به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، محققان دانشگاه صنعتی اصفهان موفق شدند از برهموم زنبورعسل برای تولید نانوکپسولهای حامل مواد غذایی فراسودمند استفاده کنند.
از این نانوکپسولها میتوان برای اهداف دارورسانی و همچنین در صنایع تولید مواد آرایشی بهداشتی نیز بهره برد.
محصول نهایی این طرح حاملهای لیپیدی نانو ساختار حاوی روغن هسته انار فراسودمند با خواص ضد سرطانی و ضدالتهابی است.
استفاده از برخی مواد غذایی ارتباط مستقیمی با کاهش احتمال ابتلا به انواع مختلف بیماریها دارد. اما این خواص ممکن است در بسیاری از غذاهای روزمره ما موجود نباشند.
فناوری ریزپوشانی یا سامانههای حامل، امکان انتقال مؤثر این اجزا بدون نیاز به تغییر ساختار شیمیایی را فراهم میسازند.
حاملهای لیپیدی سنتز شده توسط موم و بره موم زنبورعسل بهخوبی قادرند از روغن هسته انار محافظت کنند. این امر موجب میشود روغن هسته انار پایداری و رهایش کنترلشدهای در دستگاه گوارش داشته باشد و اثرات آن بهطور قابلتوجهی افزایش یابد.
یاسمین سلیمانیان و سید محمد صحافی دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه صنعتی اصفهان، سید امیرحسین گلی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و ژاله ورشوساز عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی اصفهان در انجام این طرح همکاری داشتهاند.
انتهای پیام/