به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، اسماعیل چمنی صبح امروز در جلسه تخصصی فعالان بخش کشاورزی اردبیل اظهار داشت: یکی از اصلیترین مشکلات در از بین بردن توان و قدرت خاک مصرف زیاد کودهای شیمیایی است که جا دارد در این زمینه برای آگاهی کشاورزان و باغداران برنامههای آگاهیسازی و فرهنگسازی از طریق رسانهها انجام شود.
رئیس دانشکده کشاورزی اردبیل تصریح کرد: هر چند مصرف کود شیمیایی با توجه به افزایش قیمت آن کاهش یافته اما همچنان مشکلات این بخش موجود و پابرجاست به طوری که روش بهینه مصرف و زهکشی اراضی زراعی و باغی از اولویتهای مناسب برای حفظ خاک حاصلخیز است.
چمنی در ادامه به تنوع خوب آب و هوایی و اقلیمی استان اردبیل اشاره کرد و گفت: در شمال این استان و در منطقه مغان شرایط جوی گرم و مرطوب و در مرکز استان به سمت جنوب شرایط آب و هوایی سرد و گاه معتدل را شاهد هستیم که این تنوع خود به تنوع کشت و عملآوری محصولات متنوع کشاورزی کمک کرده است.
این استاد دانشگاه بیان داشت: بخشی از تولیدات باغی ما به شکل سنتی بوده و عمدتاً در مناطق سردسیر محصولات باغی دانهدار و هستهدار نظیر سیب، گلابی و به و در مشگینشهر نیز محصول هلول و شلیل و در برخی از مناطق نیز گیلاس و آلبالو را شاهد هستیم.
این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اصلیترین عامل در توسعه محصولات، مسئله آب و هوا است، افزود: ما هرگز نمیتوانیم مدعی باشیم که در شرایط آب و هوایی استان اردبیل کشت و عملآوری محصول مرکبات و یا پسته جوابگو است در حالی که چنین ادعایی هیچ سازگاری با شرایط آب و هوایی و منطق رشد و عملآوری محصول ندارد.
وی ادامه داد: به دلیل سرمای دیر رس بهاره و معضل سرما زدگی باغات، کشت چنین محصولاتی توصیه نمیشود و به جای آن میتوان از محصولات باغی دانهدار و هستهدار استفاده کرد.
انتهای پیام/صا20/ژ1001