اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

با 35 هزار میلیارد ریال اعتبار در 3 تا 5 سال صورت می‌گیرد

آغاز عملیات اجرایی پروژه انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه

وزیر نیرو از آغاز عملیات اجرایی پروژه انتقال آب ارس به دشت شبستر و دریاچه ارومیه با حضور معاون اول رئیس جمهور خبر داد.

آغاز عملیات اجرایی پروژه انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان‌شرقی، محمود نامجو اظهار داشت: پروژه انتقال آب ارس یکی از طرح‌های بزرگ آبرسانی است که مسئولان دولت و نمایندگان مجلس از مدت‌ها پیش پیگیری می‌کردند تا این طرح اثرگذار در استان آذربایجان‌شرقی آغاز شود که با انجام کارهای نهایی، بعد از ظهر امروز شاهد کلنگ‌زنی آن توسط آقای رحیمی خواهیم بود.

وی با اشاره به ابعاد بزرگ این طرح، گفت: رودخانه ارس یکی از منابع بزرگ آبی است که جزو حقوق جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود و باید طبق پروتکل‌های بین‌المللی از حقابه خود استفاده کنیم.

نامجو افزود: وزارت نیرو برای اجرای این طرح در ابتدا باید در مورد بحث انتقال آب به سمت 296 روستا و 22 شهر آذربایجان شرقی به جمع‌بندی می‌رسید که بر این اساس برداشت‌های بالادستی را در افق 1425 مد نظر قرار دادیم؛ همچنین بهره‌برداری‌های مختلف در طول دوران، صرفه‌جویی در مسیر انتقال و حل مشکلات آبی مردم نیز باید مورد توجه قرار می‌گرفت.

وزیر نیرو با بیان اینکه این کار، کار سنگینی بود، خاطرنشان کرد: بررسی و تدوین ابعاد این طرح بزرگ به صورت شبانه‌روزی در این دولت انجام شد و سند تخصیص منابع آبی آن در 150 صفحه ابلاغ می‌شود.

وی، تشخیص منابع و مصارف آب در حوضه‌های آبریز را یکی از اساسی‌ترین کارهای وزارت نیرو دانست و افزود: در این راستا حوضه‌های آبریز قزل‌اوزن و ارس جمع‌بندی شده و مجموعه این کار به شکل خوبی در این دولت انجام شده است.

نامجو با اشاره به اینکه در مناقصه طرح انتقال آب ارس، پیمانکاران مختلفی به صورت کنسرسیوم شرکت کردند، گفت: با توجه به تعیین پیمانکار پروژه، امیدواریم با همت مضاعف مجموعه استانی کار را به سرعت پیش ببریم.

این مسئول در تشریح مراحل اجرایی این پروژه، بیان داشت: قرار است پیمانکار پروژه، خط انتقال را از جلفا آغاز کند و بعد از عبور از 296 روستا و 22 شهر از جمله شهرهای مهمی چون مرند، شبستر، زنوز، صوفیان، شرفخانه، خامنه و همچنین شهر صنعتی بعثت، در نهایت به شهر تسوج برساند.

وزیر نیرو مدت زمان پیش‌بینی شده برای اجرای این پروژه را سه تا پنج سال و مدت بازپرداخت سرمایه‌گذاری را نیز پنج سال اعلام کرد و افزود: برای اجرای این پروژه 35 هزار میلیارد ریال اعتبار فاینانس برآورد شده که مراحل تصویب آن در حال نهایی شدن است.

نامجو در خصوص اهداف و اثرات پروژه انتقال آب ارس نیز گفت: کاهش مهاجرت‌های بی‌رویه از شهرها و روستاها به خاطر کم‌آبی و بی‌آبی از جمله اثرات این پروژه خواهد بود.

وی افزود: با توجه به ظرفیت‌سازی استان آذربایجان‌شرقی در امور زیربنایی، استفاده بخش صنعت این استان از منافع خط انتقال آب ارس می‌تواند تضمین مناسبی برای سرمایه‌گذاران باشد و بخش صنعت در این منطقه می‌تواند به خوبی رشد کند.

این مسئول با بیان اینکه بیش از 300 میلیون متر مکعب آب در قالب این پروژه انتقال خواهد یافت، افزود: با توجه به اینکه 70 درصد این حجم تبدیل به پساب خواهد شد می‌توانیم برای جبران کمبود آب دریاچه ارومیه از آن استفاده کنیم که اثرات زیست‌محیطی مثبتی خواهد داشت؛ ضمن اینکه افق این طرح، سال 1425 تعیین شده که تا آن زمان می‌توان مازاد نیاز شهرها و روستاهای مسیر را به این دریاچه انتقال داد.

وزیر نیرو در ادامه در خصوص طرح‌های وزارت نیرو در دولت‌های نهم و دهم متذکر شد: بسیاری از طرح‌هایی که در دولت‌های قبلی شروع شده بود در این دولت به بهره‌برداری رسید و بسیاری از طرح‌های بزرگ نیز در همین دولت آغاز و به پایان رسید.

نامجو اذعان داشت: چند طرح بزرگ از جمله انتقال آب ارس، انتقال آب به فلات مرکزی و سد بختیاری بزرگترین سد بتنی دنیا در سال جاری آغاز شده که انتظار داریم دولت‌های بعدی با جدیت تمام آنها را اجرا کنند.

انتهای پیام/60002/ن/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول