از دبیرخانه دائمی تا بخش ویژه هوش مصنوعی جشنواره فیلم ۱۰۰

محدثه پیرهادی در نشست خبری پانزدهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ از دائمی شدن دبیرخانه، اضافه شدن بخش هوش مصنوعی، شعار جدید جشنواره و احیای بخش بین‌الملل خبر داد.
خبرگزاری فارس _ گروه سینما: نشست خبری پانزدهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ صبح امروز (دوشنبه ۴ خرداد) با حضور محدثه پیرهادی دبیر جشنواره و جعفریان رئیس سازمان سینمایی سوره برگزار شد. جعفریان رئیس سازمان سینمایی سوره در ابتدای این نشست با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی به‌ویژه رهبر شهید (آیت‌الله خامنه‌ای) گفت: یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی و در رأس آنان رهبر عزیز را گرامی می‌داریم و امیدوارم که دنبال‌کنندگان خوبی برای راه آنان باشیم.وی افزود: در سال‌های فعالیت حوزه هنری، میراث‌دار سرمایه‌ای هستیم که رهبر شهید در شکل‌گیری آن نقش داشتند. فیلمسازان حوزه هنری همیشه از ابتدای شکل‌گیری، دنبال گفتن حرف‌های تازه در زمینه انقلاب با زبان هنر بودند. بسیاری از افراد شاخص سینمای ما از حوزه هنری بودند.جعفریان بیان کرد: یکی از مأموریت‌های اصلی حوزه هنری، استعدادیابی بوده که با باشگاه‌های فیلمسازی انجام شده است. جشنواره فیلم ۱۰۰ هم یکی از همین سازوکارها برای همین مأموریت بوده است.وی در ادامه به سیاست‌های دوره جدید اشاره کرد و گفت: در دوره جدید چند خط کلی سیاستی را دنبال کردیم. از میان آنها، مهمترین مصوبه این بود که دبیرخانه دائمی باشد. دومین تصمیم، انتخاب محور فعالیت جشنواره و شعار آن است که امسال شعار «تو یکی نه‌ای هزاری، تو چراغ خود برافروز» انتخاب شده است. این شعار امسال با توجه به جنگ و فضای مردمی و اجتماعی بامسماتر شده است؛ هر کس وظیفه خودش را انجام دهد. سومین مصوبه نیز احیای بخش بین‌الملل است که انجام شده است.
پیرهادی دبیر جشنواره در ادامه نشست از توجه به مسئولیت‌های اجتماعی در این دوره از جشنواره خبر داد و گفت: تلاش داریم تا در این دوره از جشنواره، رویاپردازی و تخیل درباره آینده ایران در سینما دیده شود. بر همین مبنا، فراخوان جشنواره را برای بخش ملی با عنوان «نبرد برای آینده» و برای بخش بین‌الملل با عنوان «نبرد برای کودکان جهان» و همچنین بخش ویژه منتشر کرده‌ایم.معرفی بخش‌های مختلفپیرهادی درباره بخش ملی توضیح داد: این بخش عناوین موضوعی مانند اقتصاد ملی، تاریخ و هویت ملی و زبان شیرین فارسی و... دارد.وی افزود: از طرفی کودکان در جنگ‌ها آسیب دیده‌اند، برای همین این موضوع اهمیت ویژه دارد و نقطه مشترک ما با دنیا است، بنابراین بخش بین‌الملل عنوان «نبرد برای کودکان جهان» را دارد.دبیر جشنواره درباره بخش ویژه نیز گفت: بخش ویژه، «نبرد برای وطن» است. به خاطر تأخیر در فراخوان جشنواره و شرایط اجتماعی، فراخوانی در اواسط جنگ با نام «نبرد برای وطن» منتشر کردیم تا آثار این حوزه تشویق شوند. از نیمه فروردین تا الان ۴۰۰ اثر در این حوزه ثبت‌نام شده است. این بخش با عناوینی مثل رهبر شهید، حق هسته‌ای و... است که در آن شرکت‌کنندگان می‌توانند کارهای بالاتر از ۱۰۰ ثانیه تا ۳۰۰ ثانیه ارائه کنند.پیرهادی درباره دیگر ویژگی‌های جشنواره گفت: امسال بخش هوش مصنوعی به قالب‌های جشنواره اضافه شده است که انتظار داریم اتفاقات خوبی در آن شاهد باشیم. در بخش جنبی، امسال به خاطر اهمیت تربیت فیلمساز، قرار است از تولید حمایت شود. بنابراین طرح فیلم ۵۰ تا ۷۰ دقیقه‌ای همراه با رزومه ارسال می‌شود تا در صورت تأیید، برای تولید حمایت شوند.
جوایز جشنوارهوی در مورد جوایز گفت: در هر سه بخش، ۴ جایزه داریم. یعنی بخش‌های داستانی، مستند، پویانمایی و هوش مصنوعی هرکدام یک برگزیده دارند و در نهایت ۱۲ جایزه خواهیم داشت. البته یک جایزه ویژه برای کودک هم داریم که به فیلمی با مخاطب کودک اهدا می‌شود، زیرا این بخش افول کرده است و باید به آن توجه داده شود.پیرهادی در ادامه به تقویم برگزاری جشنواره اشاره کرد و گفت: ۱۰ مرداد آخرین مهلت ارسال آثار است و برگزاری جشنواره در شهریور امسال خواهد بود. بعد از اعلام فراخوان نیز کارگاه‌های جشنواره آغاز می‌شوند.پیرهادی در پاسخ به سوالی درباره محدودیت موضوعی جشنواره، ضمن تأیید این موضوع گفت: موضوعات اجتماعی دیگر در جشنواره‌های دیگر فیلم کوتاه دنبال می‌شود. در آنجا نیز با دنبال کردن آن جشنواره‌ها می‌توان شهادت داد که موضوعاتی از قبیل اعدام یا موارد مشابه آن در حال افول است.جعفریان درباره سرنوشت فیلمسازان فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای سال‌های گذشته در مسیر پیشرفت، تربیت فیلمساز و استعدادیابی گفت: این یک فرهنگ است که آغازگر آن هستیم و از آن دفاع می‌کنیم. جشنواره فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای یک سکوی پرتاب است. اینکه چه تعداد افرادی به نقطه فیلمسازی حرفه‌ای رسیده‌اند باید بررسی و اعلام شود. اما واقعیت این است که تا فیلم‌سازان فیلم‌های کوتاه ما به نتیجه برسند، در مسیر ارائه طرح و پذیرش، بسیار زمان‌بر است.پیرهادی نیز در ادامه بیان کرد که برخی از آنان در زمینه تولید فیلم کوتاه در جشنواره فیلم کوتاه تهران حضور پیدا کردند و برخی در زمینه‌های دیگر سینما در حال فعالیت هستند.
12:10 - 25 مه 2026
هنر
سینما

3 بازنشر1 واکنش
25٫1k بازدید



1 پاسخ

@user17790822434425 مه 2026
در پاسخ به و

بوی بد فاضلاب و ایجاد بیماری بین شهروندان

مطالبه

ساماندهی فاضلاب و رفع بوی نامطبوع در مناطق نیرو و فرهنگ‌شهر، شوشتر

رهاسازی آب فاضلاب در رودخانه بدون ایجاد سرپوش مناسب بر مسیر فاضلاب، موجب انتشار بوی نامطبوع در مناطق نیرو و فرهنگ‌شهر شوشتر شده است.

استانداری خوزستان، فرماندار شوشتر، دادستان شهر شوشتر

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

نمایش گزارش