معمار بریکس: اقتصاد خلیج‌فارس به سمت بریکس می‌رود

تنش در تنگه هرمز، اقتصاد جهانی را در آستانه بحران قرار داده و آمریکا را در محاسبات استراتژیک خود با چالش مواجه کرده است. این بحران، نزدیکی اقتصادی-سیاسی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به قدرت‌های نوظهوری چون بریکس را تسریع می‌بخشد.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس؛ مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول کریستالینا جورجیوا، نسبت به پیامدهای اقتصادی اختلال در عرضه انرژی از تنگه هرمز ابراز نگرانی کرد. وی پیش‌بینی کرد افزایش ۱۰ درصدی قیمت انرژی که به مدت یک سال ادامه یابد، تورم جهانی را ۰.۴ درصد افزایش و رشد اقتصادی جهان را ۰.۱ تا ۰.۲ درصد کند می‌کند. با توجه به اینکه حدود ۲۰ درصد از نفت جهانی از این تنگه حیاتی عبور می‌کند، تخمین زده می‌شود بسته شدن آن برای چند ماه، قیمت نفت را تا ۸۰ درصد افزایش داده و به حدود ۱۰۸ دلار در هر بشکه برساند. گفتنی است تحلیلگر تانکرتکرز عنوان کرده که ۶۳ ابرنفتکش، ۲۵۰ نفتکش، ۱۵ تانکر LNG و ۲۷ تانکر LPG در خلیج فارس سرگردانند.این افزایش قیمت‌ها مستقیماً بر مصرف‌کنندگان تأثیر گذاشته است؛ به طوری که در آمریکا، افزایش ۱۷ درصدی قیمت نفت برنت منجر به بالا رفتن قیمت بنزین شده و در بریتانیا نیز قیمت گازوئیل و بنزین افزایش یافته است. این وضعیت اقتصادی، همراه با نارضایتی از تعرفه‌های ترامپ که هزینه کالاها را افزایش داده، باعث شده تا ۴۲ درصد از آمریکایی‌ها وضعیت اقتصاد این کشور را ضعیف ارزیابی کنند.از طرفی، لرد جیم اونیل، اقتصاددان برجسته و مطرح‌کننده ابتکار بریکس، معتقد است که کاخ سفید در محاسبات خود دچار خطای راهبردی شده است.
به گفته او، حمله به ایران، کشورهای حاشیه خلیج فارس را به این نتیجه می‌رساند که آمریکا شریکی غیرقابل اعتماد است و آن‌ها را به سمت قدرت‌هایی مانند چین، هند و برزیل سوق خواهد داد.این بی‌اعتمادی به دنبال حملات تلافی‌جویانه ایران به زیرساخت‌های حیاتی کشورهایی چون عربستان، امارات و کویت، از جمله پالایشگاه‌ها و آب‌شیرین‌کن‌ها، تشدید خواهد شد.#اخبار_جنگ#تنگه_هرمز#بریکس#اقتصاد_آمریکا#اقتصاد_کلان
00:00 - 18 اسفند 1404
اقتصاد
اقتصاد کلان
نفت و انرژی