اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  قم

علت قداست سرداب مشهور سامرا

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره سرداب مشهور سامرا گفت: این سرداب، محل ولادت امام زمان (عج) است و قداست خاص خود را دارد، اما متن مُتقنی درباره آغاز غیبت آن حضرت از این سرداب نداریم.

علت قداست سرداب مشهور سامرا

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیت الله نجم الدین طبسی که دوشنبه شب در نشست «بررسی ادلّه ولادت حضرت بقیت الله الاعظم  (عج)» سخن می گفت با اشاره به نامه امام عسکری (ع) به احمد بن اسحاق قمی – که در کتاب «کمال الدین» مرحوم صدوق آمده است – اظهار کرد: حضرت در این نامه، خبر به دنیا آمدن فرزند خود را به اطلاع احمد بن اسحاق قمی رساندند و فرمودند این خبر را به تو می دهیم تا خداوند تو را به این ولادت شاد کند، همان گونه که پروردگار متعال، ما را نیز به این ولادت شاد و خوشحال کرد، اما خبر این ولادت  را از دگراندیشان پوشیده نگاه دار.

استاد درس خارج مهدویت حوزه های علمیه افزود: عداوت و انحراف دشمنان دین تا آن جا بوده که برخی مانند ابن تیمیه، اصل ولادت آن حضرت را انکار می کنند و برای تثبیت این شبهه، دروغی را به محمد بن جریر طبری به عنوان عالِم علم تاریخ نسبت می دهند.

وی اضافه کرد: البته مراجعه دقیق به تاریخ طبری هم نشان می دهد که ادعای این شبهه افکنان، بی پایه و اساس است.

آیت الله طبسی همچنین با بیان اینکه بحث سرداب مشهور سامرا محل زندگی دو امام معصوم (ع) و همچنین تولد حضرت صاحب الامر(عج) بوده است گفت: تعبیری که از این سرداب درباره آغاز غیبت امام زمان (عج) از آن مکان می شود، در متون شیعی نیامده، اما در عین حال آن مکان به عنوان محل ولادت امام عصر (عج)، قداست خودش را دارد.

وی تصریح کرد: ما برای اثبات ولادت امام زمان (عج) به متون مستند ارجاع می دهیم و بر اساس آن استدلال می کنیم، چراکه بر اساس این متون، برخی افراد حضرت را دیده و در این باره روایت های متعددی بیان کرده اند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: بخش دیگری از استدلال، به رفتار خانواده نوزاد به دنیا آمده بر می گردد، همچنان که امام حسن عسکری (ع) نیز بر اساس متون مُتقن موجود و با وجود همه جاسوسی ها و محدودیت های آن دوران، از همه اهرم ها برای اطلاع رسانی ولادت فرزندشان استفاده کردند و این امر تا 6 سال یعنی زمان شهادت امام یازدهم (ع) ادامه داشت.

آیت الله نجم الدین طبسی اضافه کرد: این اطلاع رسانی ها شامل نگارش نامه به برخی اصحاب در شهرهای مختلف و از جمله قم بوده که به یکی از آن روایات در ابتدای صحبت اشاره شد، همچنین بخش دیگری از این اطلاع رسانی شامل ارسال وجه نقد از سوی امام یازدهم (ع) برای برخی اصحاب و دستور برای عقیقه کردن از طرف فرزندشان بوده است.

وی با اشاره به روایتی دیگر در این موضوع گفت: نقل است که امام عسکری (ع) در روز سوم ولادت فرزندشان، ایشان را نزد اصحاب خاص خود آوردند و پس از معرفی فرمودند این نوزاد، صاحب شما پس از من است.

استاد درس خارج مهدویت حوزه های علمیه ادامه داد: روایت دیگر درباره حضور 50 نفر از اصحاب در جلسه ای با حضور امام عسکری (ع) است که آنان از امام (ع) درباره جانشینشان سوال می کنند و حضرت، فرزند خویش را احضار و وی را به آنان معرفی می کنند.

وی تصریح کرد: بنابراین تردیدی نیست که روایات اشاره شده در این موضوع، ده ها روایت با سند صحیح و از طُرُق مختلف است که باید گفت به تواتر هم رسیده است.

انتهای پیام/2258

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول