فن ماچادویی ترامپ به رضا پهلوی
ترامپ در اظهارات اخیرش، درست همان طرحی که روی «ماریا کورینا ماچادو» لیدر اپوزیسیون ونزوئلا اجرا کرده بود را، روی رضا پهلوی هم پیاده کرد.
گروه دیدهبان غرب: اخیراً رئیسجمهور آمریکا، در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران حاضر در کاخ سفید درباره نظر ترامپ درباره به قدرت رساندن رضا پهلوی در ایران، نظری کاملاً مشابه نطرش درباره ماچادو را مطرح کرده است. در سالهای گذشته بهویژه در یک سال اخیر، آمریکاییها برای تقابل با ونزوئلا، یک گروه اپوزیسیون را مورد حمایت قرار داد و با مطرح کردن شخصی به نام «ماریا کورینا ماچادو» بهعنوان لیدر اپوزیسیون ونزوئلا و با اهداء جایزه نوبل صلح به او، اهدافشان را دنبال میکردند.
ماچادو با این امید که اگر مواضع خود را مطابق با سیاستهای آمریکا تنظیم کند، همراستا با ایالات متحده مردم ونزوئلا را برای ایجاد شورشهای خیابانی تحریک میکرد و در کنار آن، از ترامپ خواسته بود تا به ونزوئلا حمله نظامی کند.
اما در نهایت، پس از ربودن مادورو، رئیسجمهور قانونی ونزوئلا توسط نیروهای آمریکایی و انتقال او به آمریکا، همه نقشههای ماچادو ـ حامی تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا ـ نقش بر آب شد و مشخص شد که امیدهای این زن، صرفاً یک سراب بوده است.
چراکه آمریکاییها ازجمله ترامپ، پس از ارتکاب به رئیسجمهوردزدی در ونزوئلا اعلام کردند که گزینه آمریکا برای جایگزینی نیکلاس مادورو، نه تنها «ماریا ماچادو» نیست، بلکه شخصی در داخل حکومت فعلی ونزوئلا خواهد بود و ایالات متحده قصد دارد با همین دولتی که در ونزوئلا بر سر کار است، همکاری کند و از همین طریق، منابع نفتی این کشور را به غارت ببرد.
شاید بتوان گفت که سناریوی آمریکا در قبال ونزوئلا، شباهت بسیار زیادی با ایران نیز دارد؛ به این دلیل که آمریکاییها در ظاهر از رضا پهلوی حمایت میکردند.
رضا پهلوی نیز خود را بهعنوان یک مهره در اختیار آمریکا قرار داد و همچون ماچادو، مردم ایران را برای ایجاد شورش و اغتشاش تحریک کرد و بارها از ترامپ خواستار تجاوز نظامی یه خاک کشورمان نیز شد.
اما نهایتاً ترامپ در پاسخ به این سؤال که «آیا رضا پهلوی اصلاً گزینهای در ذهن شما هست؟» پاسخ داده است: «ما خیلی به این موضوع فکر نکردهایم. به نظر من، کسی از داخل [ایران] شاید مناسبتر باشد. من این را قبلاً هم گفتهام».
برای دنبالکردن تحلیلها و گزارشهای مرتبط با حوزه غربشناسی، رسانه های معاند، پهلوی، اپوزیسیون و گروهکهای ضدانقلاب به صفحه دیدهبان غرب مراجعه کنید. 12:52 - 13 اسفند 1404