اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

تعلیم و تربیت  /  دانشگاه

مؤلفه‌ها و شاخص‌‌های تمدن نوین اسلامی بررسی شد

مؤلفه‌ها و شاخص‌‌های تمدن نوین اسلامی در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد که نظام فرهنگی و اخلاقی، نظام علم و فناوری، نظام سیاسی و حکمرانی و نظام اقتصادی به عنوان چهار مولفه اصلی تمدن نوین اسلامی تدوین شده است.

مؤلفه‌ها و شاخص‌‌های تمدن نوین اسلامی بررسی شد

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۲۵۹ کمیته فرهنگ و تمدن ایران و اسلام شورای عالی انقلاب فرهنگی، در محل شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد. در ابتدای این جلسه گزارشی از موضوع «مؤلفه‌ها و شاخص‌‌های تمدن نوین اسلامی» توسط علی ایرانمنش استاد دانشگاه تربیت مدرس ارائه شد.

 در  این گزارش نظام فرهنگی و اخلاقی، نظام علم و فناوری، نظام سیاسی و حکمرانی و نظام اقتصادی به عنوان چهار مؤلفه اصلی تمدن نوین اسلامی تدوین شده است، که هر کدام از این چهار نظام‌، دارای زیر شاخه‌های مختلفی مانند عدالت، تقویت علوم پایه، مرجعیت علمی و شایسته سالاری، خردورزی، فناوری و تدوین قوانین مناسب اقتصادی بودند.

پس از ارائه این گزارش، اعضا به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند؛ که اهم آن احصاء فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، لزوم اختصاص نظام اجتماعی در کنار سایر مؤلفه‌ها، استفاده از ظرفیت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، ضرورت قید شاخص‌ها هر کدام به طور جداگانه، لزوم توجه به حکمت با توجه به نگاه و منظر اسلامی، درج هنر و معماری در کنار مفهوم فرهنگ، لزوم توجه به علل و عوامل زوال، انحطاط و رونق تمدن‌ها برای دستیابی به تمدن پیشرو، ضرورت توجه به بحث هنر و معماری به طور مجزا از علم، توجه اساسی به دین و توحید به عنوان یک زیر نظام اصلی، در رأس سایر مؤلفه‌ها است.

در ادامه مقرر شد با توجه به اینکه احصاء تمام مؤلفه‌ها و شاخص‌‌های تمدن نوین اسلامی نیاز به بررسی و مطالعات تکمیلی دارد، بنابراین ضروری است در کارگروهی ویژه تمام موارد پیشنهادی مورد بررسی تکمیلی قرار گیرد.

دستور بعدی جلسه کمیته فرهنگ و تمدن موضوع «برگزاری بزرگداشت و همایش برای مفاخر ایران» بود که آرمان زرگران عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گزارشی را در این زمینه ارائه داد.

در ادامه محمدرضا شمس اردکانی دبیر کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، طی سخنانی گفت: برگزاری همایش‌ها و بزرگداشت‌ها با دعوت از اندیشمندان سایر کشورها سبب می‌شود که همه اذعان کنند که این فرهیخته، از مفاخر ایران است.

وی با تأکید بر اینکه برگزاری همایش و بزرگداشت‌ها نقش بسیار موثری در شناساندن شخصیت‌های برجسته کشور به دنیا دارد، ادامه داد: همچنین برگزاری این مراسم‌ها، از اقدام برخی کشورها در زمینه مصادره مفاخر ایرانی به نام خودشان جلوگیری می‌کند.

دبیر کمیته فرهنگ و تمدن تأکید کرد: برای برگزاری مراسم بزرگداشت و همایش برای چهره‌های بین المللی، باید نهادهای مختلف مانند دانشگاه‌ها، فرهنگستان‌ها، موسسه ایرانشناسی و یونسکو همکاری کنند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول