نامه جمعی از پزشکان، دندانپزشکان و داروسازان درباره قانون حجاب

«موضوع پوشش مناسب، حجاب و عفاف نه‌تنها برآمده از باور‌های دینی ماست، بلکه عقلای جوامع دیگر نیز به آن اذعان دارند. امروزه در جوامع غربی مقالاتی معتبر به اثرات برهنگی و رهاشدگی مقوله پوشش بر افزایش شگفت‌آور خشونت علیه زنان در جامعه و حتی خانواده، کاهش آزادی‌های اجتماعی و انسانی زنان و نیز سلامت فردی زن و نیز مرد پرداخته‌اند.» این بخشی از نامه جمعی از جامعه پزشکی درباره قانون حجاب است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس، در آستانه ابلاغ قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» معروف به قانون حجاب، جمعی از پزشکان، دندانپزشکان و داروسازان در نامه‌ای به رئیس جمهور و مردم ایران، ضمن تاکید بر اینکه این قانون، برخلاف سیاه‌نمایی‌های رسانه‌ای، محصول ساعت‌ها کار کارشناسی نمایندگان مجلس و مشورت آن‌ها با صاحب‌نظران عرصه فرهنگ، حقوق، دین و علوم اجتماعی است،‌ بر لزوم اجرای آن تاکید کرده و آمادگی خود را برای ارائه مقالات دنیا در مورد اثرات بدپوششی و برهنگی بر ابعاد مختلف سلامت فردی، روانی و اجتماعی به رئیس جمهور اعلام کردند. متن این نامه به این شرح است:«بسم الله الرحمن الرحیمدر روز‌های گذشته در میان اخبار بین‌المللی و منطقه‌ای، خبر ابلاغ قانون حجاب، توجه جامعه و گروه‌های مختلف را به خود جلب کرد. ما جمعی از پزشکان، دندانپزشکان و داروسازان ایران اسلامی، به عنوان بخشی از بدنه نخبگانی کشور، هم بنابر وظیفه اجتماعی و هم از منظر تخصصی و حرفه‌ای خود(یعنی حفظ و ارتقاء سلامت جسم و روان فرد، خانواده و اجتماع)، لازم دانستیم مطالب زیر را به عرض ریاست محترم جمهور و نیز مردم شریف ایران برسانیم:
۱- ما در سال‌های تحصیل خود، اظهارنظر و اقدام مبتنی بر شواهد و کار کارشناسی را به عنوان یکی از اصول حرفه‌ای تصمیم‌گیری آموخته‌ایم. اصلی که رئیس جمهور محترم - هم به عنوان همکار پزشک و هم در جایگاه مسئول باتجربه- بدان واقفند و در دوران انتخابات و پس از آن، بار‌ها آن را اعلام داشته‌اند. این قانون، برخلاف سیاه‌نمایی‌های رسانه‌ای، محصول ساعت‌ها کار کارشناسی نمایندگان مجلس و مشورت آن‌ها با صاحب‌نظران عرصه فرهنگ، حقوق، دین و علوم اجتماعی است.از این رو، اگر نقدی به این قانون وارد است، ضروری است که با تکیه بر همین اصول و نیز مراعات حق، انصاف و نگاه به قانون اساسی و اسناد بالادستی جمهوری اسلامی منعقد و بیان گردد؛ همچنان که جنابعالی بار‌ها اشاره کرده‌اید که قانون یکی از ارکان مهم وفاق ملی است. نقطه قوت یک دولت همین تأکید بر قانون و وقع نهادن به آن در تمامی ارکان حاکمیتی است. قانون را قوه مقننه تدوین کرده و قوه مجریه موظف به اجرای آن است نه برخورد سلیقه‌ای. اگر اعتراضی وجود دارد، باید به صورت مستدل و در جلسات نخبگانی با مسئولین مربوطه ارائه گردد.
۲- لزوم قانون‌مندی در حفظ حریم افراد و حفاظت از جامعه در مقابل پدیده شوم برهنگی و حیازدایی و آثار مخرب اجتماعی فرهنگی آن بر کسی پوشیده نیست. از طرفی ما، جامعه بهداشت و درمان، به ابعاد سلامت روان، سلامت اخلاقی و سلامت اجتماعی نیز توجه ویژه داریم. موضوع پوشش مناسب، حجاب و عفاف نه‌تنها برآمده از باور‌های دینی ماست، بلکه عقلای جوامع دیگر نیز به آن اذعان دارند. امروزه در جوامع غربی مقالاتی معتبر به اثرات برهنگی و رهاشدگی مقوله پوشش بر افزایش شگفت‌آور خشونت علیه زنان در جامعه و حتی خانواده، کاهش آزادی های اجتماعی و انسانی زنان و نیز سلامت فردی زن و نیز مرد پرداخته‌اند.
شواهد علمی و سیاست‌پژوهی نشان می‌دهد که در برخی از کشور‌ها نه به دلایل فرهنگی و دینی و بلکه فقط از منظر بهبود شرایط اقتصادی و سلامت فردی و اجتماعی، نسخه‌های قبلی رهاشدگی و آزادی بی‌قید و شرط را کنار گذاشته و به دنبال قانونمند کردن حد پوشش در جامعه هستند. همچنین سال‌هاست که در دانشگاه‌های درجه یک دنیا و خصوصاً حیطه علوم پزشکی، «dress code» و استاندارد پوشش، با نظارت جدی و قانونی، وجود داشته است.ما، به عنوان گروهی از نخبگان جامعه و حافظان سلامت، از شما می‌خواهیم که همچون گذشته و مطابق فرمایشات خود، با تمام امکانات و قوا، خود را موظف به اجرای قانون بدانید و در عمل ثابت کنید که مجموعه دولت پایبند به جمهوریت و قانون‌مداری و دور از دیکتاتورمآبی و قانون‌گریزی است.
۳- همچنین با افتخار اعلام می‌داریم که به عنوان بازوی نخبگانی و همکار شما، آماده‌ایم تا برای ارائه مقالات دنیا در مورد اثرات بدپوششی و برهنگی بر ابعاد مختلف سلامت فردی، روانی و اجتماعی در خدمت شما رئیس جمهور محترم و همکار گرامی باشیم.قطَعَ العلمُ عُذرَ المُتعلّلین(نهج‌البلاغه حکمت۲۸۴)والسلام علی من اتبع الهدیجمعی از پزشکان دندانپزشکان و داروسازان ایران عزیز»همکاران محترم برای امضای نامه فوق به پیوند زیر مراجعه فرمایید:https://survey.porsline.ir/s/wevmbED7پایان پیام/#قانون_حجاب #نامه_پزشکان_به_رئیس_جمهور #سلامت_روان #سلامت_اخلاقی#خشونت_علیه_زنان
10:49 - 20 آذر 1403

7 بازنشر31 واکنش
509٫2k بازدید




37 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌سید علی اکبر  عظیمی‌
@AzimiDezfuli20 آذر 1403
در پاسخ به
سلام و تشکر از این اقدام ارزنده. آدرس پرسشنامه کامل نیست. لطفا آدرس کامل را بارگذاری کنید

در پاسخ به
مسئله در مورد خوب بودن یا بد بودن نیست در مورد اجباری بودن یا اختیاری بودن هست در مورد این هست که در نظر قانون گذار آیا ایران زندان هست که به عنوان جزا ممنوع الخروجی در نظر گرفته اند در مورد این هست که راننده اسنپی که نمیخواهد عمل امر به معروف که یک عمل حسنه اختیاری است رو انجام بده چرا باید جریمه ش…نمایش بیشتر

در پاسخ به
ممنون از انتشار نامه به حق🌱 فقط لینک اخر متن برای امضا ناقصه و کار نمیکنه

در پاسخ به
اصلا موقع مناسبی برای اجرای همچین قانونی نیست ، اینو همه میدونن که در شرایطی که خاورمیانه و دوستان نزدیک ما یا کشته شدن یا فرار کردن اجرایی کردن این قانون کشور را با چالش فراوان و ریسک بالا مواجه خواهد کرد. امیدوارم که مجلس مشاوران زیرک و آینده نگری داشته باشه و کشور را به سمت بحران هدایت نکنه.

@Bigdeli6220 آذر 1403
در پاسخ به
درود بر این پزشکان در همه اقشار افراد فهیم و با ایمان وجود دارد واقعا بعضیها چقدر سقوط کرده اند که طرفدار بی حیایی نوامیسشون شدند

@Majdi20 آذر 1403
در پاسخ به
اگر خواهان پایان اسلام و انقلاب در کشور هستید، این قانون را ابلاغ کنید. آقا به خاوندی خدا ما هم دغدغه مندیم. ما هم مسلمانیم. ما هم حجاب را واجب می دانیم. ولی این راهش نیست. تو شرایط بلبشو منطقه و جهان وقت این کارا نیست. اولویت های بالاتری به لحاظ شرع و عقل وجود داره. نکنید، نکنید، نکنید......

@Omid936220 آذر 1403
در پاسخ به
منم میتونم بگم این نامه جمعی از مهندسان است کیه که ثابت کنهنامه بی اسم هم مگر میشود

@Bigdeli6220 آذر 1403
در پاسخ به
اونهایی که مخالف این قانون هستند هیچ جایگزینی ندارن فقط مثل افراد منفعل شاهد رواج بیحیایی در جامعه هستند

تصویر نمایه‌ی ‌احمد بابایی‌
@ahemajnoon20 آذر 1403
در پاسخ به
حجاب از ضروریات دین اسلام هست و ریشه در فرهنگ کهن چندهزارساله ما داره . چرا بعضی ها اصرار دارند از برهنگی و بی حیایی دفاع کنند ؟ واقعاً به آسیب های فردی و خانوادگی و اجتماعی آن فکر نمیکنند ؟؟؟ نباید فریب شیطان و شبکه های غربی را خورد .

تصویر نمایه‌ی ‌حامد عباس نژاد‌
@hamed6720 آذر 1403
در پاسخ به
اگر مقایسه کردن با کشورهای پیشرفته اروپایی خوب است، بهتر است در زمینه های دیگر هم اینکارو کنیم و نگاهی ایدئولوژیک و بسته به قضایا نداشته باشیم. اگر این روش موفق بود چرا بعد از 40 سال هنوز درجا میزنیم!!؟ منظور شما از عقلای جامعه کیستند؟؟؟ اگر تصویت قانون علمی بود چرا در کمسیون و به اصطلاح پستوهای م…نمایش بیشتر

در پاسخ به
قانون یعنی مشروطیت و ما مشروعیت را میخواهیم قانون یعنی با چوب برانید در صورتی که اسلام دین رحمت و اخلاق است حجاب نه اختیاری و نه اجباری بلکه ایمانی است و نفاق در ان جا ندارد من اگر امرو با دختر با حجاب اجباری ازدواج کنم فردا با ۵۰۰ سکه حجاب از سر بردارد تکلیف چیست ؟

در پاسخ به
احتمالا دوستان سهیمه ای نیستند؟

تصویر نمایه‌ی ‌عباس میرزا‌
در پاسخ به
سلیقه خوددتون رو به مردم تحمیل میکنید در حالی که میدونید مردم دوست ندارند؟میدونید مشکلات بسیار اجتماعی و امنیتی ایجاد میکند؟ پاییز 1401 کافی نبود؟

در پاسخ به
پزشکان بیمارستان بقیه الله بودن دیگه؟

در پاسخ به
اینجا جمهوری اسلامی نه جمهوری خالی و حجاب از واجبات اسلام همه باید به قانون اسلام تمکین کنند و یه عده سبک سر و قانون شکن باید کنترل بشن

در پاسخ به
کار مناسبی بوده. خدا خیرشون بده. قطعا بد پوششی بر تضعیف خانواده اثر دارد. و همان گونه که پلیس باید مراقب باشد که تخلفی در رانندگی اتفاق نیوفتد در مورد حجاب هم که منجر به تضعیف خانواده می شود قطعا مسئول است. یه عده انتظار دارند اگر مردم مخالف بودند اجازه بدهند هر کسی با هر سرعتی در خیابان رانندگی کند…نمایش بیشتر

تصویر نمایه‌ی ‌حسین کاظمی‌
@user17207056165120 آذر 1403
در پاسخ به
لطفا قانون حجاب و عفاف را هرچه سریعتر و با قاطعیت از همین فردا اجرا کنید. چرا از اواخر دی؟ از همین فردا.