اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان شرقی

سایه روشن ساخت بیمارستان سهند / لبخند تلخ شهروندان سهند

می‌گویند سهند شهر زندگی است اما به شرط و شروط‌ها؛ از این رو برای کشف این حقیقت و واقعیت، گزارشگر خبرگزاری فارس براساس رسالت، وظیفه و اخلاق حرفه‌ای خویش که هر از چند گاهی به چالش‌ها و مشکلات موجود در این شهر می‌پردازد.

سایه روشن ساخت بیمارستان سهند / لبخند تلخ شهروندان سهند

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، مخاطبان این رسانه با ثبت سوژه‌ای با عنوان « شهر سهند با 150هزار نفر جمعیت فاقد بیمارستان و مراکز درمانی مناسب است» در سامانه فارس من خواستار پیگیری خبرنگاران فارس در این زمینه شدند، آنان در توضیح این سوژه عنوان کردند؛« اگر سرانه درمان را به گفته دکتر صدرالسادات 2.6 در هزار در نظر بگیریم براساس جمعیت سهند تعداد 390 تخت و اگر براساس گفته آقای دکتر حریرچی در نظر بگیریم، حداقل 240 تخت برای این شهر150هزار نفری لازم است، این در حالی است که این شهر دیگر امکانات پزشکی متناسب با این شهر جدید را نیز ندارد».

از سویی طبق اطلاعات دریافت شده و گزارش‌های رسیده و به ویژه در بازدید میدانی خبرنگار فارس و گفت‌وگو با جمعی از شهروندان ساکن این شهر، هم به عینه می‌توان این مشکل بزرگ و اساسی را لمس کرد.

البته این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت و آن اینکه، مسوولان ارشد استان و متولیان امر در جریان باشند که شهروندان این شهر و به خصوص ساکنان مسکن مهر، از بدو ورود به این منطقه و تا به امروز با مشکلات مختلفی از جمله معضلات اجتماعی و فرهنگی، زیرساختی، عمرانی، رفاهی، خدماتی و ... رو به رو بوده‌اند و در این میان نبود بیمارستان و مراکز درمانی مناسب نوع دیگری از این چالش‌هاست که این روزها سلامت و روان بیش از 10 هزار نفر از شهروندان این مناطق را تهدید می‌کند.

حال این پرسش مطرح می‌شود که تا کی باید شهروندان این منطقه منتظر رفع این همه مشکلات و تکمیل برخی زیرساخت‌های اولیه باشند، و به سخن دیگر اینکه ساکنان این شهر تا کی باید تاوان اشتباهات مدیریتی و ندانم ‌کارهایی برخی مسوولان و دست‌اندرکاران اجرای ناتمام برخی از این پروژه‌های زیرساختی این شهر را بدهند؟

به طوری که در برخی مواقع این مشکلات آن قدر زیاد شده که موجب سرخوردگی ساکنان برخی مناطق این شهر، از زندگی می شوند و در همین راستا نیز می خواهند همه چیزشان را در این منطقه رها کنند و در جای دیگر زندگی کنند.
 

با این وجود در بازدید میدانی و حضور در جمع ساکنان این شهر به نوعی بهتر می‌توان تلخ و شیرینی‌ها زندگی آنان را درک کرد که به عقیده شهروندان این منطقه، متاسفانه برخی مسوولان و دستگاه‌های ذی‌ربط کمتر به این امر واقف هستند.


احداث بیمارستان سهند از طرح تا اجرا

از سویی در این ارتباط اکثر مدیران، مسوولان و دستگاه‌های ذی‌ربط در مورد نبود این همه مشکلات زیرساختی در این شهر بارها در مناسبت‌ها، نشست‌ها و مصاحبه‌ها تاکید کرده‌اند به زودی با اجرای برخی پروژه‌ها در این منطقه بسیاری از چالش‌ها حل خواهد شد اما با گذشت بیش از 10 سال امروز این مشکلات همچنان به قوت خود باقی است.

از این رو در این راستا هر چند در سال‌های اخیر برخی نمایندگان مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس و مدیران استان، بارها بر ضرورت احداث بیمارستان در شهر جدید تاکید داشتند اما تا به امروز این کار عملی نشده است.

احمد علیرضابیگی و محمد حسین فرهنگی از جمله این نمایندگانی هستند که تاکید دارند، ساخت بیمارستان در این شهر بهترین خدمت به مردم این منطقه خواهد بود.  

به گفته یکی از نمایندگان در مجلس احداث بیمارستان تامین اجتماعی در شهر جدید سهند از سوی کمیسیون اجتماعی مجلس تایید شده و در این زمینه نیز قطعه زمین مناسبی در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار گرفته است تا بیمارستانی در آن ساخته شود اما در این زمینه کم کاری شده است.

فرماندار وقت شهرستان اسکو نیز حدود 7 سال پیش نیز در این ارتباط گفته بود، « زمین مورد نیاز برای احداث بیمارستان فوق تخصصی300 تختخوابی به وسعت 37 هزار متر متر مربع در شهر جدید سهند تامین شده است»؛ که به گفته این مقام مسوول قرار بود در سال 93 عملیات اجرایی آن آغاز بشود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان‌شرقی هم در این زمینه« ساخت و تجهیز بیمارستان 300 تختخوابی شهر جدید سهند را نیازمند همت و پیگیری مسوولان و نمایندگان در مجلس شورای اسلامی» عنوان کرده است.

یکی از اعضای شورای اسلامی شهر سهند نیز اخیر اعلام کرده که قرار بوده از سوی تامین اجتماعی بیمارستانی در این شهر ساخته شود که به علت برخی کارشکنی‌ها، این سهمیه را به یکی از شهرک‌های تبریز داده‌اند.


حال ناخوش این روزهای ساکنان مسکن مهر سهند

م.ج مرد، میانسال ساکن فاز یک این شهر که حدود 10 سال است که در این منطقه زندگی می‌کند، در خصوص نبود برخی زیرساخت‌های مناسب از جمله (نبود بیمارستان و مراکز درمانی) برای رفاه و آسایش ساکنان این شهر در گفت‌وگو با گزارشگر فارس می‌گوید:« ساکنان این شهر به نوعی به حال خویش رها شده‌اند و در سال کمتر مسوول و مدیری را در این شهر مشاهده کرد که برای افتتاح پروژه‌ای به این شهر سفر نمایند.

این شهروند در ادامه در پاسخ به این سوال که در حال حاضر وضعیت بهداشت و خدمات درمانی در این شهر چگونه است، می‌افزاید: در فاز یک درمانگاه وجود دارد که اکثر مواقع پزشک عمومی در آن مستقر است و خدمات آنچنانی که به درد شهروندان این شهر ارائه بشود، وجود ندارد و اکثر مردم وقتی دچار مشکل می‌شوند به شهر تبریز مراجعه می‌کنند.     

لبخند تلخ شهروندان سهند

خانم جوان به همراه فرزندش نیز که از درمانگاه فاز یک این شهر با ناراحتی با خبرنگار فارس روبه‌رو می‌شود، در گفت‌وگو با فارس می‌گوید: ما مردم این منطقه چه گناهی کرده‌ایم که باید به خاطر کوچکترین مسئله برای کودکانمان به پزشکان شهر تبریز مراجعه کنیم و با این گرانی و تورم، همه درآمد ناچیز خویش را به خاطر رفت و آمد راه تبریز – سهند هزینه کنیم.

این شهروند که ساکن فاز سه این شهر است، در ادامه می‌افزاید: در فاز سه یک درمانگاه است، اما به دلیل جمعیت زیاد این منطقه همیشه و در همه حال شلوغ است همچنین عوامل اجرایی آن با مردم برخورد مناسبی ندارند، برای نمونه برای تشکیل یک پرونده کودک باید ماه‌ها دوندگی کنید.   

در گزارش میدانی و با حضور در جمع کثیری از شهروندان فازهای، یک، دو و سه و گفت‌وگو با آنها هم این شهروندان وضعیت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در این شهر را بسیار نامناسب اعلام کردند که به اندازه یک روستاست.

ناگفته نماند؛ درست است که شهرهای جدید به نوعی دارای مسائل و مشکلات زیرساختی دارند، ولی نباید ساکنان این شهرها را به حال خود رها کنیم، چرا که اینها هموطنان ما هستند. با این وجود برخی از واقعیت‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به حدی نمایان و مشهودند که هیچ جایی برای تردید، ابهام و انکار باقی نمی‌گذارند و به سرعت و صراحت هر ناظر را به اذعان و اعتراف می‌رسانند، از این رو فقط کافی است، قدم در کوچه پس کوچه‌های این شهرها و در این میان شهر سهند بگذاری.

به هر حال، شهر جدید سهند در سال 1387 به عنوان پنجاه و هشتمین شهر استان آذربایجان‌شرقی، در 20 کیلومتری جنوب غربی تبریز و بر سر راه آذرشهر، به منظور اسکان دادن سرریز جمعیت کلان‌شهر تبریز به وجود آمد.

به طوری که هم اکنون شهر جدید سهند در چهار فاز ساخته شده و در حال حاضر این شهر بالغ بر 150 هزار نفر جمعیت دارد و در طرح جامع این شهر جدید هم انتقال، 250 هزار نفر دیگر مدنظر قرار گرفته است، که به نظر می‌رسد، با توجه به عدم تکمیل برخی زیرساخت‌های مناسب رفاهی، خدماتی، عمرانی و بهداشتی و درمانی و به خصوص نداشتن بسترها و امکانات لازم و ضروری اولیه یک جامعه در این شهر، انتقال این همه جمعیت، در واقع خیانت به حق شهروندان این شهر است.

سخن پایانی اینکه، اصحاب رسانه آذربایجان‌شرقی و به ویژه فعالان خبرگزاری فارس با توجه به رسالت، وظیفه و اخلاق حرفه‌ای که در قبال ‌جامعه و به خصوص شهروندان این سرزمین برعهده داشته و دارند، به تعهد و عهد خویش وفا کرده و در این زمینه نیز با حضور در جمع شهروندان این شهر و گزارش میدانی سعی در انعکاس واقعی این رویدادها و طرح مشکلات شهروندان این شهر جدید آذربایجان‌شرقی را به دستگاه‌های ذیربط و مسوولان ارشد استانی و کشوری دارند که امیدواریم در این خصوص نیز مسوولان و دست‌اندرکاران ذی‌ربط ضمن همراهی و همکاری با اصحاب رسانه استان، برای حل مشکلات مردم این شهر بیش از اینها کوشا باشند چرا که اکثر ساکنان این شهر از قشر متوسط و محروم جامعه هستند و از این رو انتظار می‌رود، اصحاب رسانه استان و به ویژه مسوولان برای حل تک‌تک مشکلات این شهر بیش از اینها تلاش کنند.

* گزارش از: موسی کاظم زاده

انتهای پیام/ 60023 /

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول