روایت انقلاب از قاب تصویر در برج آزادی

نمایشگاه عکس «انقلاب در آینه آزادی» همزمان با هجدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در برج آزادی افتتاح شد؛ رویدادی که با نمایش آثاری از عکاسان روزهای انقلاب، تلاش دارد بخشی از حافظه تصویری آن دوران را بازخوانی و مستندسازی کند.
خبرگزاری فارس _‌ گروه تجسمی: نمایشگاه عکس «انقلاب در آینه آزادی» عصر هشتم اسفند و در چارچوب هجدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در مجموعه برج آزادی افتتاح شد. این رویداد منتخبی از تصاویر ثبت‌شده در روزهای انقلاب را دربرمی‌گیرد؛ آثاری از مرتضی خاکی، ابوالقاسم حاج محمدی و جمعی دیگر از عکاسانی که لحظات ماندگاری از آن مقطع تاریخی را ثبت کرده‌اند.آثار این نمایشگاه با انتخاب و سامان‌دهی انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس آماده شده و در سه گالری از نگارخانه‌های برج آزادی در معرض دید مخاطبان قرار گرفته است. این مجموعه تلاشی است برای بازخوانی بخشی از حافظه تصویری انقلاب از دریچه عکس‌هایی که هر یک روایتی مستقل از یک لحظه تاریخی را بازتاب می‌دهند.در آیین گشایش، آیدین مهدی‌زاده مدیرکل هنرهای تجسمی با اشاره به پیوند مفهومی برج آزادی و عکاسی، این بنا را واجد ظرفیت‌هایی دانست که می‌تواند هویت عکاسانه آن را تقویت کند. او به تجربه عکاسی فوری و ثبت و چاپ عکس‌های پولاروید در محوطه برج اشاره کرد و آن را بخشی از خاطره جمعی شهروندان از این فضا دانست. همچنین وجود مجموعه‌ای ارزشمند از دوربین‌های عکاسی و موزه عکاسی برج آزادی را از دیگر ویژگی‌های شاخص این مجموعه عنوان کرد که به همت محمدعلی جدیدالاسلام گردآوری شده است.
مهدی‌زاده در ادامه با تأکید بر جایگاه برج آزادی به عنوان نماد تهران و یکی از بسترهای وقوع رویدادهای مهم انقلاب اسلامی، بر اهمیت نمایش چنین آثاری در این مکان تأکید کرد. او همچنین از همکاری انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس سخن گفت و آرشیو گسترده این انجمن را که شامل میلیون‌ها قطعه عکس از وقایع انقلاب و دفاع مقدس است، سرمایه‌ای کم‌نظیر در حوزه عکاسی مستند تاریخی دانست. به گفته وی، برپایی این نمایشگاه می‌تواند آغازی برای همکاری‌ها و رویدادهای مشترک آینده باشد.در بخش دیگری از مراسم، سیدعباس میرهاشمی دبیر نمایشگاه با قدردانی از همراهی مرکز هنرهای تجسمی و مدیریت برج آزادی، توضیح داد که آثار مرتضی خاکی و ابوالقاسم حاج محمدی در دو گالری اصلی برج به نمایش درآمده و مجموعه‌ای از عکس‌های دیگر عکاسان نیز در فضای لابی ارائه شده است. او تأکید کرد که نگاه پژوهشی به این آثار ضروری است؛ چراکه یکی از کاستی‌های پیشین در ارائه چنین مجموعه‌هایی، فقدان تحلیل و بررسی دقیق تاریخی بوده است.میرهاشمی با اشاره به اینکه هر یک از این تصاویر روایتی از لحظه‌ای خاص را در خود نهفته دارد، خاطرنشان کرد که باید غبار فراموشی از این عکس‌ها زدوده شود تا امکان خوانش و تحلیل درست آنها فراهم آید. به باور او، استمرار چنین رویدادهایی می‌تواند به ماندگاری این اسناد تصویری در ذهن مخاطبان و شکل‌گیری تحلیل‌های عمیق‌تر تاریخی کمک کند.
در پایان مراسم و پیش از افتتاح رسمی نمایشگاه، با حضور مهدی شفیعی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیدین مهدی‌زاده مدیرکل هنرهای تجسمی، سیدعباس میرهاشمی، محمد اله‌یاری مدیرعامل بنیاد رودکی، محمدحسین حیدری مدیر انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس و سیدمحسن حسینی مدیر برج آزادی، از مرتضی خاکی و ابوالقاسم حاج محمدی تقدیر به عمل آمد.#هنرهای_تجسمی#جشنواره_هنرهای_تجسمی_فجر#نمایشگاه#برج_آزادیاخبار هنری را می‌توانید از طر‎یق صفحه ‌هنر و رسانه فارس دنبال کنید.
19:25 - 8 اسفند 1404
هنر
هنرهای تجسمی

2 بازنشر2 واکنش
35٫8k بازدید