اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان شرقی

بیمارستان‌ها را با دوربین مدار بسته کنترل می‌کنیم/ چه داروهایی برای بیماران کرونا استفاده می‌شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: هیچ داروی تائید نشده‌ای برای درمان بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، به همین منظور با اجازه‌ بیماران، بیمارستان‌ها را با دوربین مدار بسته کنترل می‌کنیم.

بیمارستان‌ها را با دوربین مدار بسته کنترل می‌کنیم/ چه داروهایی برای بیماران کرونا استفاده می‌شود

 به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، محمدحسین صومی با اشاره به نتایج مثبت کشف واکسن کرونا، اظهار کرد: در ابتدا ورود اولین واکسن‌های کرونا از طریق فایزر را به برخی از ایالت‌های آمریکا و آغاز واکسیناسیون و ایمن‌سازی فعال این بیماری را از صمیم قلب تبریک می‌گویم، همین که یک شرکت بتواند این کار را انجام دهد پس بقیه‌ شرکت‌ها هم می‌توانند.

وی به اقدامات انجام شده برای کشف واکسن کرونا ایرانی اشاره کرد و افزود: گروه‌هایی در کشور ما نیز این کار را انجام دادند که یک گروه کد اخلاق و مجوز تست واکسن کرونای ایرانی را بر روی انسان گرفته است؛ واکسن‌ها باید فازهای مختلفی را طی کنند.

صومی ادامه داد: اگر مسیر کشف واکسن کرونای ایرانی به خوبی پیش برود، امیدواریم در خرداد و تیرماه سال آینده واکسن تولیدی خودمان را برای پیشگیری از بیماری استفاده کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: واکسن کرونا در دنیا تولید شده، اما هنوز به مرحله تولید انبوه نرسیده و متقاضی زیادی دارد.

وی افزود: در مورد واکسن‌ کرونا همه متفق‌القول هستند که ابتدا کادر درمان و سپس افراد پرخطر واکسینه شوند اگر شرکت‌ها به تعهداتشان عمل کنند، انتظار می‌رود که واکسن کرونا به ایران هم برسد پیام‌های واکسیناسیون، پیام‌های امیدبخشی هستند.

صومی تاکید کرد: باید از افراد سالمند و پرخطر و کادر پزشکی‌مان مراقبت بیشتری بکنیم تا زمینه برای واکسیناسیون طیف وسیعی از جامعه فراهم شود، این‌ها آرزوها دست یافتنی هستند و مردم می‌توانند مسیر را تسهیل کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز یادآور شد: از مردم خواهش می‌کنیم پروتکل‌های بهداشتی را حداقل در 6 ماه آینده تا زمان احتمالی رسیدن واکسن کرونا با جدیت بیشتری، رعایت کنند.

وی در ادامه بر ضرورت استفاده درست از ظرفیت فضای مجازی، تصریح کرد: خواهش می‌کنم از انتشار مطالب نادرست و یا مطالبی که نسبت به آنها آگاهی نداریم، خودداری کرده و با انتشار مطالب ناصحیح، جو روانی جامعه را برهم نزنیم، جو روانی توام با آرامش یکی از مولفه‌های اصلی همراهی مردم با کادر درمان، مدیران و عبور از این تنگنا است.

وی متذکر شد: مطمئن باشید که فرزندان شما در بیمارستان‌ها بر بالین بیماران بیدار مانده و تمام تلاششان را می‌کنند؛ هیچ داروی تائید نشده‌ای برای درمان بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، به همین منظور با اجازه‌ بیماران، بیمارستان‌ها را با دوربین مدار بسته کنترل می‌کنیم.

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت خودداری از برگزاری هر گونه مهمانی، مراسم و دورهمی به ویژه در مناسبت‌هایی مانند شب یلدا، ادامه داد: دور هم جمع شدن تنها دو خانواده، زمینه ابتلای چندین نفر را به کرونا فراهم کرده است، برای اینکه یلدای سال آینده زنده باشیم و این مناسبت را به هم تبریک بگوییم، باید امسال از برگزاری هرگونه جشن و دورهمی خودداری کنیم.

صومی با اشاره به فراهم شدن امکان رپید تست از مبتلایان به کرونا در آذربایجان‌شرقی از توزیع ۱۰ هزار کیت تشخیصی در مراکز بهداشتی و درمانی این استان خبر داد و گفت: با انجام رپید تست، نمونه از یک نفر اما در دو مسیر گرفته شده و از هفته آینده این تست در مراکز ۱۶ ساعته و مراکز سلامت انجام می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه کار درمان با پی سی آر منفی به محل کار باز می‌گردند، افزود: بخش‌های کارآموزی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به منظور تامین نیروی فنی مورد نیاز برای ادامه کار از پانزدهم آذرماه بازگشایی شده و کارورزان نیز با تعهدات لازم، همچنان کارشان را ادامه می‌دهند.

وی اظهار کرد: با ثبت کد ملی و مشخصات فرد مبتلا به کرونا در سامانه سیب و چندین اپلیکیشن طراحی شده به این منظور فرد مبتلا به هر مجمعی که وارد شود، فرد بغل دستی او از ابتلای آن فرد به کرونا آگاه خواهد بود.

وی در ادامه در پاسخ به این که احتمال ابتلای مجدد فردی به کرونا چقدر است؟ گفت: امکان ابتلای مجدد در صورت علامت‌دار بودن فرد، تا سه الی 6 ماه کم است، اما فردی با پی سی آر مثبت و بدون علامت ممکن است به عنوان میزبان ویروس عمل کرده و پس از چند ماه علامت دار شود، از این رو چه افرادی که مبتلا شده‌اند و چه آنهایی که مبتلا نشده‌اند، باید تلاش کنند تا ویروس به بدنشان وارد نشود.

صومی با اشاره به ازدحام مردم در برخی از مراکز مانند داروخانه‌ها، بانک‌ها وصف کشیدن برای خرید اقلام غذایی یادآور شد: تمام مدیران و مسوولان باید هوشمندانه عمل کنند و از ازدحام و صف کشیدن جلوگیری کنند، چنین صف‌ها و ازدحام‌هایی متاسفانه در برخی از داروخانه‌های دانشگاه نیز به دلیل برخی کمبودهای دارویی و در بعضی از مغازه‌ها به دلیل کمبود برخی از اقلام مواد غذایی و مراکزی مانند بانک‌ها نیز دیده شده است.

وی، بر ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی ابلاغی در وسایل حمل و نقل عمومی تاکید کرد و افزود: در صورت عدم رعایت فاصله‌ی اجتماعی و بهداشت فردی امکان ابتلا به بیماری در افراد افزایش می‌یابد، از این رو باید مطمئن شویم که مسافران از وسیله‌ نقلیهی امن و مطمئنی استفاده می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه به عنوان متولی سلامت مردم با هرگونه بازگشایی تنمان می‌لرزد و بازگشایی‌ها حتما به‌صورت هوشمندانه باشد، اضافه کرد: اگر کارهای غیرضروری را با اصرار انجام ندهیم و این محدودیت‌ها ادامه پیدا کند، ویروس هم ضعیف‌تر خواهد شد. در مورد محدودیت‌هایی که بر روی معیشت مردم چندان تاثیری نداشته، تصمیم‌گیری می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، افزود: سیاست ستاد ملی کرونا بر این بود که تولیدی به عنوان پشتوانه اجرایی طرح  فعالیت نمایند با توجه به احساس مسوولیت مدیران واحدهای تولیدی، کمترین میزان درگیری را در این واحدها داشتیم. بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا و ستاد استانی مقرر شده است که وضعیت سیال باشد و هر هفته بر اساس وضعیت شهرستان‌ها تصمیم‌گیری شود و هر جا که احساس کردیم در حال بازگشت به وضعیت قرمز هستیم، محدودیت‌ها را دوباره اعمال کنیم.

وی با اشاره به تاثیر محدودیت‌های آبان‌ و آذرماه، اظهار کرد: کاهش ورودی‌ها به بیمارستان‌ها و کاهش تعداد بستری‌ها  نشان می‌دهد که محدودیت‌ها در کنترل بیماری تاثیرگذار بودند و تا حدودی  بار بیماری در بیمارستان‌ها کم شده است از نظر عقلانی هم دیده شده است که اگر بتوانیم ۱۴ روز جلوی چرخه ویروس را بگیریم، شاهد کاهش موارد بیماری در هفته‌های آینده خواهیم بود و در طی چندین روز گذشته  تعداد بیماران از یک‌هزار و 500 بیمار به یک‌هزار و 165 بیمار کاهش یافته و هم اکنون 296 نفر در icu بستری و 134 نفر زیر دستگاه ونتیلاتور و تعداد فوتی‌های امروز در ا ستان 18 نفر بوده است.

صومی گفت: بیایید دست به دست هم بدهیم و با کمک و اعتماد به همدیگر و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی  از انتشار ویروس کرونا جلوگیری و آن را مهار کنیم.

انتهای پیام/60001/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول