اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مرکزی

اجرای «طرح‌ هادی» در روستاها 4 هزار میلیارد تومان بودجه می‌خواهد/ 8500 روستا در نوبت بازنگری طرح

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور گفت: 4 هزار میلیارد تومان برای طرح‌های هادی اعتبار نیاز داریم که دولت فقط 20 تا 30 درصد از این اعتبار را می‌تواند تامین کند.

اجرای «طرح‌ هادی» در روستاها 4 هزار میلیارد تومان بودجه می‌خواهد/ 8500 روستا در نوبت بازنگری طرح

محمدرضا شاملو در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک، در حاشیه بازدید از روستاهای استان مرکزی اظهار کرد: در خصوص اجرا و تهیه طرح هادی نسبت به میانگین کشوری وضعیت مناسبی دارد که نشان دهنده اهمیت و اهتمام مسوولین استان در این خصوص است. 

وی با اشاره به این نکته که در استان مرکزی 861 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار موجود است، گفت: 99 درصد این روستاها دارای طرح هادی هستند و در 63 درصد روستاها اجرای طرح هادی و بهسازی محیط روستا انجام شده یا روند تکمیل را طی می‌کنند.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور گفت: استان مرکزی در بخش تهیه طرح حدود دو درصد و در زمینه اجرا نیز حدود 13 درصد از میانگین کشوری پیشرفت بیشتری داشته است که نشان می‌دهد مسوولین استان نسبت به اجرای طرح در روستاها اهتمام ویژه‌ای داشته‌اند.

 39 هزار و 465 روستا در کشور بالای 20 خانوار موجود است که از این تعداد 39 هزار روستا دارای طرح هادی مصوب هستند

شاملو با بیان اینکه 39 هزار و 465 روستا در کشور بالای 20 خانوار موجود است که از این تعداد 39 هزار روستا دارای طرح هادی مصوب هستند، افزود: باتوجه به اینکه دوره طرح هادی 10 ساله است در صورتی که طبق این دوره بازنگری در نظر گرفته شود سالانه حدود 3900 روستا مشمول بازنگری طرح هادی است که باتوجه به شرایط اقتصادی به ویژه در سال‌های اخیر ممکن نیست.

وی ادامه داد: بر اساس شرایط و نیاز، طرح هادی در بیش از 10 هزار و 50 روستا مورد بازنگری قرار گرفته و در بودجه سالانه هم باتوجه به شرایط اقتصادی برای بازنگری طرح هادی حدود هزار و 500 تا دو هزار روستا در نظر گرفته می‌شود.

وی بیان کرد: حدود 8هزار و 500 روستا در نوبت بازنگری طرح هادی قرار دارند اما باید در نظر داشت که در برخی از روستاها به دلیل اینکه اتفاقات و تغییرات ویژه‌ای رخ نداده است نیاز به بازنگری وجود ندارد.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور با تاکید بر این نکته که مهم‌ترین هدف تعریف طرح هادی جلوگیری از مهاجرت روستاییان و حتی حرکت معکوس یعنی بازگشت جمعیت به روستاها بوده است، گفت: یکی از مشکلات و نقاط ضعف در روستاها جزیره‌ای عمل کردن دستگاه‌ها و نهادهای دخیل است که گاها نگاه بخشی دارند در صورتی که ایجاد هماهنگی زمینه تحقق اهداف را بیشتر فراهم می‌کند.

شاملو خاطر نشان کرد: 4 هزار میلیارد تومان برای طرح‌های هادی اعتبار نیاز داریم که دولت 20 تا 30 درصد از این اعتبار را می‌تواند تامین  کند.

وی در خصوص تعیین تکلیف سند مالکیت املاک واقع در روستاها اظهار کرد: حدود 92 هزار و 500 ملک در روستاهای استان مرکزی سنددار شده است.

حدود 5 هزار و 300 واحد روستایی استان مرکزی به دلیل وقوع سیل و بارندگی در سال گذشته با آسیب مواجه شدند که از این تعداد 500 واحد تعمیر و 4800 واحد احداثی است

 

شاملو با اشاره به این که بخش قابل توجهی از املاک واقع در محدوده روستاها سند دار شده‌اند، در خصوص مقاوم سازی مسکن روستایی تصریح کرد: حدود 5 هزار و 300 واحد روستایی استان مرکزی به دلیل وقوع سیل و بارندگی در سال گذشته با آسیب مواجه شدند که از این تعداد 500 واحد تعمیر و 4800 واحد احداثی است.

وی ادامه داد: در بخش تعمیر اقدامات در استان انجام و تکمیل شده است و در بخش ساخت و ساز حدود 85 درصد پیشرفت فیزیکی را شاهد هستیم، برای این بازسازی و ساخت و ساز 4 میلیارد تومان از منابع ردیف منابع ملی در نظر گرفته شد.

انتهای  پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول