اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  آموزش و پرورش

آشنایی با رشته‌های شاخه کاردانش/15

معرفی رشته‌های «گروه صنایع فلزی»/ امور سازه‌های فلزی ساختمانی در تخصص این هنرجویان است

فارغ‌التحصیلان در رشته‌های گروه صنایع فلزی می‌توانند به اشتغال در امر ساخت یا تعمیر قطعات صنعتی فلزی یا فعالیت در امور سازه‌های فلزی ساختمانی و مصنوعات فلزی دیگر بپردازند.

معرفی رشته‌های «گروه صنایع فلزی»/ امور سازه‌های فلزی ساختمانی در تخصص این هنرجویان است

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس،‌«گروه صنایع فلزی» در زمینه صنعت از گروه مکانیک قرار دارد.

*معرفی رشته

سازه‌های فلزی را می‌توان یکی از زیرگروه‌های آموزشی در گروه آموزشی مکانیک از زمینه صنعت شاخه کاردانش طبقه‌بندی کرد که خود شامل رشته‌های جوشکاری برق، جوشکاری برق و گاز و جوشکاری گاز محافظ است.

از جمله مهم‌ترین اهداف آموزشی این رشته می‌توان به ارتقای مهارت‌های شناخت و اتصال فلزات (خصوصاً گروه فلزات آهنی) و فراگیری فرایندهای جوشکاری مطابق با برنامه‌ریزی‌های شاخه کاردانش در سند تحول بنیادین و در راستای نیازهای صنعتی کشور به نیروهای ماهر و آموزش‌دیده اشاره کرد.

فراگیران این رشته آموزشی می‌توانند با توجه به مهارت‌هایی که در طول مدت آموزش فرا می‌گیرند، پس از پایان موفق دوره متوسطه، به آن میزان از مهارت و توانایی برسند که حتی در صورت عدم ادامه تحصیل در مقاطع آموزش عالی، بتوانند به عنوان یک نیروی کار نیمه‌ماهر یا ماهر وارد بازار کار شده و یا از طریق خوداشتغالی به امرار معاش و فعالیت در عرصه صنعتی و اقتصادی کشور بپردازند.

* سطح آموزشی مهارت‌ها

رشته‌های مهارتی زیرگروه این رشته شامل «جوشکاری گاز محافظ»، «جوشکاری برق و گاز» و «جوشکاری برق» است.

با توجه به استانداردهای آموزشی (تدوین‌شده در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور) مورد استفاده در این رشته‌های زیرگروه سازه‌های فلزی، می‌توان پس از طی دوره متوسطه، به طورکلی یادگیری مهارت‌های زیر را از فراگیران (با توجه به رشته تخصصی ایشان) انتظار داشت:

1ـ انجام جوشکاری با فرایند SMAW (جوشکاری برق)

2ـ انجام جوشکاری با فرایند GMAW (جوشکاری تحت پوشش گاز محافظ)

3ـ انجام جوشکاری با فرایند OFW (جوشکاری گاز)

4ـ انجام بازرسی چشمی جوش

5ـ شناخت انواع متداول فرایندهای جوشکاری

6ـ شناخت انواع متداول بازرسی جوش

7ـ شناخت معایب جوش و علل ایجاد و راه‌های برطرف نمودن آنها

8ـ خواندن نقشه‌های جوشکاری

9ـ شناخت و انجام روش‌های متداول برشکاری (مکانیکی و حرارتی)

10ـ توانایی انجام کارهای عمومی فلزکاری (از قبیل سوهان کاری و اره‌کاری و چکش‌کاری و..)

*آینده تحصیلی و شغلی

زمینه‌های شغلی:

فارغ‌التحصیلان مقطع متوسطه این رشته می‌توانند با ورود به بازار کار به صورت خوداشتغالی یا جذب در واحدهای تولیدی و صنعتی کوچک یا بزرگ به اشتغال در امر ساخت یا تعمیر قطعات صنعتی فلزی و یا فعالیت در امور سازه‌های فلزی ساختمانی (اعم از اسکلت فلزی یا در و پنجره فلزی) و مصنوعات فلزی دیگر بپردازند.

ادامه تحصیل:

در صورت تمایل، فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها پس از هنرستان، می‌توانند با ادامه تحصیل در مقاطع آموزش عالی (کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا حتی دکتری) در مراکز آموزش عالی کشور به ادامه تحصیل پرداخته و در رشته‌هایی مانند مهندسی تکنولوژی جوشکاری یا بازرسی جوش و گرایش‌های مرتبط دیگر، آموزش‌های مورد نیاز را کسب کنند.

* ساعت آموزش

رشته «جوشکاری برق» دارای 105 ساعت آموزش است که شامل 42 ساعت دروس عمومی، 4 ساعت شایستگی‌های پایه، 48 ساعت شایستگی‌های فنی، 2 ساعت شایستگی‌های کارگاهی و 9 ساعت شایستگی‌های غیرفنی است.

استاندارد مهارت و درس این رشته شامل «شیمی متشکل از 2 واحد نظری»، «جوشکاری سازه‌های فولادی با فرایند SMAW متشکل از 3 واحد نظری و 9 واحد عملی»، «بازرس قطعات جوشکاری شده به صورت چشمی VT متشکل از 3 واحد نظری و 3 واحد عملی»، « فیزیک متشکل از 2 واحد نظری»، «جوشکاری مخازن فولادی با فرایند SMAW متشکل از 2 واحد نظری و 6 واحد عملی»، «جوشکاری لوله‌های فولادی با فرایند SMAW متشکل از 3 واحد نظری و 9 واحد عملی» و «کارورزی متشکل از 4 واحد عملی» است.

رشته «جوشکاری گاز محافظ» دارای 105 ساعت آموزش است که شامل 42 ساعت دروس عمومی، 2 ساعت شایستگی‌های پایه، 52 ساعت شایستگی‌های فنی و 9 ساعت شایستگی‌های غیرفنی است.

استاندارد مهارت و درس این رشته شامل «شیمی متشکل از 2 واحد نظری»، «جوشکاری سازه‌های فولادی با فرایند SMAW متشکل از 3 واحد نظری و 9 واحد عملی»، «جوشکاری قطعات فولادی با فرایند MAG متشکل از 4 واحد نظری و 11 واحد عملی»، «بازرس قطعات جوشکاری شده به صورت چشمی VT متشکل از 3 واحد نظری و 3 واحد عملی»، «جوشکاری گاز محافظ آرگون متشکل از یک واحد نظری و 6 واحد عملی» و «کارورزی متشکل از 4 واحد عملی» است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول