اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  ایلام

نمد مالی شغلی قدیمی که نفس‌هایش به شماره افتاده است/ وجود هفت کارگاه فعال در زمینه نمد مالی در ایلام

نمد مالی، یکی از دیرینه‌ترین هنرهای صنایع دستی استان ایلام، محسوب می شود و مردم ایلام ضمن کسب درآمد در این حوزه در تلاش هستند که به حفظ این هنر دیرینه، کمک کنند.

نمد مالی شغلی قدیمی که نفس‌هایش به شماره افتاده است/ وجود هفت کارگاه فعال در زمینه نمد مالی در ایلام

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، هنر نمد مالی از قدیمی‌ترین و کهن‌ترین شیوه‌های نساجی و بافت بوده است؛ هنری که با همه بی‌توجهی‌ها هنوز در ایران تولید می‌شود و طرفداران خاص خود را نیز دارد.

تکیه بر توانمندی و ظرفیت‌های بی‌نظیر حوزه هنر، تدبیری هوشمندانه است که توسط کارآفرینان ایلامی رقم خورده است؛ آنان می‌خواهند هنر صنایع دستی را که دست ساخته گذشتگان بوده  پابرجا بماند و آن را برای نسل‌های بعد از خود ماندگارتر کنند.

نقش‌های متداول بر روی نمد که شامل زیگزاگ، زرینه، سیمینه و گنجشک است حاصل کار کارآفرینان مبتکر و خلاقی است که برای تولید یک قطعه آن سختی زیادی تحمل می‌کنند چرا که هدف تنها اشتغال و کسب درآمد و حفظ این هنر برای همیشه در استان ایلام است؛ توجه به هنرهای سنتی ایلام و معرفی هنر نمد مالی به عنوان مهم‌ترین هنر ماندگار در ایلام است.

 نمد از پشم گوسفند تولید می‌شود

فرهاد نامی استاد کار صنعت نمد مالی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام، اظهار داشت: نمد از پشم گوسفند تولید می‌شود که در حال حاضر به دلیل شیوع کرونا و نبود حمایت از این شغل، تنها سه نفر را توانسته‌ام مشغول به کار کنم.

وی افزود :فروش محصولات ما معمولا از طریق خود کارگاه یا نمایشگاه‌ها صورت می‌گیرد و محصولات ما از طریق خود صنایع دستی نیز به فروش می‌رسد؛ این هنر قدمت زیادی دارد و من به صورت موروثی این هنر را یاد گرفته و آن را به عنوان شغل انتخاب کرده‌ام.

استاد کار صنعت نمد مالی به  سختی این شغل اشاره کرد و گفت: کار نمد مالی بسیار کار سخت و طاقت فرسایی است و آن را می‌توان جز مشاغل سخت در نظر گرفت؛ تمام اعضا و بدن درگیر این کار است و حتی ما با مشکل ساییدگی دست مواجه شده‌ایم.

وجود کارآفرینان زبده در استان ایلام

نورالدین محسنی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ایلام نیز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام، گفت: این هنر هنوز در استان ایلام فعال است و تولید کنندگان و کار آفرینان زبده‌ای در این هنر فعالیت دارند.

وی افزود: این هنر یک هنر سنتی است که در سال‌های اخیر مورد توجه سازمان صنایع دستی قرار گرفته و کسانی که بخواهند در این حوزه وارد شوند، می‌توانند با توجه به فراوانی مواد اولیه به این شغل و هنر بپردازند.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، تصریح کرد: برای تولید یک قطعه نمد معمولا یک روز زمان لازم است و نمد مالان اغلب به صورت دو نفری کار می‌کنند.

وجود 7 کارگاه فعال در حوزه نمد مالی

عبدالمالک شنبه‌زاده مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام نیز در گفت‌وگو با فارس، مطرح کرد: در ایلام 7 کارگاه فعال در حوزه نمد مالی وجود دارد و 100 نفر به صورت خانگی نیز مشغول به فعالیت هستند؛ که در هر دو صورت وام و تسهیلات کم‌بهره دریافت کرده‌اند.

وی افزود: امروزه نمد در بیشتر نقاط ایران تولید می‌شود و مراکز عمده آن در استان فارس، اصفهان و سمنان بوده که استان ایلام سهم ارزنده‌ای را نیز در تولید این هنر سنتی دارد.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام، تصریح کرد: تمام تلاش ما این است ضمن کسب درآمد برای کارآفرینان این حوزه، از این طریق اشتغال به حفظ این هنر کمک کرده باشیم.

گزارش: کبری هواسی 

انتهای پیام/ 970813/ق

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول