مطالبه‌گری مبتنی بر واقعیت، مورد حمایت دستگاه قضایی است

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان البرز گفت: همواره بر بیان واقعیت‌ها و حقایق تأکید داشته‌ایم، اما مرز باریکی میان بیان واقعیت با تخریب یا حمایت بی‌مورد از افراد و جریان‌ها وجود دارد. اگر رسانه‌ها و فعالان فضای مجازی در مسیر بیان واقعیت‌ها، مطالبه‌گری و حل مشکلات مردم حرکت کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان البرز، حجت‌الاسلام محمدتقی‌زاده در نشست هم‌اندیشی با اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی که پیش از ظهر امروز در سالن جلسات دادگستری شهرستان البرز برگزار شد، اظهار کرد: اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی به عنوان کنشگران حرفه‌ای نقش مهمی در آموزش عمومی، هدایت افکار عمومی، اطلاع‌رسانی به‌موقع، روایت صحیح وقایع و انتقال مطالبات مردم به مسئولان ایفا می‌کنند.وی افزود: از سوی دیگر، دستگاه قضایی به عنوان یکی از ارکان حاکمیتی، مسئولیت تأمین امنیت روانی جامعه، اجرای عدالت و برخورد با افرادی که امنیت عمومی را برهم می‌زنند بر عهده دارد. از همین رو ارتباط میان رسانه و دستگاه قضا یک ارتباط ضروری و راهبردی است.دادستان عمومی و انقلاب شهرستان البرز با تأکید بر ضرورت تعامل دوسویه میان رسانه‌ها و دستگاه قضایی بیان کرد: رسانه‌ها باید وظیفه خود را در زمینه آگاهی‌بخشی و تنویر افکار عمومی انجام دهند و در مقابل، دستگاه قضایی نیز تأمین‌کننده امنیت روانی جامعه باشد. این تعامل زمانی مؤثر خواهد بود که بر پایه ارتباطی هدفمند، صحیح و مبتنی بر شناخت متقابل شکل گیرد.وی خاطرنشان کرد: رسانه‌ها می‌توانند در تحقق عدالت نقش مؤثری ایفا کنند، اما لازمه این امر گفت‌وگو و درک متقابل میان رسانه و دستگاه قضا است.حجت‌الاسلام تقی‌زاده با اشاره به ضرورت اطلاع‌رسانی صحیح در پرونده‌های قضایی گفت: از یک سو رسانه‌ها به دنبال اطلاع‌رسانی سریع و به‌موقع هستند و از سوی دیگر، دستگاه قضایی در مرحله تحقیقات مقدماتی با محدودیت‌های قانونی و محرمانگی پرونده‌ها مواجه است. بر این اساس لازم است رسانه‌ها این محدودیت‌ها را برای افکار عمومی تبیین کنند.
وی افزود: گاهی مردم مطالبه دارند که درباره یک پرونده اطلاع‌رسانی شود، اما پرونده هنوز در مرحله تحقیقات قرار دارد و ابعاد آن روشن نشده است. در چنین شرایطی قانون اجازه انتشار برخی اطلاعات را نمی‌دهد و رسانه‌ها باید در تحلیل و انتقال اخبار، این محدودیت‌ها را مدنظر قرار دهند.دادستان شهرستان البرز تأکید کرد: رسانه‌ها باید به گونه‌ای عمل کنند که به آگاهی‌بخشی عمومی کمک شود.وی بیان کرد: همواره بر بیان واقعیت‌ها و حقایق تأکید داشته‌ایم، اما مرز باریکی میان بیان واقعیت با تخریب یا حمایت بی‌مورد از افراد و جریان‌ها وجود دارد.حجت‌الاسلام تقی‌زاده ادامه داد: اگر رسانه‌ها و فعالان فضای مجازی در مسیر بیان واقعیت‌ها، مطالبه‌گری و حل مشکلات مردم حرکت کنند، مورد حمایت دستگاه قضایی خواهند بود، اما زمانی که انتشار اخبار در راستای تخریب اشخاص یا حمایت‌های غیرمنطقی باشد، طبیعتاً مورد تأیید نخواهد بود.وی با اشاره به رویکرد دستگاه قضایی شهرستان البرز در قبال رسانه‌ها گفت: تاکنون سیاست ما تشکیل پرونده برای موضوعات رسانه‌ای و مطبوعاتی نبوده و در مواردی که نیاز بوده، صرفاً با تذکر موضوعات مطرح شده است که خوشبختانه اصحاب رسانه نیز همکاری لازم را داشته‌اند.دادستان شهرستان البرز تصریح کرد: حمایت همه‌جانبه دستگاه قضایی از رسانه‌ها و فعالان فضای مجازی ادامه خواهد داشت، مشروط بر اینکه اطلاع‌رسانی بر پایه واقعیت و اصول حرفه‌ای رسانه‌ای انجام شود.
پرهیز از انتشار شایعات و حفظ حقوق طرفین پرونده‌هاوی در تشریح مطالبات دستگاه قضایی از رسانه‌ها اظهار کرد: رعایت قانون، پرهیز از انتشار مطالب خلاف واقع، جلوگیری از انتشار شایعات، اخبار تأییدنشده و اطلاعات نادرست از مهم‌ترین انتظارات دستگاه قضایی از رسانه‌ها است؛ زیرا این موارد می‌تواند امنیت روانی جامعه را خدشه‌دار کند.حجت‌الاسلام تقی‌زاده افزود: حفظ حقوق متهم و شاکی تا زمان صدور حکم قطعی، عدم افشای اطلاعات محرمانه پرونده‌ها و رعایت اصول قانونی در انتشار اخبار قضایی از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.دادستان عمومی و انقلاب شهرستان البرز با اشاره به اهمیت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی گفت: رسانه‌ها و فعالان فضای مجازی باید در حوزه آگاهی‌بخشی عمومی، حقوق شهروندی و پیشگیری از جرائم نقش فعال‌تری ایفا کنند.وی با اشاره به کمبود تولید محتوای مؤثر در حوزه آسیب‌های اجتماعی اظهار کرد: در موضوعاتی مانند مواد مخدر، طلاق و سایر آسیب‌های اجتماعی، تولید محتوای فاخر و اثرگذار به اندازه کافی وجود ندارد و رسانه‌ها باید در این حوزه نقش جدی‌تری بر عهده بگیرند.حجت‌الاسلام تقی‌زاده ادامه داد: دستگاه قضایی از ادارات و روابط عمومی‌ها نیز خواسته است از ظرفیت رسانه‌ها و فعالان فضای مجازی برای فرهنگ‌سازی و پیشگیری از جرائم استفاده کنند.مبارزه با فساد و پیشگیری از جرم در اولویت دستگاه قضایی شهرستان البرزدادستان شهرستان البرز مبارزه با فساد، رسیدگی سریع و دقیق به پرونده‌های مهم و تقویت اقدامات پیشگیرانه را از اولویت‌های اصلی دستگاه قضایی شهرستان عنوان کرد.
وی با اشاره به برخی اقدامات انجام شده در شهرستان البرز گفت: به لطف خداوند و اقدامات پیشگیرانه صورت‌گرفته، طی دو سال گذشته در بخش مرکزی شهرستان، مورد نزاع منجر به قتل ثبت نشده که این موضوع حاصل برخورد با اراذل و اوباش و اجرای برنامه‌های پیشگیرانه بوده است.حجت‌الاسلام تقی‌زاده همچنین به پیگیری پرونده‌های مرتبط با حقوق عامه اشاره کرد و افزود: دستگاه قضایی در موضوعاتی نظیر اجرای پروژه‌های کمربندی، رفع مشکلات معارضان طرح‌های عمرانی، مسائل مربوط به کلانتری نصرت‌آباد و همچنین موضوع تصفیه‌خانه شرکت شهر صنعتی البرز، اقدامات مؤثری در حمایت از حقوق عمومی و تسهیل امور اجرایی انجام داده است.وی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: رسانه‌ها در طرح مطالبات مردمی نقش مهمی دارند، اما ضروری است پیش از انتشار اخبار و تحلیل‌ها، صحت موضوعات از مسیرهای قانونی و مراجع ذی‌صلاح مورد بررسی قرار گیرد تا از ایجاد تشویش اذهان عمومی جلوگیری شود.دادستان شهرستان البرز در پایان خواستار تقویت ارتباط میان رسانه‌ها و دستگاه قضایی شد و گفت: هرچه تعامل میان رسانه و دستگاه قضا هدفمندتر، قانونمندتر و مبتنی بر اعتماد متقابل باشد، زمینه تحقق عدالت، ارتقاء آگاهی عمومی و حفظ امنیت روانی جامعه بیش از پیش فراهم خواهد شد.#دادگاه #قانون #دادستان
12:54 - 27 خرداد 1405
حقوقی و قضایی
استان ها
قزوین

1 بازنشر
3652 بازدید