اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  دولت

نشست سخنگویان دولت و وزارت بهداشت/ حریرچی: اگر یک‌چهارم آمار 50 قربانی کرونا در قم صحیح باشد استعفا می‌کنم

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: اگر یک‌چهارم تعداد فوت‌شدگان قم بر اثر ویروس کرونا صحیح باشد، من استعفا می‌کنم.

نشست سخنگویان دولت و وزارت بهداشت/ حریرچی: اگر یک‌چهارم آمار 50 قربانی کرونا در قم صحیح باشد استعفا می‌کنم

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تشکر از مردم برای حضور در انتخابات گفت: دولت تمام تلاش خود را برای یک انتخابات پرشور و سالم کرد. 

از سیاسی کردن موضوع کرونا اجتناب کنیم

وی بیان داشت: امروز همه باید در کنار یکدیگر به مبارزه با کرونا برخیزیم، همه باید کنار وزارت بهداشت بایستیم و از سیاسی کردن این موضوع اجتناب کنیم، اکنون شاهد سوداگری در لوازم بهداشتی هستیم، باید بیش از هر دوره دیگر با هم مهربان باشیم.

سخنگوی دولت بیان داشت: به پزشکانمان اعتماد کنیم. از همه احزاب، گروه‌ها و رسانه ها می خواهم از سیاسی کردن این موضوع اجتناب کنند. از مردم به جد درخواست داریم که همراهی با نظام سلامت ایران را بیش از هر دوره دیگری در زندگی روزمره و کنش اجتماعی خود  قرار دهند.

وی تاکید کرد: متاسفانه شاهد برخی سوداگری های تلخ در خصوص لوازم بهداشتی مورد نیاز مردم هستیم. در این شرایط همه هرچه داریم در اختیار هم قرار دهیم. امروز روز اعتماد است و باید همبستگی خود را با یکدیگر بیش از هر زمان دیگری حفظ کنیم و بیش از هر دوره دیگری با همدیگر مهربان و همدل باشیم.

ربیعی افزود: برخی از سوداگری های اقتصادی که امروز هم من بیش از جلسه با وزیر صمت که بنابر مصوبه دیروز دولت در این زمینه مسوولیت گرفت صحبت کردم که خوشبختانه در زمینه شوینده ها و لوازمی که می تواند پاکیزه کند ما مشکلی نداریم. چند خط جدید تولید اضافه کردند. برخی خطوطی که در صنایع وجود داشت تغییر جهت به تولید شوینده هایی که برای سلامت مردم است که از همین امروز به بازار عرضه خواهد شد.

از همین امروز ماسک به‌طور گسترده توزیع می‌شود

ربیعی تاکید کرد: به هیچ وجه در زمینه مواد اولیه کمبود نداریم. در مساله ماسک هم بنابر توصیه وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی فعلا و موقتا توزیع از طریق مراکز بهداشت و درمان به شکل گسترده ای صورت خواهد گرفت.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: از رسانه ها یک انتظار دیگر هم به خصوص دارم. ما این جلسه را در راستای مصوبه دیشب هیات دولت برگزار کردیم. ستاد ملی مبارزه با کرونا فردا به ریاست رییس جمهور تشکیل خواهد شد. دیروز هم در دولت در این خصوص بحث مفصلی شد. بیش از جلسه دولت هم معاون اول دولت اسحاق جهانگیری جلسه گذاشتند و  به طور شبانه روزی هم در وزارت بهداشت با دستگاه های زیربط این ستاد مستقر است.

ربیعی گفت: از همین امروز مواد بهداشتی توزیع می‌شود و ماسک هم طبق گفته وزیر بهداشت به‌طور گسترده توزیع می شود.

وی ادامه داد: ما این جلسه را در راستای مصوبه هیات دولت برگزار کردیم، فردا هم با حضور رئیس جمهور جلسه کرونا برگزار می شود کمیته های مختلفی تشکیل و اطلاع‌رسانی به من واگذار شد.

سخنگوی دولت گفت: امروز خبری را دیدم که همه ادارات، موسسات تعطیل خواهد شد؛ این نمونه خبرهایی است که به نادرستی دز فضای مجازی منتشر می شود.

وی خاطرنشان کرد: زیادیِ اطلاع‌رسانی را منفی نمی‌دانیم بلکه اطلاع‌رسانی باید باشد که دولت را پیش برد.

ربیعی گفت: سپاس دولت از کادر وزارت بهداشت از خدمات تا پرستاران و پزشکان را اعلام می‌کنم.

برخی کشورها شفافیت در اطلاع‌رسانی درباره کرونا ندارند 

ربیعی در ادامه گفت: ما در این زمینه، شفافیت اطلاع‌رسانی داشتیم، اما برخی از کشورها این شفافیت را ندارند ما متعهدانه در حال اطلاع‌رسانی هستیم.

وی بیان داشت دستورات دینی برای خاکسپاری افراد مبتلا به کرونا اخذ شده است.

ربیعی گفت: فردا جلسه ای با تمام کارخانه‌های تولیدکننده لوازم بهداشتی داریم و احتمال تغییر خط برخی کارخانه‌ها وجود دارد.

برخی برای گرفتن لایک، اخبار دروغ منتشر می‌کنند

وی اضافه کرد: وزارت بهداشت به طور شبانه روزی با دستگاه‌های مختلف ارتباط دارد بر اساس تصویب هیات وزیران و ابلاغ رییس جمهوری کمیته‌های مختلف تشکیل شدند که سیاست‌گذاری رسانه‌ای هم به این جانب واگذار شد البته سخنگویی کماکان بر عهده وزارت بهداشت و درمان است.

ربیعی ادامه داد: امروز خبری را دیدم که در آن گفته شده تمامی فروشگاه ها، مغازه ها، ادارات و بازارها  به حالت تعلیق در خواهند آمد و کسانی که دارو یا خریدهای مهم دارند حتما در این چند روز انجام دهند.

وی بیان داشت: این نمونه خبرهایی است که متاسفانه غیرمسئولانه در فضای مجازی منتشر می‌شود. اینها نه نیت خیرخواهانه بلکه نیت شان قطعاً به هم زدن آرامش جامعه ایران است.

دستیار رییس جمهوری گفت: از همه رسانه‌ها به عنوان میانجی های اجتماعی بین دولت و جامعه می خواهم هم اطلاع رسانی کامل صورت بگیرد. حتی معتقدیم اطلاع‌رسانی بیش از هر دوره دیگری است البته اطلاع رسانی زیادی را در این دوره منفی نمی دانیم منتهی اطلاع‌رسانی که دولت را کمک کند و اگر کاستی هست به دولت منتقل شود ولی در جهت کنترل، آرامش و به پیشبردن کنار هم بودن دولت و جامعه باشد برای این که به سرعت به امید خدا شهر به شهر اعلام کنیم که نگرانی و بستری دیگر نداریم.

سخنگوی دولت با تاکید بر لزوم برخورد با مواردی از سوداگری رسانه های جمعی اظهارداشت: این یک امر مذموم است که از رنج مردم سوء استفاده شود و ماسکی که قیمت آن در شرایط عادی کمتر از ۲ هزارتومان است ۲۵ هزارتومان به فروش برسانند بنابراین رسانه ها می‌توانند در این زمینه به ما کمک کنند.

ربیعی با بیان اینکه ملت ایران فداکاری و از خود گذشتگی کادر درمانی و بهداشتی را در این شرایط تاریخی فراموش نخواهد کرد، ضمن قدردانی از کادر وزارت بهداشت از نیروهای خدماتی تا پرستاران و کارشناسان اظهارداشت: از همراهی رسانه‌ها هم در این زمینه در کنار مردم و دولت نقادانه ولی به طور اطمینان بخش و ایجاد امنیت روانی تلاش خواهند کرد، سپاسگزاری می‌کنم.

وی بیان داشت: متاسفانه برخی برای گرفتن لایک، اخبار دروغ منتشر می کنند. الان اخبار منفی ۷ برابر اخبار مثبت در کشور دیده می شود، در حالی که بیش از هر چیزی نیاز به داروی اعتماد و وحدت و همبستگی داریم.

به گزارش فارس، حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت نیز در مورد آخرین وضعیت ویروس کرونا در کشور اظهار داشت: ما تا چند دقیقه دیگر، جمع‌بندی نهایی را اعلام می‌کنیم، اما تا به الان ۱۲ نفر فوت کردند و ۵۹ الی ۶۱ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند.

تعداد فوت‌شده‌ها از میان مشکوکین ۱ درصد است

وی بیان داشت: تعداد کسانی که علایم شبیه آنفولانزا و کرونا رادارند اعلام می‌کنیم. تعداد فوت‌شده‌ها از میان مشکوکین ۱ درصد می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت در مورد اقدامات وزارت بهداشت برای ویروس کرونا گفت: آموزش های لازم را داده بودیم؛ بیمارستان‌ها و مراکز مرتبط، پیش بینی شده بود، آمادگی ما از لحاظ آموزشی داده شده بود، با توجه به ثبات در قم و شهرهای دیگر امیدواریم بتوانیم کنترل کنیم.

وی خبر فوت ۵۰ نفر بر اثر کرونا را تکذیب کرد و گفت: هیچ کس دسترسی به اطلاعات ما را ندارد، گاهی سوء تفاهم می‌شود، چون علائم آنفولانزا و کرونا شبیه است.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: اگر تعداد فوت شدگان قم یک چهارم این تعداد ادعا شده باشد من استعفا می‌دهم. 

موافق قرنطینه نیستیم

حریرچی بیان داشت: در حدود ۱۰ استان مستقر هستیم، ما موافق قرنطینه نیستیم؛ این برای زمان‌های قدیم است.

لباس فضانوردی پروتکل دارد 

وی اظهار داشت: استفاده از لباس های خاص سطح‌بندی دارد. لباس فضانوردی که مردم خوششان می آید پروتکل دارد که برای انتقال بیمار کرونا یا زمان نگهداری از بیمار کرونا است.

حریرچی تاکید کرد: صدا و سیما در زمینه موضوع ویروس کرونا همکاری بسیار خوبی با ما داشته است.

وی در مورد نحوه دفن کردن افراد مبتلا به کرونا گفت: نوع خاک‌سپاری افراد مبتلا طبق پروتکل who سازمان بهداشت جهانی است.

مردم عادی هیچ نیازی به ماسک ندارند

سخنگوی وزارت بهداشت عنوان کرد: مردم عادی هیچ نیازی به ماسک ندارند. ۸۰ درصد این بیماران باید در خانه بستری شوند. ما مصرفمان در مورد ماسک پیش بینی شده بود اما سوداگران وارد شدند. ما از دادستان اردبیل بابت پلمپ دو داروخانه تشکر می کنیم.

حریرچی در مورد نظارت بر فروش مواد ضد عفونی‌کننده و ماسک با اشاره به اینکه تولید ماسک و مواد شوینده با وزارت صمت است، گفت: ما مشکلی در زمینه تولید ماسک نداریم و در زمان عادی تولید ماسک بیشتر از فروش آن است.

بسیاری از کشورهای همسایه ما حتی امکان تست کرونا هم ندارند

وی در مورد این سوال که چرا بیشترین فوت‌شد‌گان در ناشی از کرونا بعد از چین در ایران است؟ اضافه کرد: سیاست مخفی کاری را بیشترین کشورها انجام می دهند؛ بسیاری از کشورهای همسایه ما حتی امکان تست کرونا هم ندارند.

حریرچی گفت: الان دو نفر در کره جنوبی از افراد حاضر در سرزمین اشغالی بوده اند. آیا خبری از اسراییل می آید که چند نفر مبتلا هستند؟ خیر چنین خبری نمی آید.

در روزهای آینده انفجار اخبار در جهان را شاهد خواهیم بود

وی تصریح کرد: ما سیاست شفافیت و راستگویی را در پیش گرفتیم. در روزهای آینده انفجار اخبار در جهان را شاهد خواهیم بود.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ما بیمارستان مرجع تشخیص نداریم بلکه آزمایشگاه مرجع تشخیص داریم. هیچ جای دنیا نیست که مراجعات مردمی تست انجام شود، تست از جایی مثبت می شود که علایم داشته باشد، بیمارستان هایی که ما انتخاب کردیم که خودمان مردم را ببریم. شهرهای بزرگ چند بیمارستان در سه لایه اختصاص یافته است. 

وی ادامه داد: طبق متون علمی دنیا بیمارستان فعال، بهتر جواب می‌دهد تا اینکه بیمارستان برویم در شهر آفتاب یا سوله بسازیم.

حریرچی گفت: در شهرهای متوسط یک بیمارستان اختصاصی و در شهرهای کوچک تنها دارای یک بیمارستان یک بخش را به مبتلایان به کرونا اختصاص داده ایم.

۸۰ درصد افراد مبتلا به کرونا با خوردن مایعات و داروهای عادی درمان می‌شوند

وی خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد افراد مبتلا به کرونا در منزل و با خوردن مایعات و داروهای عادی درمان می شوند، الان سیاست حضور بیمار در خانه در چین هم انجام می شود.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: الان شاید صدها هزار نفر در کشور علائم آبریزش دارند، بسیاری افراد علائم آنفولانزا دارند که شامل کوفتگی و تب بالا است و برخی نیز علایم کرونا دارند؛ همه این علائم همپوشانی با یکدیگر دارد.

وی در واکنش به ادعای وزیر بهداشت ترکیه در مورد تعداد افراد مشکوک به کرونا گفت: روز جمعه ساعت 13 روابط عمومی وزارت بهداشت به وزیر گفت که ۷۳۸ نفر مشکوک به کرونا داریم؛ ساعت ۳ تا ۴ بعد از ظهر وزیر بهداشت ما در تماس وزیر بهداشت ترکیه این آمار را گفته و وی هم همان را توییت کرده است.

سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: الان ما ۶۰۰۰ کیت تشخیص داریم. 

حریرچی در رابطه با اعلام سفید بودن وضعیت استان قم و تهران، گفت: رسانه‌های خارجی آخرین آماری که درباره جانباختگان کرونا اعلام کردند ۱۴ نفر بودند و هیچکدام عدد ۵۰ نفر را نگفتند اما ما ادعای رسانه‌های خارجی را جواب نمی‌دهیم. اگر کسی ادعایی دارد طی نامه‌ای رسمی و محرمانه اسامی را اعلام کند.

وی افزود: اگر تعداد فوت شده‌ها در قم به دلیل این بیماری نصف یا حتی یک چهارم این آماری که ارائه شده است، باشد من استعفا می‌دهم.

معاون وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی در خصوص قرنطینه قم گفت: در مورد قرنطینه به هیچ وجه موافق نیستیم. قرنطینه برای قبل از جنگ جهانی اول و برای طاعون و وبا است و خود چینی‌ها هم از این قرنطینه راضی نیستند.

حریرچی تاکید کرد: قرنطینه تبعاتی دارد. ما این ها را به دقت آزمایش و محاسبه می‌کنیم که هر تصمیمی چه تبعاتی دارد. اگر ۱۰ روز شهر قم را تعطیل کنیم و همه به مسافرت بروند، خب این در کل کشور پخش می‌شود. اما اگر تعطیل کنیم حتماً می‌گویند ما چقدر دلسوزتر هستیم اما ما با قرنطینه به هیچ وجه موافق نیستیم.

حریرچی در رابطه با سطح بندی استفاده از لباس‌های مخصوص برای کادر درمان گفت: لباس مخصوص باید برای زمانی باشد که مریضی قطعاً به دلیل کرونا فوت کرده باشد. پوشیدن آن لباس کار سختی است و ما یک ماه پیش مشخص کردیم که چه کسی از چه وسایلی باید استفاده کند.

معاون کل وزیر بهداشت تاکید کرد: پروتکل مشخصی در مورد دفن، جنس تابوت، شستشو و اینکه از چه موادی استفاده شود، در چه عمقی از زمین دفن شود وجود دارد. اخیراً اخبار منفی منتشر می‌شود مبنی بر اینکه هیچ کسی جنازه را کاور نمی‌کند و ما خودمان دفن می‌کنیم. 

معاون کل وزارت بهداشت افزود: ما به همکارانمان نمی‌گوییم که فرد کرونا دارد تا آنها هم مبتلا شوند؟ ما نه می‌خواهیم دروغ بگوییم نه امکان دروغ گفتن داریم.

وی افزود: بیمارستان‌هایی که ما بیماران را منتقل می‌کنیم از سوی خود ما انجام می‌شود. ما در شهرهای بزرگ چند بیمارستان در سه لایه پیش بینی کرده‌ایم و کل بیمارستان به بیمار کرونا اختصاص دارد. اینکه ما بیمارستان بزنیم ممکن نیست اما در برخی استان‌ها مخالفت‌هایی هست که مردم را تحریک کردند که چرا این بیماران را به شهر ما می‌آورید. خب کجا باید ببریم؟

بیمارستان عفونی‌ترین نقطه ابتلاء در دنیا است

معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: ما در شهرهای کوچک‌تر که یک یا دو بیمارستان داریم یک بخش را برای این بیماری کنار گذاشته‌ایم. مردم نباید به بیمارستانی که فکر می‌کنند تخصص بیشتری دارند مراجعه کنند. ۸۰ درصد افرادی که تست مثبت داشتند با خوردن مایعات و… خوب می‌شوند و اصلاً نیازی به بستری شدن ندارند. تعدادی ممکن است بستری شوند و نیاز به مراقبت بیشتر دارند.

حریرچی ادامه داد: بیمارستان عفونی‌ترین نقطه ابتلاء در دنیا است. سیاست چین برای اثربخشی بیشتری برای مقابله با بیمار، مراقبت در منزل است.ما در کنار چین در کنترل بیماری‌های عفونی به عنوان موفق‌ترین کشورها هستیم.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول