ناظمی‌اردکانی: غنی‌سازی خط قرمز و تنگه هرمز غیرقابل معامله است

دبیرکل جبهه مردمی ایران قوی در برنامه «سپهر سیاست» خبرگزاری فارس با اشاره به ویژگی‌های مدیریتی و راهبردی رهبر شهید انقلاب اسلامی، و همچنین با طرح موضوع مذاکرات و تعاملات سیاسی، بر اهمیت حفظ انسجام ملی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی برای حل مسائل کشور تأکید کرد. وی همچنین ضمن تشریح فعالیت‌ها و اهداف این جبهه، نقش آن را در عرصه سیاسی و اجتماعی کشور تبیین کرد.
گروه سیاسی خبرگزاری فارس: در آستانه مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب اسلامی و در شرایطی که کشور در حال مذاکرات است و شاهد موج کم‌سابقه انسجام ملی هستیم، با محمد ناظمی اردکانی، وزیر اسبق تعاون و دبیرکل جبهه مردمی ایران قوی، به بررسی ابعاد مختلف شخصیت و میراث رهبر شهید انقلاب، نقش سرمایه اجتماعی شکل‌گرفته پس از جنگ، الزامات حفظ وحدت ملی، ارزیابی روند مذاکرات و چشم‌انداز روابط ایران و آمریکا پرداختیم.ناظمی اردکانی در این گفت‌وگو ضمن تشریح ویژگی‌های مدیریتی و راهبردی رهبر شهید انقلاب اسلامی، بر ضرورت صیانت از انسجام ملی و استفاده از ظرفیت‌های مردمی برای حل مشکلات کشور تأکید کرد. وی همچنین به تشریح فعالیت‌ها، اهداف و برنامه‌های جبهه مردمی ایران قوی و نقش این تشکل در عرصه سیاسی و اجتماعی کشور می‌پردازد.متن کامل مصاحبه تفصیلی با دبیرکل جبهه مردمی ایران قوی به شرح زیر است:
امام شهید شخصیتی جامع‌الشمول داشتندفارس: با توجه به نزدیک شدن به ایام تشییع رهبر شهید انقلاب اسلامی، اگر بخواهید چند ویژگی شخصیتی از ایشان را بیان کنید و اگر خاطره‌ای از دیدارهای خود با ایشان، به‌ویژه در دولت نهم و دهم دارید، بفرمایید.ناظمی اردکانی: اگر بخواهیم درباره ویژگی‌های شخصیتی امام شهید سخن بگوییم، باید ساعت‌ها درباره ابعاد مختلف شخصیت ایشان صحبت کرد؛ اما اگر بخواهم در یک جمله خلاصه کنم، باید بگویم ایشان شخصیتی جامع‌الشمول داشتند. در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دارای نگاهی بلندمدت و آینده‌نگر بودند و نسبت به آینده نظام، انقلاب و حتی جهان، چشم‌اندازی روشن ترسیم می‌کردند.نقشه راهی که ایشان ارائه می‌دادند، فراتر از نگاه متعارف راهبردی بود. بسیاری از استراتژیست‌ها معتقد بودند که نگاه ایشان از چارچوب‌های معمول برنامه‌ریزی راهبردی فراتر است. در حوزه‌هایی که مطابق قانون اساسی در اختیار ایشان بود، همواره موفقیت‌های بزرگی برای نظام جمهوری اسلامی رقم خورد.نمونه روشن این دوراندیشی را می‌توان در پیشرفت‌های کشور در حوزه موشکی و پهپادی مشاهده کرد؛ دستاوردهایی که امروز آثار آن برای همگان آشکار است. همچنین ایشان همواره تلاش داشتند ایران آغازگر هیچ جنگی نباشد و حتی در دشوارترین شرایط نیز از ورود مستقیم کشور به جنگ پرهیز می‌کردند، اما هرگاه دشمن جنگ را آغاز کرد، پاسخ مناسب و درخور دریافت کرد.
از دیگر ویژگی‌های برجسته ایشان، ادبیات‌سازی و تولید مفاهیم نو بود. اصطلاحاتی مانند «اقتصاد مقاومتی»، «مهندسی فرهنگی»، «سرمایه اجتماعی» «مبعوث شدن مردم» و همچنین تأکید بر «مشارکت حداکثری مردم» در انتخابات، از جمله مفاهیمی بود که توسط ایشان وارد ادبیات مدیریتی و سیاسی کشور شد. در عرصه سیاست خارجی نیز راهبرد «عزت، حکمت و مصلحت» به‌عنوان یک اصل ماندگار از ایشان به یادگار ماند و دولت‌های مختلف در سیاست خارجی بر همین مبنا حرکت کردند.به اعتقاد من، ایشان شخصیتی جامع، کم‌نظیر و نابغه عصر خود بودند که کشور را با کمترین هزینه و بیشترین بهره‌وری مدیریت می‌کردند. مهم‌ترین درسی که از ایشان آموختیم، راهبرد مقاومت بود؛ راهبردی که خود نیز برای آن جانشان را فدا کردند و با خون پاکشان آن را امضا کردند. این بزرگ‌ترین درس برای ملت ایران، جبهه مقاومت و همه ملت‌های آزادی‌خواه جهان بود.توفیق داشتم چندین دیدار خصوصی با ایشان داشته باشم. علاوه بر آن، در دیدارهای عمومی کارگزاران نظام که در مناسبت‌های مختلف سال برگزار می‌شد، حضور داشتم. این جلسات نیز از ابتکارات ارزشمند ایشان بود؛ زیرا همه مسئولان کشور، با وجود تفاوت سلایق سیاسی، در فضایی صمیمی گرد هم می‌آمدند.دهه 60 در معاونت حسابرسی و بازرسی دفتر فعالیت می‌کردم، ایشان تأکید داشتند تمام نهادهای زیرمجموعه دفتر دارای اساسنامه باشند و فعالیت‌های خود را بر مبنای اساسنامه انجام دهند. در آن زمان بسیاری از نهادها، از جمله بنیاد شهید، بنیاد مستضعفان و حتی دفاتر ائمه جمعه سازمانی پیدا کردند و با دستور ایشان این موضوع سامان یافت.
در یکی از جلسات گزارش عملکرد این معاونت، ایشان تنها در یک جمله نکته‌ای را بیان کردند که برای ما بسیار آموزنده بود. فرمودند: «جایی که نباید هزینه شود، حتی یک ریال هم زیاد است؛ اما اگر هزینه‌ای لازم باشد، هر مقدار که ضرورت دارد باید تأمین شود و سپس نظارت شود که آن اعتبار دقیقاً در همان مسیر هزینه شده باشد.»در دوران وزارت تعاون نیز خدمت ایشان رسیدم و گزارشی درباره توسعه بخش تعاون ارائه کردم. ایشان فرمودند بخش تعاون می‌تواند اقتصاد ملی را تقویت کند و چشمه جوشان اشتغال باشد و تأکید کردند این بخش نباید تضعیف شود. در همان مقطع بحث ادغام وزارت تعاون مطرح بود، اما ایشان صراحتاً اعلام کردند با ادغام این وزارتخانه موافق نیستند و باید تقویت شود.یکی دیگر از دیدارهای خصوصی مربوط به زمان ریاست من بر سازمان ثبت احوال کشور بود. در آن مقطع، نخستین کارت هوشمند ملی را خدمت ایشان تقدیم کردیم و گزارشی درباره کاربردی شدن شماره ملی و اشتراک‌گذاری پایگاه اطلاعاتی ثبت احوال میان دستگاه‌های اجرایی ارائه شد. ایشان از این اقدام استقبال و تأکید کردند این طرح می‌تواند تحولی اساسی در نظام اداری کشور ایجاد کند؛ موضوعی که امروز آثار آن را در استفاده فراگیر از شماره ملی در دستگاه‌های دولتی و غیردولتی مشاهده می‌کنیم.در مجموع، شهادت ایشان ضایعه‌ای بزرگ برای ملت ایران، جبهه مقاومت و همه آزادی‌خواهان جهان بود. در عین حال، این شهادت موجب شکل‌گیری خیزشی عظیم در داخل و خارج از کشور شد و امیدواریم مراسم تشییع ایشان نیز به صحنه‌ای ماندگار در تاریخ ایران، اسلام و جهان تبدیل شود.
۲۹ MB
مردم جلوه‌های کم‌نظیری از انسجام ملی را به نمایش گذاشتندفارس: پس از حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به کشور، شاهد افزایش انسجام و وحدت ملی بودیم. به نظر شما مسئولان در قبال این سرمایه اجتماعی چه وظیفه‌ای دارند و چه اقداماتی باید انجام دهند؟ناظمی اردکانی:در جریان جنگ ۱۲ روزه، فرماندهان بزرگی را از دست دادیم؛ فرماندهانی همچون شهید باقری، شهید سلامی، شهید حاجی‌زاده و دیگر شهدای والامقام که هر یک از محبوبیت بالایی در میان مردم برخوردار بودند. شهادت این فرماندهان خود به عاملی برای تقویت وحدت و انسجام ملی تبدیل شد.دشمن در این جنگ تلاش کرد با بهره‌گیری از ابزارهای مختلف، از جمله جنگ روانی، بزرگ‌نمایی مشکلات اقتصادی و ایجاد نارضایتی، این انسجام را هدف قرار دهد، اما در دستیابی به اهداف خود ناکام ماند.پس از آغاز مرحله جدید جنگ و شهادت رهبر شهید انقلاب اسلامی و جمعی از فرماندهان، مردم بار دیگر به صورت خودجوش وارد میدان شدند. از همان ساعات اولیه اعلام خبر شهادت از سوی رسانه ملی، مردم در تهران و سایر شهرها در خیابان‌ها و میادین حضور یافتند و این حضور روزبه‌روز گسترش پیدا کرد.امروز بیش از ۱۰۰ شب است که مردم با وحدت و همدلی در تجمعات مختلف حضور پیدا می‌کنند و جلوه‌های کم‌نظیری از انسجام ملی را به نمایش گذاشته‌اند. این وحدت تنها در عرصه حضور خیابانی باقی نماند، بلکه در حوزه دفاع از زیرساخت‌های کشور نیز خود را نشان داد. هر زمان دشمن تهدید کرد که نیروگاه‌ها، پل‌ها یا دیگر زیرساخت‌های حیاتی کشور را هدف قرار خواهد داد، مردم به صورت داوطلبانه برای حفاظت از این مراکز وارد میدان شدند و زنجیره‌های مردمی تشکیل دادند.
نمونه دیگر این مشارکت، اجرای طرح «جان‌فدا» بود که بیش از ۳۰ میلیون نفر آمادگی خود را برای حضور در عرصه‌های مختلف دفاع از کشور اعلام کردند. بسیاری از این افراد حتی خواستار برگزاری آموزش‌های نظامی شدند تا در صورت نیاز بتوانند در دفاع از کشور مشارکت کنند.این ظرفیت مردمی می‌تواند در آینده نیز منشأ تحولات بزرگی باشد؛ نه‌تنها در عرصه دفاعی، بلکه در حوزه اقتصاد، مدیریت و سایر بخش‌هایی که حضور مردم نقش تعیین‌کننده‌ای دارد.به اعتقاد من، مسئولان باید این سرمایه اجتماعی را به میدان اداره کشور منتقل کنند. بخش قابل توجهی از اختیارات اجرایی که امروز در ساختارهای اداری متمرکز شده است، باید به مردم واگذار شود. تجربه سال‌ها مسئولیت در بخش‌های مختلف کشور، از جمله سازمان ملی استاندارد، سازمان ثبت احوال، استانداری و وزارتخانه‌ها، به من نشان داده که بخشی از ساختار بروکراتیک کشور مانع توسعه و پیشرفت است.اگر مردم نقش بیشتری در اداره امور پیدا کنند و اختیارات اجرایی به آنان واگذار شود، تحول بزرگی در نظام اداری کشور رخ خواهد داد. این موضوع به نفع خود مسئولان نیز خواهد بود، زیرا کارآمدی نظام اجرایی افزایش می‌یابد.یکی از دلایل مشکلات اقتصادی و معیشتی امروز، همین پیچیدگی‌های نظام اداری است که اجازه جهش اقتصادی را نمی‌دهد. دولت باید بیشتر بر سیاست‌گذاری، تسهیل‌گری و نظارت تمرکز کند و میدان تولید ثروت را در اختیار مردم قرار دهد. هرچه تولید افزایش یابد، درآمدهای مالیاتی دولت نیز افزایش خواهد یافت و امکان ارائه خدمات بهتر فراهم می‌شود.
به باور من، مطالبه اصلی مردم در شرایط کنونی این است که مسئولان مسیر فعالیت را برای آنان هموار کنند. مردم معتقدند اگر موانع برداشته شود، خودشان می‌توانند کشور را بسازند و به سمت پیشرفت و توسعه حرکت دهند. وظیفه دولت نیز سیاست‌گذاری، حمایت و نظارت است و همین میزان برای ایفای نقش حاکمیتی کفایت می‌کند.
۱۹ MB
اختلاف‌نظر نباید به دوقطبی و تضعیف انسجام ملی منجر شودفارس: پس از ناکامی دشمن در جنگ نظامی، تلاش‌هایی برای ایجاد دوقطبی در جامعه، به‌ویژه درباره مذاکره و اختلاف میان مردم، مسئولان و تیم مذاکره‌کننده آغاز شد. ارزیابی شما از این موضوع چیست و چه توصیه‌ای برای حفظ وحدت ملی دارید؟ناظمی اردکانی:جنگ اخیر نشان داد که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در عرصه نظامی عملکرد موفقی داشتند. پیشرفت‌های کشور در حوزه موشکی، پهپادی و پدافندی، توان دفاعی ایران را به نمایش گذاشت و این موفقیت‌ها در میان مردم نیز بازتاب گسترده‌ای داشت. در کنار این دستاوردها، وحدت و انسجام ملی نیز به یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های کشور تبدیل شد.با این حال، به اعتقاد من در دو حوزه نیازمند تقویت هستیم؛ نخست حوزه رسانه و دوم عرصه دیپلماسی. در حوزه رسانه آن‌گونه که شایسته بود عمل نکردیم. دشمن با صرف هزینه‌های بسیار سنگین، شبکه رسانه‌ای گسترده‌ای را نه‌تنها علیه ایران، بلکه در سطح منطقه و جهان سازماندهی کرده است. طبیعی است که مقابله با چنین جنگ رسانه‌ای نیازمند برنامه‌ریزی و انسجام بیشتری باشد.در حوزه دیپلماسی نیز بخشی از افکار عمومی احساس نمی‌کند که دست برتر به‌طور کامل در اختیار ایران بوده است. این ذهنیت تا حدی به تجربه‌های گذشته، از جمله برجام و برخی مذاکرات پیشین بازمی‌گردد؛ تجربه‌هایی که از نگاه بخشی از مردم، دستاورد ملموسی برای کشور به همراه نداشت. همچنین در برخی مقاطع، دشمن هم‌زمان با مذاکرات اقدام به عملیات نظامی یا جنگ روانی کرد و تلاش داشت ابتکار عمل را در اختیار بگیرد.
البته باید توجه داشت که دیپلماسی نیز همانند میدان نبرد، عرصه‌ای برای رقابت، پیشروی و عقب‌نشینی است. همان‌گونه که در جنگ نظامی شرایط متغیر است، در مذاکرات نیز چنین وضعیتی وجود دارد. با این حال، معتقدم تیم دیپلماسی کشور تلاش خود را انجام داده است.
۷ MB
توافق ۱۴ بندی منتشرشده را چندین بار مطالعه کرده‌ام. برداشتم این است که بخش عمده مفاد این توافق، خواسته‌های جمهوری اسلامی ایران را در بر می‌گیرد و تنها مطالبه اصلی طرف مقابل، باز ماندن تنگه هرمز بوده است. این مسئله نشان می‌دهد فشارهای اقتصادی ناشی از تحولات اخیر، طرف مقابل را با مشکلات جدی مواجه کرده است.در فضای سیاسی کشور نیز طبیعی است که درباره این توافق دیدگاه‌های متفاوتی وجود داشته باشد. برخی بسیار خوش‌بین هستند و برخی نیز نگاه بدبینانه دارند. اما نباید اجازه داد این اختلاف دیدگاه‌ها به دوقطبی در جامعه تبدیل شود و به وحدت ملی آسیب بزند.به اعتقادم، میزان خوش‌بینی یا بدبینی باید بر اساس میزان انطباق توافق با راهبردهای کلان جمهوری اسلامی ایران سنجیده شود. راهبرد آمریکا از ابتدا روشن بوده و بر پایه فشار، تحریم، مذاکره و در صورت لزوم جنگ شکل گرفته است. در مقابل، راهبرد جمهوری اسلامی ایران از ابتدای انقلاب تاکنون «مقاومت» بوده است؛ راهبردی که از سوی امام خمینی(ره)، رهبر شهید انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب همواره مورد تأکید قرار گرفته است.بنابراین، مذاکرات نیز باید در چارچوب همین راهبرد دنبال شود. حتی اگر توافقی حاصل شود، نباید از آمادگی و هوشیاری غفلت کرد، زیرا ممکن است طرف مقابل در آینده از تعهدات خود عدول کند. از این‌رو، حفظ آمادگی در کنار ادامه مسیر مقاومت، ضرورتی انکارناپذیر است.
۱۲ MB
همچنین لازم است خطوط قرمز جمهوری اسلامی به‌صورت کامل رعایت شود. توان موشکی کشور، موضوع غنی‌سازی هسته‌ای و سایر مؤلفه‌های قدرت ملی نباید محل مذاکره قرار گیرد. به اعتقاد من، مدیریت تنگه هرمز نیز از جمله موضوعاتی است که نباید در مذاکرات برجسته یا مورد معامله قرار گیرد، زیرا تنگه هرمز جزو آب‌های سرزمینی و در حوزه حاکمیت جمهوری اسلامی ایران است و ایران بر اساس قوانین بین‌المللی حق مدیریت آن را دارد. حتی معتقدم اگر مجلس شورای اسلامی در این زمینه قانون مشخصی تصویب می‌کرد، می‌توانست پشتوانه حقوقی و سیاسی مناسبی برای تیم مذاکره‌کننده فراهم کند.
نکته دیگری که به ذهن من رسید این است که بهتر بود تیم مذاکره‌کننده در متن توافقات یا بیانیه‌ها تصریح می‌کرد که اگر طرف مقابل از اجرای تعهدات خود عدول کند یا بخواهد از توافق برای ایجاد غافلگیری استفاده کند، جمهوری اسلامی ایران نیز اقدامات متقابلی را در دستور کار قرار خواهد داد؛ از جمله بستن تنگه هرمز، افزایش برد موشک‌ها و همچنین ارتقای سطح غنی‌سازی از ۶۰ درصد به ۹۰ درصد و افزایش ذخایر غنی‌شده. دشمن زبان قدرت و بازدارندگی را بهتر از هر زبان دیگری می‌فهمد و به همین دلیل، تهدید جمهوری اسلامی نیز باید همواره متناسب و حتی فراتر از تهدیدهای دشمن باشد.
در مجموع، مهم‌ترین توصیه من این است که همه جریان‌های سیاسی، صرف‌نظر از موافق یا مخالف بودن با اصل مذاکره، از تیم مذاکره‌کننده حمایت کنند. اگر افراد یا گروه‌های سیاسی پیشنهاد، نقد یا ابتکار عملی دارند، آن را در اختیار تیم مذاکره‌کننده قرار دهند. مخالفت با مذاکره نباید به معنای کنار کشیدن از ارائه راهکار باشد.امروز حفظ وحدت ملی مهم‌ترین ضرورت کشور است و این وحدت، پشتوانه اصلی موفقیت در عرصه دیپلماسی، سیاست و امنیت خواهد بود. اختلاف‌نظر طبیعی است، اما نباید اجازه داد این اختلاف‌ها به شکاف اجتماعی و تضعیف انسجام ملی منجر شود.
۱۱ MB
دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران، ماهیتی و ریشه‌ای استفارس: آیا امضای این توافق به معنای پایان دشمنی میان ایران و آمریکا خواهد بود و می‌توان به آمریکا اعتماد کرد؟ناظمی اردکانی:رهبر شهید انقلاب اسلامی بارها تأکید داشتند که دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران، ماهیتی و ریشه‌ای است. به اعتقاد ایشان، تا زمانی که روحیه سلطه‌طلبی و جهان‌خواهی در سیاست‌های آمریکا وجود داشته باشد، این تقابل نیز ادامه خواهد داشت.امروز آمریکا خود را به‌عنوان یک قدرت جهانی معرفی می‌کند و صدها پایگاه نظامی در نقاط مختلف جهان ایجاد کرده است. این کشور بخش قابل توجهی از ناوگان نظامی خود را در آب‌های آزاد مستقر کرده و سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای در مناطق مختلف جهان، به‌ویژه خاورمیانه، انجام داده است. طبیعی است که چنین سرمایه‌گذاری‌هایی بدون هدف نبوده و عمدتاً با هدف حفظ منافع راهبردی و اقتصادی، به‌ویژه در حوزه انرژی، صورت گرفته است.اگر منابع عظیم نفت، گاز و موقعیت ژئوپلیتیکی منطقه وجود نداشت، آمریکا حاضر نبود چنین هزینه‌های سنگینی را برای حضور نظامی در این منطقه متحمل شود. این سیاست تنها به منطقه غرب آسیا محدود نیست و در بسیاری از نقاط جهان نیز با همین رویکرد دنبال شده است.در مقابل، ملت ایران نیز از آرمان‌های انقلاب اسلامی دست نخواهد کشید. این آرمان‌ها با هویت مردم گره خورده و به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران در برابر زیاده‌خواهی‌ها ایستادگی کرده است. تجربه جنگ اخیر نیز نشان داد که ملت ایران توانایی مقاومت و دفاع از کشور را دارد و همین مسئله موجب تقویت روحیه ملی شده است.
البته اگر در عرصه دیپلماسی بتوانیم هوشمندانه و با دست برتر عمل کنیم، می‌توانیم امنیت پایدارتری برای کشور ایجاد کنیم؛ به‌گونه‌ای که دشمن جرأت حمله، تهدید نظامی یا اقدام خصمانه علیه ایران را به حداقل برساند.در سایه چنین امنیتی، کشور فرصت خواهد داشت با سرعت بیشتری مسیر توسعه، پیشرفت و آبادانی را طی کند. در کنار آن، باید توان دفاعی و نظامی کشور نیز بیش از گذشته تقویت شود تا اگر دشمن بار دیگر دست از پا خطا کرد، این بار با پاسخی بسیار قاطع‌تر و قدرتمندتر از گذشته روبه‌رو شود. تنها در این صورت است که امنیت پایدار برای کشور تضمین خواهد شد.
۲۲ MB
جبهه مردمی ایران قوی حاصل ابتکار شهید رئیسی استفارس: شما دبیر کل جبهه مردمی ایران قوی هستید. درباره این جبهه، اعضای شورای مرکزی، راهبردها و اهداف آن توضیح بفرمایید.ناظمی اردکانی:جبهه مردمی ایران قوی ریشه در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری دارد. در آن مقطع، شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی ابتکاری را با عنوان «هر خانه یک ستاد» مطرح کردند. این رویکرد با شیوه‌های مرسوم انتخاباتی تفاوت داشت؛ چراکه به جای تمرکز بر چند ستاد محدود، زمینه حضور گسترده و مردمی را در فرآیند انتخابات فراهم کرد.در نتیجه این رویکرد، حدود ۲۰۰ ستاد مردمی در سراسر کشور شکل گرفت که همگی با امکانات و ظرفیت‌های خود مردم فعالیت می‌کردند. پس از پایان انتخابات، این دغدغه مطرح شد که این ظرفیت اجتماعی از بین نرود و بتوان از آن در مسیر خدمت به کشور استفاده کرد. این موضوع با مسئولان ستاد مرکزی انتخابات، از جمله آقای مرتضوی و مرحوم آقای افشار و دیگر اعضای ستاد، مطرح شد و در نهایت تصمیم بر حفظ این شبکه مردمی گرفته شد.در ادامه، نشست‌هایی با مسئولان ستادهای استانی برگزار و از میان آنان شورای ۱۵ نفره‌ای انتخاب شد که هسته اولیه جبهه مردمی ایران قوی را تشکیل داد. برای رسمیت یافتن این تشکل نیز مراحل قانونی در وزارت کشور طی شد و با همراهی تعدادی از احزاب دارای مجوز، جبهه مردمی ایران قوی به عنوان یک تشکل سیاسی رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.احزابی مانند جامعه اسلامی مدیران، جامعه اسلامی کارمندان، حزب تمدن نوین اسلامی، کانون تربیت اسلامی، حزب معلمان و فرهنگیان، حزب عدالت و توسعه و تعدادی دیگر از احزاب، از جمله مجموعه‌هایی بودند که در شکل‌گیری این جبهه مشارکت داشتند.
یکی از مهم‌ترین اقدامات جبهه، فعالیت در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری بود. در آن مقطع، با توجه به حضور چند نامزد از جریان انقلاب، جبهه پیشنهاد تشکیل «شورای عالی اجماع» را مطرح کرد تا امکان رسیدن به یک نامزد واحد فراهم شود و آرای جریان انقلاب تجمیع شود.در این شورا، جمعی از علما، شخصیت‌های سیاسی و چهره‌های مورد اعتماد حضور داشتند. از جمله آیت‌الله اراکی، حجت‌الاسلام تقوی، آقای حدادعادلو برخی دیگر از شخصیت‌های سیاسی و مذهبی. همچنین در مقاطع مختلف، نامزدهای انتخابات نیز در جلسات شورا حضور پیدا می‌کردند و دیدگاه‌های خود را مطرح می‌کردند.آقای محسن رضایی نیز نقش فعالی در هماهنگی جلسات و پیشبرد این روند داشت و دبیر جبهه بودند. اگرچه تلاش‌های فراوانی برای رسیدن به نامزد واحد صورت گرفت، اما در نهایت این هدف به‌طور کامل محقق نشد و رقابت نهایی میان آقایان سعید جلیلی و مسعود پزشکیان شکل گرفت.علاوه بر فعالیت‌های انتخاباتی، جبهه مردمی ایران قوی تلاش کرد از ظرفیت نیروهای مردمی در حوزه‌های مختلف استفاده کند. به همین منظور، حدود ۱۵ کمیته تخصصی در حوزه‌هایی مانند اقتصاد، آموزش، صنعت، خدمات و سایر بخش‌ها تشکیل شد و پیشنهادهای کارشناسی این کمیته‌ها در اختیار دستگاه‌های اجرایی و دولت قرار گرفت تا از این ظرفیت برای حل مسائل کشور استفاده شود.پس از انتخابات ریاست‌جمهوری نیز فعالیت‌های جبهه ادامه یافت. از جمله برنامه‌های شاخص آن، برگزاری مراسم بزرگداشت سالگرد شهید آیت‌الله رئیسی و معرفی عملکرد دولت ایشان بود.
در همین راستا، کتابی با عنوان «میراث ابراهیم» که به بررسی و تحلیل عملکرد دولت شهید رئیسی در حوزه‌های مختلف می‌پردازد، رونمایی شد. این کتاب که در ۱۴ فصل تدوین شده، تلاش دارد مهم‌ترین دستاوردهای آن دولت را به صورت مستند و تحلیلی ارائه کند.در حال حاضر، مسئولیت دبیری کل جبهه مردمی ایران قوی بر عهده اینجانب است. ریاست شورای مرکزی نیز پس از مرحوم سردار علیرضا افشار، به آقای میرتاج‌الدینی واگذار شده است. همچنین شخصیت‌هایی همچون آقای دکتر زاهدی، آقای دکتر سیدمحمد حسینی، آقای زریبافان، آقای فرهنگی، آقای دکتر محمدی دبیر و جمعی دیگر از مسئولان و مدیران سابق کشور در شورای مرکزی این جبهه حضور دارند.جبهه مردمی ایران قوی از همان ابتدا در موضوع انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز فعال بود و تلاش کرد فهرستی از نیروهای متخصص، باتجربه و توانمند برای مدیریت شهری معرفی کند. هرچند انتخابات شوراها به تعویق افتاد، اما این فعالیت‌ها همچنان ادامه دارد.
هدف جبهه مردمی ایران قوی مشارکت مردم در اداره کشور استفارس: اگر نکته پایانی یا موضوعی باقی مانده است، بفرمایید.ناظمی اردکانی: در پایان مایلم به نکته‌ای اشاره کنم و آن اینکه جبهه مردمی ایران قوی تنها محدود به فعالیت در سطح ملی نیست. این جبهه در هر ۳۱ استان کشور دارای تشکیلات و نمایندگی فعال است و اعضای آن تلاش می‌کنند در کنار مسئولان استانی، برای پیشبرد برنامه‌های توسعه، رفع مشکلات مردم و ارائه راهکارهای کارشناسی نقش‌آفرینی کنند.
۲ MB
هدف اصلی این جبهه، کمک به حل مسائل استان‌ها، تقویت سرمایه اجتماعی، افزایش اعتماد عمومی و فراهم کردن زمینه مشارکت هرچه بیشتر مردم در اداره امور کشور است. معتقدیم هر اندازه مردم در تصمیم‌گیری‌ها و اجرای امور نقش بیشتری داشته باشند، مسیر پیشرفت و توسعه کشور نیز هموارتر خواهد شد.بار دیگر از شما و همکارانتان بابت برگزاری این گفت‌وگو قدردانی می‌کنم و برای همه عزیزان آرزوی موفقیت دارم.پایان پیام/جدیدترین و مهم‌ترین اخبار سیاسی، دفاعی و امنیتی را با دنبال کردن صفحه سیاست (اینجا) بخوانید.
15:42 - 31 خرداد 1405
سیاست
احزاب و تشکل‌ها

3 بازنشر2 واکنش
26٫3k بازدید



5 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌AMJ‌
@ASKAROLADI1 ساعت پیش
در پاسخ به
پول گرفتن از تنگه بین المللی یعنی پول حرام و راهزنی ترکیه که پول اندکی میگیرد چون اب های سرزمینی خودش هست سوئز هم که اصلا ابراه طبیعی نیست و ساخته شده و هزینه شده با هدف عوارض

تصویر نمایه‌ی ‌SON3o1f3IRI‌
@SonofIRI1 ساعت پیش
در پاسخ به
ما میدونیم تنگه هرمز و..خط قرمزهولی اینو به اونایی بگید که هنوز نفهمیدن و خیالشون خوشه

@seyedsaeed1 ساعت پیش
در پاسخ به
مملکت رهبر و رئیس جمهور مردمی و شجاع داره اینا چکاره اند.‌....

تصویر نمایه‌ی ‌اتاق خبر آمریکا‌
@USANR1 ساعت پیش
در پاسخ به و
تصویر نمایه‌ی ‌قطب نما‌
قطب نما

@Jamejam  •  8 ساعت پیش

چوپان کت قرمز و مثلث طلایی قدرت در کاخ سفید

هوالخبیر"بیدار شو و بگذار یکبار برای همیشه بفهمند کت تن کیست! این گله چوپانی هوشیار دارد.آنها نمی‌دانند که جمهوری اسلامی ایران و زعیم آن زیر بار ذلت نخواهد رفت! این پنبه را از گوشتان در بیاورید! هسته ای قابل مذاکره نیست... چون مقدمه است، بعدش باید موشکی بدهید، بعدش هم میایند رژیم چنج میکنند و ت…
نمایش بیشتر
۹۸۳ KB

نمایش گزارش


@Hando130 دقیقه پیش
در پاسخ به
خط قرمز است نهخط قرمز بود