کربی: ناوهای آمریکا به دلیل تهدید ایران نمی‌توانند وارد بنادر شوند

ژنرال بازنشسته نیروی دریایی آمریکا با انتقاد از نحوه مدیریت جنگ ایران و آمریکا، گفت ایران همچنان موشک‌ها و پهپادهایی در اختیار دارد که بنادر منطقه را هدف قرار می‌دهند و همین مسئله باعث شده ناوهای آمریکایی نتوانند برای تجدید ذخایر وارد بنادر شوند.
گروه بین‌الملل فارس؛ «جان کربی» ژنرال بازنشسته نیروی دریایی آمریکا و مقام پیشین پنتاگون و کاخ سفید در گفت‌وگویی درباره اظهارات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، درباره عمان و تهدید این کشور به بمباران گفت: «واقعاً سخت است بفهمم چرا او چنین اظهاراتی درباره عمان مطرح کرده است.»او افزود عمان با جدیت در تلاش است تا راهی برای باز شدن تنگه هرمز از طریق یک توافق مذاکره‌شده پیدا کند و این موضوع یکی از اولویت‌های دولت ترامپ است.کربی گفت: «بنابراین، اینکه رئیس‌جمهور چنین اظهاراتی مطرح می‌کند و عمان را که یکی از معدود دوستان باقی‌مانده آمریکا در خاورمیانه است و حاضر است واقعاً برای باز شدن تنگه هرمز کاری انجام دهد، تحت فشار قرار می‌دهد، اصلاً منطقی نیست.»سخنگوی پیشین پنتاگون گفته ترامپ با چنین اظهاراتی این پیام را به متحدان آمریکا در منطقه منتقل می‌کند که ایالات متحده قابل اعتماد نیست و نمی‌تواند یک شریک بلندمدت و پایدار باشد.
هر بار ایران پای میز مذاکره با آمریکا می‌نشیند، آمریکا آن‌ها را بمباران می‌کندکربی که با شبکه ام‌اس‌نَو گفت‌وگو می‌کرد، درباره گزارش‌هایی مبنی بر تلاش ایران برای وارد کردن جنگ به مرحله‌ای جدید و استفاده از وقفه نسبی در درگیری‌ها برای بازسازی ذخایر مهمات و فعال کردن نیروهای مقاومت گفت: «آن‌ها می‌خواهند تا جایی که ممکن است میزان درد و فشار واردشده بر آمریکا و ترامپ را افزایش دهند. البته اعتماد میان ایران و آمریکا وجود ندارد و این بی‌اعتمادی ۵۰ سال است که وجود دارد.»او گفت این بی‌اعتمادی اکنون به پایین‌ترین سطح خود رسیده است، زیرا «هر بار که آنها پای میز مذاکره با آمریکا می‌نشینند، آمریکا آنها را بمباران می‌کند.»کربی افزود دو طرف در حال تلاش برای منتظر نگه داشتن یکدیگر از نظر اقتصادی هستند و مؤلفه نظامی درگیری را تا حدی متوقف کرده‌اند، با این تصور که می‌توانند منتظر بمانند تا طرف مقابل از پا دربیاید.به گفته مقام پیشین کاخ سفید، ایرانی‌ها فکر می‌کنند «ساعت سیاسی» علیه دونالد ترامپ در حال حرکت است و ترامپ نیز تصور می‌کند «ساعت اقتصادی» علیه ایران در حال حرکت است.
ترامپ باید مشکلات ملوانان را درک کندکربی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره گزارش‌ها از شرایط دشوار نظامیان حاضر در ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» و کتمان این موضوع توسط ترامپ گفت که این ناو «رکورد طولانی‌ترین مدت حضور در دریا بدون ورود به بندر را ثبت کرده است.»او افزود: «به نظرم واقعاً ناامیدکننده است که فرمانده کل قوا حداقل کمی همدلی و درک نسبت به فشار و فشاری که بر این ملوانان و خانواده‌هایشان وارد کرده، نشان نمی‌دهد.»کربی گفت ترامپ باید همانند «برد کوپر» فرمانده سازمان تروریستی سنتکام که پیش از پایان مأموریت لینکلن از این ناو بازدید کرد، کمی همدلی نشان می‌داد و اذعان می‌کرد که فشار روانی و عدم قطعیت در تصمیم‌گیری برای نیروهای حاضر در دریا مسئله‌ای واقعی است.
هیچ راهبردی برای پایان جنگ وجود نداشتکربی در بخش پایانی مصاحبه در پاسخ به پرسشی درباره طولانی‌شدن مأموریت ناو لینکلن و کمبود مهمات و به‌ویژه رهگیرهای دفاعی در منطقه، از نحوه برنامه‌ریزی پنتاگون برای جنگ علیه ایران انتقاد کرد.او گفت: «هیچ راهبردی برای پایان این جنگ وجود نداشت. هیچ برنامه واقعی‌ای وجود نداشت. آن‌ها متقاعد شده بودند که می‌توانند صرفاً تغییر رژیم ایجاد کنند، همه‌چیز در ایران را سرنگون کنند و جنگ تمام شود، چیزی شبیه آنچه در ونزوئلا تصور می‌کردند.»کربی گفت یکی از نتایج این مسئله را می‌توان در موضوع غذا، تأمین مجدد کشتی‌ها و مهمات مشاهده کرد.سخنگوی پیشین پنتاگون تصریح کرد: «آن‌ها در حال حاضر مجبورند همه کارها را در دریا انجام دهند، چون نمی‌توانند این کشتی‌ها را برای تجدید ذخایر وارد بندر کنند؛ زیرا بنادر امن نیستند، چون ایران همچنان موشک‌ها و پهپادهایی دارد که این بنادر را هدف قرار می‌دهند.»کربی افزود اگر ارتش آمریکا می‌توانست بلندمدت فکر کند، این مشکل قابل پیش‌بینی بود، اما چنین اتفاقی نیفتاد؛ زیرا هیچ راهبرد سیاسی برای پایان دادن به جنگ و دستیابی به نتایج راهبردی وجود نداشت و حتی اهدافی که واقعاً قابل دستیابی باشند نیز تعریف نشده بود.کربی در ادامه اظهار کرد که اکنون کشتی‌های آمریکایی ماه‌ها و ماه‌ها در دریا مستقر هستند و این بسیار بیشتر از مدتی است که باید باشند و ذخایر تسلیحاتی نیز به‌شدت در حال کاهش است.او گفت کار به جایی رسیده که برای تأمین نیازهای جنگ خاورمیانه، تجهیزات و نیروها از منطقه ایندوپاسیفیک منتقل می‌شوند.کربی در پایان تأکید کرد که همزمان با این وضعیت، «یک بحران اقتصادی در تنگه هرمز وجود دارد که هیچ پایانی برای آن دیده نمی‌شود.»
18:26 - 27 مرداد 1405
سیاست خارجی
بین‌الملل
آمریکا و اروپا

2 بازنشر1 واکنش
27٫7k بازدید



1 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌سعید ..‌
@Saeed31 ساعت پیش
در پاسخ به
دولت تروریستی و غارتگر آمریکا فقط منابع قابل دستبرد برایش مهم است ، زلنسکی معادن حیاتی کشورش را داد رفت ، حالا دنبال گرفتن ذخایر نفت و گاز عربها بدون قید و شرط است ، در ونزوئلا هم همین اتفاق به سبک دیگری افتاد ، در عراق هم هنوز پول نفت عراق به حسابی در آمریکا واریز میشود و مقدار کمی بخور و ن…نمایش بیشتر