افزایش 30 درصدی بارش‌ها در استان مرکزی/ میانگین بارش پاییزی استان 77 میلی‌لیتر

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی می‌گوید: میانگین بارش‌ها در استان نسبت به نرمال میانگین بلندمدت 96 درصد افزایش داشته و نسبت به مدت سال گذشته رشد 30 درصدی داشته است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، میزان بارش باران‌های پاییزی استان مرکزی که از ابتدای مهر آغاز شده و تا به امروز ادامه داشته نسبت به زمان مشابه در سال گذشته با رشد صددرصدی همراه بوده است. بر اساس آمارهای هواشناسی از ابتدای سال تا به امروز میانگین بارش‌ها در استان 77 میلی‌لیتر بوده است که بیشترین و کمترین میزان بارش‌ها به ترتیب با 164 میلی‌لیتر به شهر شازند و 43 میلی‌لیتر به مامونیه اختصاص دارد. هشدار و توصیه کارشناسان هواشناسی به مسافرین جاده‌ها ازجمله همراه داشتن وسایل و تجهیزات ضروری و عدم توقف در مسیر رودخانه‌ها نشات گرفته از تغییرات جوی روزهای اخیر در مناطق مختلف است. با توجه به شرایط جوی و بارش‌ها در استان با آرش بهاروند مدیرکل سازمان هواشناسی استان مرکزی به گفتگو نشستیم. فارس: پیش‌بینی وضعیت‌های جوی به چه صورت انجام می‌شود؟ بهاروند: همکاران مستقر در واحد پیش‌بینی سازمان هواشناسی استان بعد از دریافت خروجی مدل‌های جهانی، سطوح جوی استان را مورد تجزیه‌وتحلیل قرار داده و پدیده‌های جوی را روزانه پیش‌بینی کرده و به مردم گزارش می‌دهند. با توجه به اینکه پیش‌بینی هواشناسی یک کار مدلینگ است و پردازش داده‌های جوی در کشور بر اساس خروجی مدل‌های جهانی انجام می‌شود اما تجزیه‌وتحلیل و پیش‌بینی توسط کارشناسان هواشناسی در استان صورت می‌پذیرد.
فارس: چه تعداد ایستگاه‌های هواشناسی در استان وجود دارد؟ بهاروند: تعداد ایستگاه‌های هواشناسی در استان مرکزی 12 ایستگاه سینوپتیک، 100 ایستگاه باران‌سنج، سه ایستگاه جاده‌ای و یک ایستگاه کشاورزی در محلات است فارس: برنامه و طرح توسعه‌ای سازمان هواشناسی استان چیست؟ بهاروند: در راستای برنامه 6 توسعه سازمان هواشناسی استان توسعه‌ایستگاه‌های هواشناسی را در دستور کار دارد که یک مورد آن ایستگاه فراهان است که از سال 90 کار احداث آن آغاز و به دلیل عدم تأمین اعتباری تاکنون بیش از 40 درصد پیشرفت نداشته است. بنا به درخواست شهروندان فراهانی و پیرو جلسه‌ای که با استاندار برگزار شد قرار بر این شد تا اعتباری برای اتمام این پروژه اختصاص داده شود. سال گذشته مبلغ 200 میلیون تومان بابت تکمیل پروژه تخصیص داده شده بود اما بر اساس اولویت‌بندی این اعتبار صرف امور دیگر شهرستان شد. بر اساس برآوردهای اعلام‌شده این پروژه تا پایان کار به 600 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد. فارس: وضعیت بارندگی در استان مرکزی در سال جاری چگونه بوده است؟ بهاروند: اطلاعات هواشناسی بر اساس سال زراعی یا سال آبی توسط کارشناسان ارائه می‌شود که زمان آن از اول مهر هرسال تا مهر سال آینده است. با توجه به اینکه مهر ماه سال جاری وضعیت بارشی مطلوب بوده است، میانگین بارش‌ها در استان نسبت به نرمال میانگین بلندمدت 96 درصد افزایش داشته و نسبت به مدت سال گذشته رشد 30 درصدی داشته است.
فارس: در خصوص طرح توسعه هواشناسی کاربردی توضیح دهید؟ بهاروند: کارشناسان هواشناسی به روش‌های مختلف پدیده‌های جوی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند که یکی از این کاربران کشاورزان هستند که در این راستا سامانه تهک راه‌اندازی شده است کاربران کشاورز با مراجعه به سامانه می‌توانند ثبت‌نام کرده و شماره تماس و نوع محصول کشت‌شده را در سامانه درج کنند ازاین‌پس پیام‌ها و توصیه‌های هواشناسی متناسب با نوع محصولی که در سامانه درج کرده‌اند برای آن‌ها ارسال می‌شود. مراحل تهک عبارت است از شناسایی کاربران، نیازسنجی، تولید داده محصول، تعامل سامانه با کاربران، بازخورد گردانی و مستندسازی است. در حال حاضر با همکاری سازمان جهاد کشاورزی توانسته‌ایم بیش از سه هزار کشاورز پیشرو استان را در سامانه ثبت‌نام کنیم. فارس: آیا بارش‌های پاییزی که در سال جاری به وقوع پیوسته جوابگوی خشک‌سالی‌های استان است؟ بهاروند: اگرچه بارش‌ها بر اساس تأمین رطوبتی که از جنوب کشور وارد شد مطلوب بوده است اما با توجه به اینکه وضعیت خشک‌سالی طی 10 سال گذشته و بر اساس شاخص‌های بارشی و تبخیر و تعرق تشدید یافته است نمی‌تواند این میزان از خشک‌سالی‌ها را جبران کرد، ازاین‌رو به مسئله و موضوع کم‌آبی در کشور بیشتر باید پرداخته شود. فارس: سخن پایانی... بهاروند: پدیده‌های هواشناسی که شامل بارش و رگبار و کاهش دما و رعدوبرق است به‌صورت تکاملی در نقشه‌های هواشناسی رؤیت می‌شود ازاین‌رو کارشناسان بر اساس درجه‌بندی و اولویت پدیده‌های جوی را اعلام می‌کنند.
با توجه به اینکه طیف‌های کاربران گسترده است و شامل دسته‌های مختلف از قبیل کشاورزان، دامداران، رانندگان می‌شود که برای هرکدام یک پدیده خاصی اهمیت دارد بنابراین کارشناسان بر اساس گستردگی طیف کاربران و اولویت‌های جمعی پدیده‌های موجود در آن روز را اعلام می‌کنند بر اساس پیش‌بینی‌های اعلام‌شده تا پایان بهمن میزان بارش‌ها نرمال است و در آن بازده زمانی دمای استان بین 1.5 تا 2 درجه افزایش خواهد یافت. انتهای پیام/.
بهاروند اراک
22:39 - 5 آذر 1397

1 بازنشر
6 بازدید




1 پاسخ