اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

مجله فارس پلاس

«از شایعه تا واقعیت»

از تصویر مرد قلابی که پاریس را به آتش کشید تا ادعای حمله به مسجد بزرگ فرانسه+متن شایعات

حمله تروریستی و انفجار در پاریس پایتخت فرانسه بازار شایعات را نیز داغ کرد.

از تصویر مرد قلابی که پاریس را به آتش کشید تا ادعای حمله به مسجد بزرگ فرانسه+متن شایعات

گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس، به منظور جلوگیری از گسترش شایعات مجازی در شبکه‌های اجتماعی، مهم‌ترین و جدیدترین شایعه منتشر شده در فضای مجازی که توسط کاربران شبکه‌های اجتماعی نقل می‌شود را در بسته خبری «از شایعه تا واقعیت» بررسی می‌کند.

 

**شایعه**

*این مرد پاریس را به آتش کشید!

بامداد شنبه چندین حمله و انفجار در پاریس پایتخت فرانسه اتفاق افتاد و منجر به کشته شدن بیش از 150 تن و مجروح‌ شدن بیش از 300 نفر شد.

در این میان شایعاتی از سوی سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی داخلی و خارجی منتشر شد که جای تأمل دارد. نخستین شایعه مربوط می‌شود به انتشار تصویر مردی که عامل انتحاری انفجار پاریس معرفی می‌شد، فردی که قرآن در دست دارد و با اینکه ادعا می‌شود این تصویر برای نخستین بار از سوی داعش منتشر شده است هیچ نشانه‌ای از نماد داعش مشاهده نمی‌شود؛ تنها نمادی که در تصویر جعلی زیر مورد تأکید قرار گرفته تصویر قرآن است.

 

 

خبر جعلی فوق علاوه بر شبکه‌های اجتماعی در سایت‌های داخلی و خارجی بازتاب داشت:

 

 

* آتش زدن مسجد در فرانسه

ادعای به آتش کشیدن مسجد در فرانسه بعد از حملات تروریستی صورت گرفته یکی دیگر از شایعاتی بود که در شبکه‌های اجتماعی مطرح شد:

 

 

**واقعیت**

*این مرد تبلیغ آی پد می‌کند

تصویر منتشر شده منتسب به تروریست حوادث اخیر فرانسه فتوشاپ است و مربوط می‌شود به تصویری تبلیغاتی که در زیر مشاهده می‌کنید:

 

*حمله تروریستی به بمبئی

آتش زدن مسجد در فرانسه به دلیل حملات تروریستی اخیر کذب است و تصویر مورد استناد بزرگترین مسجد نیست بلکه مربوط می‌شود به هتل تاج محل در شهر بمبئی:

 

تصویر مورد استناد مطلب آتش زدن یکی از مساجد فرانسه نیز مربوط می‌شود به تصویری از آتش گرفتن هتل بزرگ تاج محل به دلیل حملات تروریستی صورت گرفته در  26 نوامبر سال  2008 در شهر بمبئی هندوستان:

 

نکته قابل تأمل در شایعات منتشر شده فوق استفاده از نماد مشترک مسلمانان (قرآن و مسجد) است؛ در شایعه نخست هیچ نشانی از نماد‌ها و پرچم داعش وجود ندارد و در شایعه آتش زدن مسجد فرانسه سعی شده است این طور وانمود شود که فرانسوی‌ها مسلمانان را دخیل در حمله تروریستی اخیر می‌دانند؛ همچنین احساسات مسلمانان را جریحه دار کنند.

 

بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی

انتهای پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول