هشدار به معلم‌های دوربین به دست در شروع مدارس

سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش علی فرهادی اعلام کرد که در صورت استفاده ابزاریِ معلم بلاگرها از دانش‌آموزان با آن‌ها برخورد جدی می‌شود.
گروه زندگی: «این روزها شاید باید برای معلمان بعضی از مدارس هم ناظم بگذاریم. از همان ناظم‌های خط‌کش به دست تا یادآوری کند که معلم باید گچ به دست باشد نه موبایل به دست…» این را علیرضا خسروی، یک معلم، می‌گوید.سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش علی فرهادی چهارشنبه با بیان اینکه «معلم بلاگرها معمولاً از مدارس غیردولتی هستند.» گفت که معلمان اجازه ندارند دانش‌آموز را ابزار جمع‌آوری فالوور کنند و آنها را در معرض استرس و تنش روانی قرار دهند.
نخستین‌بار اواخر دهه هشتاد بود که ویدئو بیژن، دانش‌آموز کلاس دوم راهنمایی، در روستایی در شمال کشور توسط معلمش دست‌به‌دست شد و در نهایت منجر به ترک تحصیل این دانش‌آموز شد. اسفندماه سال گذشته نیز پس از انتقادها به چند فیلم که توسط معلم بلاگرها در کلاس درس مدارس منتشر شده بود، وزارت آموزش‌وپرورش اعلام کرد که ضبط فیلم از دانش‌آموزان در مدرسه ممنوع است و خانواده‌ها حق شکایت دارند.
چند سال گذشته با توسعه فضای مجازی، معلم بلاگرها نیز در پلتفرم اینستاگرام افزایش یافتند که از لحظه‌لحظه‌های کلاس خود به همراه دانش‌آموزان فیلم و عکس می‌گیرند.
اگرچه ورود تلفن همراه به داخل کلاس درس برای دانش‌آموزان ممنوع است، اما در حال حاضر این ممنوعیت برای معلمان وجود ندارد و برخی از آن‌ها دانش‌آموزان را دست‌مایه تهیه فیلم‌های خود می‌کنند؛ موضوعی که در اغلب موارد به نقص حریم خصوصی کودکان و نوجوانان منجر می‌شود.
مهدی بهرامی مقدم، دکترای روان‌شناسی عمومی، می‌گوید که «ما نمی‌توانیم بچه‌هایمان را مخفی کرده و فضای مجازی را برایشان تحریم کنیم تا از فضای مجازی دور بمانند، چون اکنون همه بچه‌ها تلفن دستشان است»، بنابراین نباید حکم کلی صادر کرد. بااین‌حال تا قبل از ورود به دبیرستان آشناشدن با این فضا می‌تواند آسیب باشد اما نمی‌توان این فضا را انکار کرد. همه این‌ها به نوعِ برخورد آن معلم بلاگر برمی‌گردد و نمی‌توان او را تهدید و مانع فعالیت معلم در شبکه‌های اجتماعی شد. اما در مقابل مریم یکتا، یک روان‌شناس دیگر، می‌گوید که نوجوانان به اقتضای ویژگی‌های خاص این دوره از برنامه‌هایی که باعث شهرت و خودنمایی آن‌ها شود استقبال می‌کنند، دانش‌آموز بیشتر وقت خود را در مدرسه می‌گذراند و باید در این فضا عل بیاموزد نه نمایش! فعالیت زودهنگام بچه‌ها در فضای مجازی و دیده‌شدن در این فضا سبب می‌شود به فعالیت‌های علمی رغبت کمتری نشان دهند و آینده خود را در مشاغلی مانند بلاگری جست‌وجو کنند. «دانش‌آموزان در هر سنی از معلمان خود الگو می‌گیرند و میل به خودنمایی و دیده‌شدن در بین معلمان و دانش‌آموزان نیز تأثیر نامطلوبی می‌گذارد.»
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش‌وپرورش محمدحسین پورثانی معتقد است که در بحث معلم بلاگرها باید در دو حوزه فعالیت کنیم. نخست؛ حوزه سلبی که وزارت آموزش‌وپرورش با چند نفر از افراد معلم نما به‌واسطه حکم هیئت رسیدگی به تخلفات اداری، برخورد کرده و این افراد را از سیستم حذف کند.حوزه دوم؛ اقدامات ایجابی یا فرهنگی است، باید دانش‌آموزان را نسبت به نقش خود در فضای مجازی آگاه کنیم و در حوزه هوش مصنوعی و سواد رسانه‌ای اطلاعات آن‌ها را افزایش دهیم تا خودشان اجازه ندهند که دست‌مایه این افراد شوند. پایان پیام/#معلم_بلاگر #بلاگر #اینستاگرام #فالوور #مدرسه
09:35 - 29 شهریور 1403




25 پاسخ

@A110M29 شهریور 1403
در پاسخ به
وارد یه سایت میشی ازت میپرسه کوکی و اطلاعات سیستمت را جمع آوری کنم یا نه!؟ فعالیت هایت را ثبت و ضبط کنم یا نه!؟حتی اگر بگیم نمایش این پیام صوری و اصلا همشون جمع می کنندبعد چطور میشه یه معلم به خودش حق میده از کلاس درس که متعلق به همه ست فیلم و عکس بگیره!؟این کار، نهایت بی فرهنگی یک فرهنگیه

@A110M29 شهریور 1403
در پاسخ به
میشه ضابطه مندش کرد مثلا در فرم مدارس به والدین اطلاع بدن معلم یا مدرسه چنین کاری را میتواند بکند اصلا جزء روشهای آموشی مون هستاون موقع هر والدینی دوست داشت هر دانش آموزی دوست داشت میره تو چنین مدارسی ثبت نام میکنهاونم نه دولتی که باید شرایط تحصیل برای عموم فراهم باش

@fel_fel29 شهریور 1403
در پاسخ به
تجاوز به حریم شخصی بچه ها و خانواده هایشان است. معلم نباید از بچه ها پول بسازد.

@Alirezarezaei1229 شهریور 1403
در پاسخ به
مساله مهمی است.مساله خیلی مهمی است.مساله خیلی خیلی مهمی است.

@Alirezarezaei1229 شهریور 1403
در پاسخ به
نوع اینستاگرام و سلیقه سازی های غربی این پلتفرم مسبب این ویرانی هاست

@Alirezarezaei1229 شهریور 1403
در پاسخ به
آوردن گوشی برای بچه ها ممنوع است.ان وقت معلم ها، دائما یک گوشی دست دارند و بلوری یاد بچه ها می دهند!!!

تصویر نمایه‌ی ‌محمد سلیمانی‌
@Mohammadsoleimani29 شهریور 1403
در پاسخ به
به نظرم برای فعالیت در فضای مجازی و کانالهایی که بالای یک حد مشخصی فالور دارند الزام به گرفتن مجوز رو بگذارید و از اونها در یک قالب مشخص حمایت کنید و بعد جذابیتهای زندگی ایرانی اسلامی رو به کمک همینها ترویج بدید تا اینستا گرام کم بیاره.

تصویر نمایه‌ی ‌محمد سلیمانی‌
@Mohammadsoleimani29 شهریور 1403
در پاسخ به
واقعیت اینه که ما ابتکار عمل نداریم ،اتاق فکر نداریم،ظرفیتها رو خودمون خفه میکنیم و بعد میگیم مملکت دچار تهاجم فرهنگی شده.اول باید از یک زندگی سالم ایرانی اسلامی تعریف کاملی ارائه بدیم.قطعا زندگی امروز مردم ما در این وضعیت اقتصادی و سیاسی و همه چیز ممنوع محلی از اعراب نداره

تصویر نمایه‌ی ‌محمد سلیمانی‌
@Mohammadsoleimani29 شهریور 1403
در پاسخ به
اگر دلسوز هستید اگر نگران فرهنگ هستید از افراد مبتکر و متفکر استفاده کنید،مدیران سهمیه ای بی سواد رو حذف کنید اتاق فکر بسازید و شما حمله کنید.با این بگیر و ببند و ممنوعیتها فقط زودتر همه چیز رو به ته خط میرسونید

تصویر نمایه‌ی ‌محسن ن‌
@mohsen8929 شهریور 1403
در پاسخ به
مشکل از جایی شروع شد که دانشگاه فرهنگیان بدون در نظر گرفتن خیلی از خصوصیات اقدام به پذیرش دانشجو معلم کرد افراد لایق جا ماندند

تصویر نمایه‌ی ‌بیگی‌
@baigy29 شهریور 1403
در پاسخ به
توقع می رود معلم خاطی اخراج و آموزشگاه مرتبط اگر غیر دولتی بود پلمپ شود و اگر دولتی بود مدیر مجموعه عزل شود.و در نهایت برخورد با مجموعه خاطی رسانه ای بشود

تصویر نمایه‌ی ‌بهار محمدی‌
@delina29 شهریور 1403
گزینشِ سلیقه ای!!چراافرادی با عشق به #معلمی به دلایل سطحی، از #گزینش رد می‌شوند؟لزوم بازنگری در هسته #گزینش_آموزش_وپرورش!

تصویر نمایه‌ی ‌امیرحسین محمدی‌
@amirhossein_mohammadi29 شهریور 1403
در پاسخ به
هر چیزی در جای و با روش مناسب خود. اینکه معلم بدلیل حقوق کم و غیره شروع به بلاگری برای کسب درآمد و فیلمبرداری میکنه باید به عواقب آینده اون بچه هم فکر کنه. مثلا بچه ای بدلیل ترس از پخش فیلمش حتی معمولی ممکنه ترک تحصیل و یا آسیب روحی ببینه. خانواده هم ممکنه تمایلی به انتشار عکس فرزند نداشته باشند.

@Alimw30 شهریور 1403
در پاسخ به
دوستانی که نظر گذاشتن نمیدونید همینکه معلم این فرزندان شمارو صبح تحویل میگیره سلامت ظهر تحویل میده چه شق القمر میکنه

@asasasasgggg30 شهریور 1403
تشکر بسیار که حقوق معلم ها رو زیر 10 میلیون قرار دادند چون آنها چهار ماه سال را میخورند و میخوابند بدون استرس و آخر برج حقوق دریافت می‌کنند در اصل باید سه ماه تابستان حقوق معلم‌ها قطع شود و به آنها بگویند که در ماه‌های دیگر سال پس انداز کنند تا در سه ماه تابستان به مشکلی برخورد نکنند

تصویر نمایه‌ی ‌محمد پارسامهر‌
@user17084564332631 شهریور 1403
در پاسخ به
با احترام به همه معلمان واقعی! لحن شرم آور و مبتذل این مقاله بخوبی بیانگر جایگاه معلم در این کشورست.🤔 با این توصیف جای شگفتی نیست که گاه و بیگاه بجای معلم واقعی، معلم بلاگر وارد آموزش و پرورش می شود...و بعد با این روش های زشت سعی میکند حقوقش را به یک کارگر ساده نزدیک کند!🧐