اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دیگر رسانه ها

حمله کرونا به سفره ۶‌میلیون ایرانی/ هیچ تمهیدی برای جبران خسارت توسط دولتمردان اتخاذ نشده

نزدیک به هشت ماه از ورود ویروس کرونا به کشور می‌گذرد و تاثیر مخرب آن بر کسب‌و‌کارها از همان‌ابتدا قابل مشاهده بود. در این مدت اغلب اصناف آسیب‌های جدی دیدند.

حمله کرونا به سفره ۶‌میلیون ایرانی/ هیچ تمهیدی برای جبران خسارت توسط دولتمردان اتخاذ نشده

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه صبح ‌نو در گزارشی آخرین وضعیت مشاغل آسیب‌دیده را بررسی کرده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

نزدیک به هشت ماه از ورود ویروس کرونا به کشور می‌گذرد و تاثیر مخرب آن بر کسب‌و‌کارها از همان‌ابتدا قابل مشاهده بود. در این مدت اغلب اصناف آسیب‌های جدی دیدند. چندین میلیون نفر شغل خود را از دست دادند. وعده‌های دولت‌ برای آرام کردن فضا و تسهیلات اقتصادی کارساز نبود و شرایط به‌گونه‌ دیگری رقم خورد. در این گزارش برخی از مهم‌ترین کسب‌و‌کارهای آسیب دیده در ایام کرونا را بررسی می‌کنیم.

استخرها 

استخرها و مجموعه‌های سرپوشیده جز اولین کسب و کارهایی بودند که با شیوع کرونا تعطیل و تاکنون هم در تعطیلی به سر می‌برند. آمار دقیقی از میزان خسارات به استخرهای کشور اعلام نشده است و استان‌های مختلف کشور در فصول قبلی سال آمارهایی را درباره وضعیت استخرها و پرسنل آن‌ها داده‌اند و اما در حال حاضر ۵۲۰۰‌ مجموعه ورزشی در سطح استان تهران فعالیت می‌کنند که با شیوع بیماری کرونا خسارت زیادی به آن‌ها وارد شده و بالغ بر ۵۰‌درصد از نیروهای آن‌ها بیکار شده‌اند. به‌طوری که آقای رضا گل محمدی، مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران گفته است: از زمان شیوع بیماری کرونا تا به الان ماهی ۲میلیارد و ۷۰۰‌میلیون تومان به استان تهران خسارت وارد شده که میزان این خسارت طی هفت ماه گذشته ۱۶‌میلیارد تومان بوده است.

هتل‌ها و مشاغل گردشگری

براساس اعلام شورای جهانی سفر در سال گذشته میلادی، بالغ بر یک میلیون و ۳۵۰‌هزار نفر در بخش سفر و گردشگری ایران فعال بوده‌اند که در خوشبینانه‌ترین حالت، هم‌اکنون تنها یک سوم از این تعداد نیروی انسانی در بخش‌های مختلف حوزه گردشگری، فعالیت دارند. براساس آمارها از زمان شیوع کرونا تاکنون بیش از ۹۰۰‌هزار نفر از هموطنان‌مان در حوزه سفر و گردشگری ایران به‌خاطر شیوع کرونا بیکار شده‌اند.

تا نیمه اول مردادماه ۱۲‌هزار میلیارد تومان به صنعت گردشگری خسارت وارد شده است و مرحله سوم برآورد خسارت نیز در حال انجام است. وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران اواسط اردیبهشت ماه اعلام کرد با شیوع کرونا نزدیک به ۱۳هزار راهنمای گردشگری در ایران شغل خود را از دست داده‌اند. دفاتر خدمات مسافرتی هم از دیگر شاخه‌های صنعت گردشگری ایران هستند که آسیب دیده‌اند.

تولیدکنندگان پوشاک

هشت‌ماه است که بازار پوشاک هم دستخوش تغییرات اقتصادی و به‌خصوص کووید۱۹ شده، بازار شب عید و بازار تابستان شرایط خوبی برای کسبه نبود، اجناس و پوشاک روی دست کسبه ماند و اجاره‌ها و چک‌های برگشتی آرامش را از زندگی آن‌ها برد.

آقای مجید نامی، نایب رییس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران درباره میزان خسارت‌های وارد شده به صنعت پوشاک گفته است: صنعت پوشاک در ایام شیوع ویروس کرونا تاکنون دچار کاهش فروش و ضرر ۹۰‌درصدی شده است. مرکز پژوهش‌های مجلس هم میزان اشتغال از دست رفته در حوزه پوشاک را  ۶۴۵‌‌هزار نفر اعلام کرده است که این تعداد شغلی ارتباط مستقیم و یا غیرمستقیمی در حوزه تولید پوشاک داشته‌اند.

دولت تسهیلاتی را برای استفاده اصناف در نظر گرفت اما شرایط این تسهیلات طوری بود که بیشتر واحدهای صنفی مشمول استفاده از آن نشدند و حتی کسانی هم که می‌توانستند و مجاز به استفاده بودند، به‌دلیل پروسه و موانعی که در مسیر بود، از این حمایت استفاده نکردند. فقط کسانی که کارگر بیمه شده داشتند مشمول این تسهیلات می‌شدند که شاید ۱۰‌درصد از واحدها هم نبودند.

تسهیلات در نظر گرفته شده به ازای هر کارگر ۶میلیون تومان بود و با توجه به اطلاعاتی که از واحدهای صنفی  گرفته شده کسی از این طرح استقبال نکرد؛ چرا‌که انتظار می‌رفت برای هر واحد صنفی حداقل ۵۰میلیون تومان داده شود تا بتوانند جبران خسارت کنند.

باشگاه‌های ورزشی

اوایل اسفند‌۹۸ باشگاه‌های ورزشی اولین مراکزی بودند که به‌خاطر شیوع ویروس کرونا و جلوتر از تمامی اصناف بسته اعلام شدند. هفته گذشته آقای عبدالحمید احمدی، معاون وزیر ورزش اعلام کرد: با شیوع کرونا فعالیت ۲۶هزار باشگاه ورزشی بخش خصوصی در کشور تعطیل شد و به صاحبان آن‌ها خسارت وارد کرد. به گفته وی این وزارتخانه درصدد است تا تسهیلاتی را برای کارکنان شاغل در این مجموعه ورزشی خصوصی اختصاص دهد و میزان این وام‌ها به ازای هر فرد شاغل ۱۲‌تا ۱۶‌میلیون تومان با کارمزد ۱۲‌درصد است. همچنین به گفته گل‌محمدی، مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران پنج هزار و ۲۰۰‌مجموعه ورزشی با شیوع کرونا فعالیت خود را از دست دادند که بیش از یک هزار و  ۵۰۰‌میلیارد تومان به ورزش استان زیان وارد شده است.

سینماها و اماکن فرهنگی 

طبق آمارهای منتشر شده از سوی وزارت ارشاد مجموع نفراتی که در سینمای کشور شاغلند به هشت هزار نفر می‌رسد و حتی در آمار غیررسمی به ۱۰‌هزار نفر رسیده است. اما بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس می‌گوید به‌طور کلی ۷۲‌هزار نفر از افراد شاغل در کتابخانه، موزه، سینما و سایر فعالیت‌های فرهنگی و هنری شغل خود را از دست داده‌اند.  

طبق آمار در سه‌ماه نخست سال گذشته سینمای ایران معادل ۱۱۴‌میلیارد و ۱۶۲‌میلیون تومان فروش داشت که حاصل حضور ۹‌میلیون و ۸۴۶‌هزار نفر بیننده بود. در حالی که امسال باتوجه به بسته بودن سالن‌های سینما این مبلغ به صفر رسید. به عبارت دیگر تنها در سه ماه نخست امسال بیش از ۱۱۴‌‌میلیارد تومان ضرر متوجه صنعت سینما بوده است.  با این وجود آمار دقیقی از میزان خسارت به مراکز فرهنگی و رویدادهای آن مشخص نیست.

رستوران‌ها، فست‌فودها و کافه‌ها

طبق آمار مرکز پژوهش‌های مجلس ۴۷۹‌هزار نفر از افرادی که در حوزه مشاغل غذا و آشامیدنی فعالیت می‌کنند بر اثر شیوع کرونا در کشور شغل خود را از دست داده‌اند.

آقای علی‌اصغر میرابراهیمی، رییس اتحادیه رستوران‌داران تهران شنبه ۱۹‌مهر‌ماه در گفت‌و‌گویی از خسارت ۲۰۰‌تا ۳۰۰‌میلیارد تومانی رستوران داران تهران تاکنون (زمان آغاز شیوع کرونا) خبر داده و گفته است: «تاکنون هیچ تمهیداتی برای جبران این خسارت از سوی دولتمردان اتخاذ نشده است.» به گفته میر ابراهیمی، اکنون چاره‌ای به جز ادامه فعالیت نیست. بعضی از واحدها که اجاره‌ای بودند به تعطیلی کشانده شده‌اند و این ضربه مهلکی به این بخش از صنوف وارد کرده است.

حمل‌و‌نقل ریلی و جاده‌ای 

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس با عنوان ارزیابی ابعاد اقتصاد کلان شیوع ویروس کرونا نشان می‌دهد که تنها در بخش حمل‌و‌نقل زمینی مسافر به جز راه‌آهن، یک میلیون و ۳۲۹‌هزار نفر اشتغال به‌خاطر شیوع کرونا از دست رفته است. در بخش‌های دیگر مانند حمل‌و‌نقل هوایی بیش از‌۷۰ و در حمل‌و‌نقل راه‌آهن بیش از ۳۵‌هزار نفر شغل در این ایام از دست رفته است.

اکثر شرکت‌های حمل‌و‌نقلی در شهرستان‌ها که زیر نظر شهرداری‌ها فعالیت می‌کنند، به‌خاطر کرونا تعطیل شدند. شرکت‌های فعال هم با کاهش ۹۳‌درصدی فعالیت به کار ادامه دادند و کمتر از ۱۰‌درصد شاغلان در این بخش‌ها توانستند در این مدت به فعالیت خود ادامه دهند. برآورد وزارت راه و شهرسازی هشت‌هزارمیلیارد تومان خسارت کرونا به بخش حمل‌و‌نقل است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول