اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

مجله فارس پلاس

دفترچه خاطرات/ ۱

وقتی بهزاد نبوی خواستار حمله به اسرائیل شد

از همان ابتدای اشغال کویت، آمریکا و متحدانش در تدارک حمله به عراق بودند؛ حمله‌ای که 26دی‌ماه آغاز شد. دولت ایران اعلام کرد در این جنگ بی‌طرف است. جناح چپ به میدان آمد و منتقد بی‌طرفی ایران شد.

وقتی بهزاد نبوی خواستار حمله به اسرائیل شد

مجله فارس‌پلاس: جعفر شیرعلی‌نیا در کتاب زندگی و زمانه هاشمی رفسنجانی درباره حمله عراق به کویت در سال ۱۳۶۹ و نظرات برخی از اعضای جناح چپ در آن زمان می‌نویسد:

از همان ابتدای اشغال کویت، آمریکا و متحدانش در تدارک حمله به عراق بودند؛ حمله‌ای که 26دی‌ماه آغاز شد. هواییماها نقاط و تأسیسات بسیاری را در خاک عراق بمباران کردند تا پشتوانه ارتش عراق را از بین ببرند. بسیاری از مردم عراق در بمباران‌های گسترده کشته شدند. بعد به نظامیان عراق در خاک کویت حمله کردند و آنها را بیرون راندند. دولت ایران اعلام کرد در این جنگ بی‌طرف است. جناح چپ به میدان آمد و منتقد بی‌طرفی ایران شد. علی‌اکبر ولایتی وزیر خارجه وقت: «فضای غالب در مجلس سوم این بود که ما باید به کمک صدام حسین برویم و معتقد بودند که تضاد اصلی ما با عربستان است، نه عراق. بنابراین باید جهت تعارضمان را از عراق به سمت عربستان برگردانیم. یک روز من را در جلسه رسمی غیرعلنی مجلس خواستند و در گزارشی اعلام کردند موشک‌های آمریکا که از خلیج فارس به سمت عراق شلیک می‌شود، از فضای ایران می‌گذرد و این تجاوز به فضای ایران است. بنابراین باید بدون در نظر گرفتن چیزی وارد جنگ با آمریکا شویم. خیلی فضای مجلس علیه صحبت‌های من تند بود اما می‌دانستم که این سیاست نظام است که اصول آن توسط رهبری ترسیم می‌شود.»

جناح چپ خواستار ورود به جنگ و مبارزه با آمریکا بود. در بیانیه‌ها‌ی مجمع روحانیون مبارز از حمله به منافع آمریکا گفته می‌شد. علی‌اکبر محتشمی‌پور با اشاره به حضور سربازان آمریکا در منطقه می‌گفت: «آیا باید نیروهای آمریکایی در خلیج فارس احساس امنیت کنند؟‌ به‌یقین خاکریز بعدی ایران است. ما حالا از چه می‌ترسیم. بگذار با عزت و شرف زندگی کنیم و بمیریم.» صادق خلخالی هم سخنان آتشینی ایراد کرد. سران جناج راست در حمایت از موضع دولت و رهبری جواب سران چپ را می‌دادند. در این میان برخی از موضع‌گیری‌ها حیرت‌انگیز بود.

بهزاد نبوی از مدیران ارشد دولت گذشته که از طرفداران پایان جنگ ایران و عراق بود و فرماندهان سپاه را به جنگ‌طلبی متهم می‌کرد در جمع دانشجویان دانشگاه تهران گفت: «این جنگ فرصتی تاریخی برای حمله به اسرائیل به وجود آورده بود که از دست رفت.» شاید برخی از این موضع‌گیری‌ها برای تحت فشار قرار دادن رهبری و خود را انقلابی‌تر نشان دادن از ایشان بود و اثبات اینکه مشی رهبری همچون امام انقلابی نیست. در این میان احمدآقا که نزد جناح چپ و طرفدارانشان اعتبار زیادی داشت به یاری رهبری و دولت آمد و در اوج درگیری‌های لفظی درباره جنگ با آمریکا گفت: «هر کس بگوید اطاعت از امام غیر از اطاعت از آیت‌الله خامنه‌ای است در خط آمریکاست. با تمام وجود از دولت دفاع می‌کنیم.»

 

منبع:

روایتی از زندگی و زمانه اکبر هاشمی رفسنجانی، جعفر شیرعلی‌نیا، تهران، سایان، 1395، صص 592-593.

 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول