دوسالانه‌ای که در التهاب جنگ گم شد و حالا احیا می‌شود

نمایشگاه هشتمین دوسالانه خوشنویسی ایران، با ویژگی‌ای بی‌سابقه افتتاح شد تا برای اولین بار آثار هنری در این رویداد به فروش برسد.
خبرگزاری فارس _ گروه تجسمی: افتتاحیه هشتمین نمایشگاه دوسالانه خوشنویسی ایران، در فرهنگستان هنر تهران برگزار شد. این رویداد که پیش‌تر در قزوین، پایتخت خوشنویسی ایران، برگزار می‌شد، امسال به تهران منتقل شده است.آیدین مهدی‌زاده، مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد، در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس درباره این رویداد بین‌المللی گفت: «این دوسالانه یکی از معتبرترین نمایشگاه‌های خوشنویسی در سطح جهان است و هشتمین دوره آن با نمایش آثار منتخب برگزار می‌شود. باوجود اینکه قزوین از ابتدا به عنوان پایتخت خوشنویسی معرفی شده بود، در جلسات سیاست‌گذاری تصمیم گرفتیم نمایشگاه را در استان‌های مختلف کشور برگزار کنیم و امسال نوبت تهران است.»وی با اشاره به فرازونشیب‌های برگزاری این دوره افزود: «متأسفانه بدشانسی آوردیم. آغاز نمایشگاه همزمان با اتفاقات دی‌ماه بود و سپس جنگ شد. الان سومین تلاش ماست که این نمایشگاه به درستی دیده شود. از مردم تهران دعوت می‌کنم حتماً از این آثار دیدن کنند.»
فروش آثار خوشنویسی برای اولین بار در دوسالانهمهدی‌زاده مهم‌ترین ویژگی این دوره را فروش آثار هنری عنوان کرد و گفت: «برای اولین بار است که آثار خوشنویسی در این دوسالانه برای فروش گذاشته شده‌اند. با هنرمندان تفاهم کردیم و خوشبختانه امروز حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد آثار به فروش رفت. این کار برای اولین بار انجام شده تا بتوانیم مرزی را بشکنیم و این حرکت را در استان‌های دیگر هم تکرار کنیم.»او درباره قیمت‌ها توضیح داد: «قیمت‌ها را خود هنرمندان تعیین کردند؛ از حدود چهار تا پنج میلیون تومان شروع می‌شود و متوسط قیمت آثار بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان است. چند اثر هم فروشی نبودند. کارشناسی خاصی از طرف ما انجام نشد، مگر برای مواردی که خود هنرمندان درخواست کردند.»
چهار دوسالانه برای امسال؛ مشکلات اقتصادی و جنگ ترکیبیمدیرکل دفتر هنرهای تجسمی در ادامه درباره برنامه‌های پیش‌رو گفت: «برای امسال چهار دوسالانه (خوشنویسی، نقاشی، سفال و سرامیک) برنامه‌ریزی کرده‌ایم. استان‌ها و مشارکت‌کنندگان هم مشخص شده‌اند. همچنین درباره دوسالانه تصویرسازی در حال رایزنی هستیم.»وی با اشاره به مشکلات مالی افزود: «به شدت از لحاظ اقتصادی دچار مشکل هستیم و نیازمند حمایت. شرایط جنگی و تورمی، کار را بسیار سخت کرده، اما پای کار هستیم و حتماً برگزار می‌کنیم.»
سکوت انجمن‌ها در جنگمهدی‌زاده در بخش دیگری از گفت‌وگو، با اشاره به سکوت انجمن‌های هنری درباره جنگ اخیر، اظهار داشت: «به نظر می‌رسد انجمن‌ها هنوز نتوانسته‌اند خود را با شرایط جنگ شناختی و فرهنگی پیچیده‌ای که پیشِ رو داریم، تطبیق دهند. البته این ماجرا ادامه‌دار نخواهد بود. فکر می‌کنم این سکوت، یک جور دورخیز است. منتظریم که اعلام حضور کنند.»او تأکید کرد: «این جنگ، تنها جنگ نظامی نیست؛ جنگ فرهنگی است. دو تن از بزرگ‌ترین افرادی که ترور شدند وزیر فرهنگ و شخصیت‌های فرهنگی بودند. برای همین حضور انجمن‌ها و مردم، قطعی و ضروری است.»وی در پایان با اشاره به فضای مجازی و مشکلات داخلی حوزه هنرهای تجسمی گفت: «فضای اینترنت بسته است، فضای اظهارنظر برایشان سخت شده، دوره انسجام را ندارند و تفرقه در حوزه تجسمی زیاد است. این عوامل دست به دست هم داده که ما احساس سکوت می‌کنیم. اما شرایط را درک می‌کنم و مطمئنم به زودی این فاصله شکسته خواهد شد.»#دوسالانه_خوشنویسی#جنگ #هنر#خوشنویسی#آیدین_مهدی‌زادهاخبار هنری را می‌توانید از طر‎یق صفحه ‌هنر و رسانه فارس دنبال کنید.
14:30 - 3 خرداد 1405
هنر
هنرهای تجسمی