اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  محیط زیست و گردشگری

دلیل قطع درخت قدیمی چنار در باغ جهانی فین

مدیر پایگاه باغ جهانی فین گفت: ضعف فیزیولوژیک، آلودگی قارچی و جلوگیری از سرایت بیماری به دیگر درختان، دلیل قطع یکی از درختان چنار باغ جهانی فین بوده است.

دلیل قطع درخت قدیمی چنار در باغ جهانی فین

به‌گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، سمیه فرهادی، مدیر پایگاه باغ جهانی فین در مورد قطع یکی از درختان چنار مجموعه جهانی فین، گفت: دیرزیستی به‌عنوان پدیده‌ای خارق‌العاده برای درختان موضوعی شناخته شده و برای درختان مختلف متفاوت است. گاهی برای سروها به هزار و برای چنارها به صدها سال می‌رسد. نبود یکی از عوامل مطلوب برای درختان کهنسال (که البته در این سنین به شدت آسیب پذیر می‌شوند) موجب آسیب جدی و حتی زوال و مرگ آن‌ها می‌شود.

وی با اشاره به اینکه درختان دیرزیست موجود در باغ فین اعم از سروها و چنارها تحت نظارت و مراقبت تیم مشاوره قوی از متخصصان برجسته کشور در زمینه آفات و بیماری‌شناسی گیاهی، خاک‌شناسی، تغذیه و باغبانی است، گفت:با وجود ضعف فیزیولوژیک برای درختان باغ، بسیاری از درختان کهنسال که دچار آسیب‌های جدی بودند، نجات یافته و شرایط زیست آنها بهبود یافته است.

فرهادی در خصوص قطع درخت چناری که موضوع خبری برخی کانال‌های مجازی در روز گذشته شده است، گفت: سابقه این درخت حاکی از بیماری و روند رو به زوال آن بود که با وجود تلاش برای حفظ آن با روش‌های حفاظتی ویژه و انجام آزمایش‌های گیاه‌پزشکی با نظر مشاوران عالی فضای سبز باغ فین این روند سرعت یافته بود.

وی عنوان کرد: ضعف فیزیولوژیک درخت موجب حساس شدن آن در مقابل بیمارگر گیاهی شده بود. به طوری که به استناد تشخیص استادان بیماری‌شناسی و همینطور آزمایشگاه گیاه‌پزشکی، درخت به قارچ بیمارگر گیاهی خطرناک ناتراسیا آلوده شده بود.

مدیر پایگاه باغ جهانی فین در خصوص این قارچ گفت: قارچ ناتراسیا در شرایط ضعف فیزیولوژیک درختان، شدت گرما و آفتاب وارد بافت و آوندهای درختان شده و پس از قطع ارتباط تغذیه‌ای بین شاخه‌ها و تنه، در نهایت موجب مرگ درخت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ضعف فیزیولوژیک و آلودگی درختان همانند کهولت سن و مبتلا شدن به بیماری سرطان در انسان‌هاست که شانس نجات تقریباً صفر و فقط معجزه می‌تواند نجات بخش آنها باشد، افزود: با توجه به محدویت های ایام کرونا و از آن‌جا که اعضای مرتبط شورای راهبردی از طریق سیستم مجازی در جریان روند بیماری، عدم پاسخ دهی درخت به اقدامات حفاظتی و زوال آن قرار داشتند به منظور جلوگیری از سرایت بیماری‌های مشخص شده بر روی این درخت به سایردرختان بامشورت های لازم، تصمیم بر قطع کامل آن گرفته شد.

انتهای پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول