترعی که بیماران پروانه‌ای را درمان می کند

محقق و تهیه کننده مستند «ضماد» گفت: سال ۹۸ بود که با تیتر یکی از خبرهای خبرگزاری فارس به این فکر افتادم که مستندی درباره محمد کاظم رشیدی مخترع پماد ایرانی تولید کنم.

سوژه مستند «ضماد» یکی از خبرهای خبرگزاری فارس است/ مخترعی که بیماران پروانه‌ای را درمان می کند

خبرگزاری فارس-گروه رادیو و تلویزیون: مستند «ضماد» به تهیه کنندگی «محمود زنگنه» تهیه و تولید شده است که بناست روز جمعه ۱۳ فروردین ساعت ۲۱ از شبکه مستند سیما پخش شود.

شکل گیری این مستند از توجه زنگنه به یکی از خبرهای خبرگزاری فارس بوده است. «ضماد» داستان به ثمر رسیدن اراده آهنین و زحمات طولانی یک مخترع همدانی به نام محمد کاظم رشیدی است. او از ترکیب مواد طبیعی و گیاهی، دارویی را به جامعه معرفی کرده که درمان گر زخم بستر، زخم افراد دیابتی و زخم بیماران پروانه ای است. با «محمود زنگنه» محقق و تهیه کننده مستند ضماد که از شبکه مستند بروی آنتن رفته است، گفت و گو کردیم.

** چطور شد که تصمیم به تولید این مستند گرفتید؟

تیر ماه سال ۹۸ بود که در حال بازدید خبرهای سایت خبرگزاری فارس بودم که به خبری برخوردم و توجهم را به خود جلب کرد. تیتر این خبر به این صورت بود: «اعلان جنگ به سرطان با اختراع سالمند ۷۵ سال».

 

**  و ورود به زندگی «محمد کاظم رشیدی» پایه و اساس مستند شما را تشکیل داد؟

بله، روزی که مخترع ۷۵ ساله اساس نامه شرکت دانش ‌بنیانش را نوشت یک‌ پنجم درآمد را سهم بیماران صعب‌العلاج قرارداد، آرزویش نجات بیماران صعب‌العلاج پروانه‌ای و دختران شین‌آبادی است و این روزها با سه اختراع دارویی وارد کارزار مبارزه با بیماری‌های نفس‌گیر شده است...

با اشتیاق تا پایان خبر را خواندم. موضوع از اهمیت زیادی برخوردار بود. مخترعی که تا به حال زخم های افراد دیابتی و زخم بستر بیماران قطع نخاعی را درمان کرده و ادعای درمان زخم های بیماران پروانه ای و سرطان زنان را نیز دارد. اختراع او از مواد طبیعی است و سنخیتی با داروهای شیمیایی ندارد.

من که سالها در رسانه مشغول به کار هستم و تحصیلات و تخصصم در این زمینه است با خود گفتم اگر چنین دارویی در کشور خودم تولید شده که خانواده های زیادی را از درد و غم بیمارستان و حتی فراتر از آن قطع عضو و حتی مرگ عزیزان نجات می دهد، پس چرا نباید در رسانه به آن پرداخت و آن را به جامعه معرفی نمود؛ پس وظیفه رسانه ملی چیست؟

**و بعد از آن تولید چنین مستندی برای شما شکل جدی تری گرفت؟

بله، موضوع را با مدیران وقت شبکه در میان گذاشتم و آنها به خوبی از تحقیق در مورد طرح یک مستند جهت معرفی بیشتر این دارو به مردم استقبال کردند.

 

**بعد از آن چه کردید؟

در مرحله بعد آقای رشیدی مخترع دارو را پیدا کردم و تلفنی با او صحبت کردم و او هم از تولید فیلم مستند جهت معرفی اختراعش استقبال کرد و در ضمن قراری هم با او در دفتر کارش در همدان جهت تحقیق و مصاحبه شفاهی گذاشتم تا مطمئن شوم همه چیز درست است و حقیقت دارد.

**با بیمارانی که از طریق داروی این مخترع درمان شده بودند نیز صحبت کردید؟

بله، پس از این مصاحبه در تهران نیز در مورد این دارو با بیمارانی که از آن استفاده کرده بودند و کسانی هم که از راه های دیگر به درمان زخم دیابت و بستر پرداخته بودند مستقیم تماس گرفتم و صحبت کردم.

** می توانید به چند نمونه از این افراد اشاره ای داشته باشید؟

در بیمارستان سینا با پیرمردی بختیاری تبار آشنا شدم که پسر جوانش را از شهرستان ایذه جهت درمان زخم بستر به تهران آورده بود. پسر پیرمرد که مجید نام داشت حدود 10 سال بود که به علت افتادن از درخت دچار ضایعه نخاعی شده بود.

او حدود ۷ سال به علت نداشتن تحرک بدنی از ناحیه لگن دچار زخم بستر عمیق بود. سابقا چندین بار در اصفهان و اهواز نیز بستری شده بود اما زخم بستر همچنان او بدتر و عمیق تر شده بود. پیرمرد تا به حال هرچه برای درمان پسر جوانش کرده بود به نتیجه ای نرسیده بود. این بیمار پس از دوبار جراحی در بیمارستان سینا و قطع کردن یکی از پاهایش از بیمارستان مرخص و بدون بهبودی به شهر خود رفت و پس از مدتی متاسفانه از دنیا رفت. دردناک تر برای من این بود که بیمارستان به دلیل نداشتن پول تسویه هزینه های بیمارستان، کارت ملی و شناسنامه پیرمرد را گرو نگه داشته بودند. البته شاید هنوز هم مدارک را به او نداده باشند.

نمونه دوم خانمی از بیماران قطع نخاعی موسسه حمایتی راگا، بود که توانسته بود با استفاده از پماد نیکای آقای رشیدی به زندگی برگردد و برای گذران زندگی خود فرش می بافت که مایه دلگرمی من در ادامه راهم برای تولید این مستند شد.

 

** برای تولید این مستند چقدر برای تحقیق و نگارش زمان گذاشتید؟ و چه زمانی تولید را آغاز کردید؟

پس از تحقیقات و مشاهدات کافی طرح تولید مستند را نگارش کردم و به شبکه ارائه دادم و پس از تایید در سال ۹۹ مراحل تصویربرداری در همدان و تهران را آغاز کردم. سه مرحله تصویربرداری در همدان از آقای رشیدی، بیماران و پزشکان مورد نظر و یک مرحله هم تصویربرداری از موسسه خیریه بیماران قطع نخاعی راگا در شهر ری انجام شد.

حدود یکسال تهیه و تولید فیلم طول کشید و در این مدت پماد اختراعی آقای رشیدی توانست زخم های چندین کودک بیمار پروانه ای را درمان کند که در فیلم روند بهبود یکی از آنها را نشان دادیم و حتی با پزشک او هم مصاحبه کردیم. این درحالی بود که در همین مدت به دلیل تحریم ها و گرانی و نبود داروهای خارجی بیماران پروانه ای چندین کودک معصوم بیمار پروانه ای به کام مرگ رفتند.

** در حین تهیه و تولید این مستند با مورد جالبی برخورد کردید؟

نکته جالب دیگر این بود که زمانی که برای تصویر گرفتن از بیماران قطع نخاعی موسسه راگا به شهر ری رفته بودیم و در حال مصاحبه با آقای غلامرضا باقری مدیرعامل این موسسه بودیم فهمیدیم که خود ایشان هم بیمار ضایعه نخاعی بوده اند و در سالروز میلاد امام رضا (ع) ۸۸/۸/۸ شفا پیدا کرده اند و چون چندین سال زجر قطع نخاعی بودن را کشیده بودند به نیت کمک به بیماران قطع نخاعی این موسسه خیریه را راه اندازی کرده اند.

 

** از دستاوردهای این دارو که توسط این مخترع تولید شده است بفرمائید.

محمد کاظم رشیدی هم اکنون دارای شرکت دانش بنیان طب سنتی نیکا است و پماد او در داروخانه های سطح کشور فروخته می شود. بیماران دیابتی که قبلا پای آنها قطع می شد به راحتی با استفاده از این کرم درمان می شوند و بیماران قطع نخاعی که اغلب دچار زخم بستر می شوند به راحتی با مصرف این پماد به زندگی عادی برمی گردند. جدیدترین دستاورد این دارو درمان زخم های بیماران پروانه ای است که متاسفانه به دلیل تحریم های ظالمانه چندین تن از آنها فوت شده اند. این دارو به سادگی زخم هایی که موجب قطع عضو و مرگ بیماران می شود را در منزل و توسط خود بیمار درمان می کند.

** از دیگر خصیصه های این پماد بفرمائید.

خصوصیات شگفت انگیز این پماد شامل  درمان در خانه بدون نیاز به مراجعه به بیمارستان و همچنین کاملا طبیعی و گیاهی بودن آن است که بیمار را از عوارض داروهای شیمیایی در امان نگه می دارد.

** شما این مستند را با محوریت آقای رشیدی مخترع ساختید. درباره شخصیت این فرد برایمان بگویید.

او هیچ نیازی به درآمد حاصل از این پماد نداشت و تنها با عشق کمک به بیماران راه دشوار اختراع و ثبت این پماد را پشت سر گذاشته و به راه خود ادامه می دهد. این انسان خیّر ۵ سال است که قیمت پماد خود را برای بیماران افزایش نداده و به موسسه های خیریه و بیماران پماد به صورت رایگان اهدا می کند.

«محمد کاظم رشیدی» مخترع همدانی است که پدرش شغل عطاری داشته و به علت از دست دادن یکی از دوستان نزدیکش به علت زخم بستر تصمیم می گیرد با تکیه بر دانشی که از پدر فراگرفته بود، مطالعه کتب ابن سینا، رازی و ... و تلفیق آن با زنبور داری و پرورش گیاهان دارویی به صورت عملی به فرمولی دست یابد که ناجی هزاران بیمار صعب العلاج در کشور شود.

به گزارش فارس سایر عوامل این مستند عبارتنداز: تحقیق و تهیه: محمود زنگنه، کارگردان: بهمن ابراهیمی، تصویربردار: مهدی مولایی، تدوین: محمد اخوان، تیزر: مرجان عطایی فر.

انتهای پیام/

 

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول