اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  اقتصاد بین الملل

یک چهارم رشد تقاضای انرژی در جهان بر دوش هند/ هند سومین مصرف کننده انرژی جهان می‌شود

هند در دو دهه آینده، اصلی‌ترین عامل افزایش تقاضا برای انرژی در جهان خواهد بود و 25 درصد رشد تقاضا برای انرژی در جهان را به دوش خواهد کشید.

یک چهارم رشد تقاضای انرژی در جهان بر دوش هند/ هند سومین مصرف کننده انرژی جهان می‌شود

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، هند در دو دهه آینده، اصلی‌ترین عامل افزایش تقاضا برای انرژی در جهان خواهد بود و 25 درصد رشد تقاضا برای انرژی در جهان را به دوش خواهد کشید.

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، این کشور  تا سال 2030 از اتحادیه اروپا به عنوان سومین مصرف کننده انرژی در جهان پیش خواهد گرفت.

IEA در گزارش چشم‌انداز انرژی هند در سال 2021 اعلام کرد: از آنجایی که بر اساس سیاست‌گذاری‌های ملی این کشور برآورد شده تا تولید ناخالص داخلی این کشور تا سال 2040 به 8.6 تریلیون دلار برسد، انتظار می‌رود، مصرف انرژی در این کشور تقریبا دو برابر شود.

در گزارش آژانس بین المللی انرژی آمده است: «این امر با نرخ رشد تولید ناخالص داخلی سنجیده می‌شود و کشوری همانند ژاپن به اقتصاد جهان تا سال 2040 می‌افزاید.»

علی رغم سیاست‌های دولت هند برای تقویت اکتشافات و تولیدات نفتی و انرژی های تجدیدپذیر، تولید نفت و گاز داخلی هند، سال هاست که راکد مانده است و این امر سبب می‌شود تا رشد نیازهای انرژی هند، این کشور را به واردات سوخت‌های فسیلی بیشتر متکی کند.

بر اساس این گزارش، انتظار می‌رود، تقاضا برای نفت در هند در سال 2040 به روزانه 8.7 میلیون بشکه برسد؛ در حالی که این رقم در سال 2019 برابر با 5 میلیون بشکه در روز بوده است. در عین حال، ظرفیت پالایشگاهی آن تا سال 2030 به روزانه 6.4 میلیون بشکه و تا سال 2040 به روزانه 7.7 میلیون بشکه خواهد رسید.

همچنین، هند پس از چین و آمریکا تا سال 2030 به سومین مصرف کننده بزرگ انرژی در جهان تبدیل خواهد شد.

بر اساس برآورد IEA، دهلی نو به عنوان دومین واردکننده بزرگ خالص نفت در جهان پس از چین، در حال حاضر، حدود 76 درصد نیازهای نفتی خود را از راه واردات تامین می‌کند که این وابستگی تا سال 2030 به 90 درصد و تا سال 2040 به 92 درصد خواهد رسید.

در عین حال، هند، چهارمین وارد کننده گاز مایع طبیعی LNG نیز هست و حدود نیمی از نیاز خود به گاز طبیعی مایع را با نفتکش تامین می‌کند.

به گزارش فارس، هند زمانی و پس از چین دومین خریدار نفت ایران بود، اما از اواسط سال 2019 و به خاطر فشار آمریکا خرید نفت از کشورمان را متوقف کرده است.

این کشور امیدوار است که در دوره ریاست جمهوری «جو بایدن» بتواند نفت بیشتری از ایران وارد کند.

دهلی نو می‌گوید انتظار دارد که آمریکا در دوره ریاست جمهوری جدید طوری رفتار کند که هند که سومین کشور وارد کننده نفت در جهان است، بتواند منابع نفتی خود را برای واردات متنوع تر کند.

هرچند که سیاست ها و نواظهار نظرهای بایدن از زمان روی کار آمدن، نشانی از برداشتن تحریم‌های نفتی ایران ندارد.

ام کی سورانا، مدیرعامل شرکت نفتی دولتی هندوستان پترولیوم هم اعلام کرد: در صورتی که آمریکا تحریم‌های نفتی علیه ایران را کاهش دهد، پالایشگاه‌های هندی خرید نفت از این کشور را از سر می‌گیرند.

سورانا در یک کنفرانس خبری گفت که نفت ایران همواره در سبد وارداتی پالایشگاه‌های هندی قرار داشته و خوشحال می‌شویم که همگام با حل بحران شاهد بازگشت این نفت به سبد خود باشیم. 

انتهای پیام/ب

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول