با دشمن بیرون بجنگ، نفوذی را هم در درون مهار کن

در میانه هجوم دشمن، قرآن خطر نفوذ و جنگ روانی در درون را هم جدی می‌گیرد. در آیه ۶۰ سوره احزاب هشدار می‌دهد که «لَئِن لَمْ يَنْتَهِ الْمُنَافِقُونَ... لَنُغْرِيَنَّكَ بِهِمْ» راهبرد روشن است، با دشمن بیرون بجنگ، نفوذی را هم در درون مهار کن.
گروه قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس: در آیات ۵۵ تا ۶۲ سوره احزاب، فضای آیات از تنظیم روابط اجتماعی و حفظ حریم‌ها به سمت افشای چهره دشمنان داخلی و تهدید قاطع آنان حرکت می‌کند. این آیات، همزمان سه پیام مهم دارند، مراقبت درونی جامعه مؤمنان، رسوا شدن دشمنان پنهان و وعده قطعی مجازات آنان. تفسیر المیزان نیز با نگاهی عمیق، این آیات را به‌ عنوان ترسیمی از یک جامعه مقاوم در برابر تهدیدهای آشکار و پنهان معرفی می‌کند.جامعه پاک، شرط پیروزی در میدان نبردآیات با تبیین حدود ارتباطی در درون جامعه اسلامی آغاز می‌شود، جایی که خداوند حریم‌های اخلاقی و خانوادگی را مشخص می‌کند. این بخش نشان می‌دهد که استحکام جبهه مؤمنان تنها به تجهیزات نظامی نیست، بلکه از درون جامعه آغاز می‌شود.جامعه‌ای که روابطش بر پایه عفاف، احترام و قانون الهی تنظیم شده، در برابر نفوذ دشمن مقاوم‌تر است. دشمن، پیش از حمله نظامی، به دنبال رخنه فرهنگی و اخلاقی است. بنابراین، این آیات به‌نوعی سنگر اول مقاومت را معرفی می‌کنند،یعنی حفظ سلامت درونی جامعه.این نگاه، امیدبخش است چرا که به مؤمنان می‌گوید که حتی در شرایط تهدید بیرونی، می‌توان با اصلاح درون، قدرتی شکست‌ناپذیر ساخت.دشمن پنهان، خطری جدی‌تر از دشمن آشکاردر ادامه، آیات به سراغ گروهی می‌رود که قرآن از آنان با تعابیری چون منافقان، بیماردلان و شایعه‌پراکنان یاد می‌کند. این‌ها دشمنانی هستند که از درون جامعه عمل می‌کنند و با ایجاد ترس، تردید و ناامیدی، جبهه مؤمنان را تضعیف می‌کنند.
این افراد در زمان تهدید دشمن، به‌جای تقویت روحیه مردم، شایعه پخش می‌کنند، روحیه‌ها را می‌شکنند و نوعی جنگ روانی به راه می‌اندازند. در واقع، آن‌ها مکمل حمله دشمن خارجی هستند.اما نکته مهم اینجاست که قرآن نه‌تنها این جریان را افشا می‌کند، بلکه به مؤمنان هشدار می‌دهد که فریب این صداها را نخورند. این خود یک پیام امیدبخش است، زیرا نشان می‌دهد هر صدایی که در زمان بحران بلند می‌شود، صدای حقیقت نیست.اگر دست برندارند، برخورد قاطع کنیدیکی از نقاط اوج این آیات، تهدید صریح این عناصر مخرب است. خداوند می‌فرماید که اگر این گروه‌ها از رفتار خود دست برندارند، پیامبر مأمور خواهد شد که با آنان برخورد کند.این تهدید به‌عنوان یک سنت الهی تبیین می‌شود، جامعه‌ای که در برابر فساد و خیانت داخلی سکوت کند، آسیب‌پذیر می‌شود، اما اگر قاطعانه برخورد کند، مسیر پیروزی هموار می‌شود.این بخش، پیام روشنی برای شرایط جنگ و تجاوز دارد، مدارا با عناصر تضعیف‌کننده، خود نوعی همراهی با دشمن است. در مقابل، قاطعیت در برابر آن‌ها، نشانه قدرت و زمینه‌ساز نصرت الهی است.نابودی حتمی دشمنان فتنه‌گر سنت الهی است در آیات پایانی این بخش، لحن قرآن به‌شدت قاطع می‌شود. خداوند سرنوشت این افراد را چنین ترسیم می‌کند، رانده‌شدن از رحمت الهی و گرفتار شدن در عذابی سخت.المیزان این بخش را بیانگر یک قانون تغییرناپذیر الهی می‌داند، قانونی که در طول تاریخ جاری بوده است. هر جامعه‌ای که دچار نفاق و فتنه‌گری شده و در برابر آن نایستاده، دچار سقوط شده است و هرگاه مؤمنان در برابر این جریان ایستادگی کرده‌اند، دشمنانشان نابود شده‌اند.
این وعده، اوج امیدبخشی آیات است. زیرا نشان می‌دهد قدرت دشمن حتی اگر در ظاهر زیاد باشد در برابر سنت الهی پایدار نیست. آنچه تعیین‌کننده است، موضع مؤمنان است، یعنی ایستادگی یا تسلیم.مقاومت هنگام جنگ روانی دشمن هم معنی دارداز مجموع این آیات چنین برمی‌آید که مقاومت تنها در میدان جنگ فیزیکی نیست، بلکه در برابر جنگ روانی، شایعه‌سازی و ترس‌افکنی نیز معنا پیدا می‌کند. مؤمنان باید در برابر این فضاها هوشیار باشند، روحیه خود را حفظ کنند و اجازه ندهند دشمن از درون آن‌ها را شکست دهد.در واقع، این آیات به مؤمنان یاد می‌دهند که هر خبر و تحلیلی را نپذیرند، در شرایط بحران، امید خود را از دست ندهند و بدانند که پشت صحنه بسیاری از ترس‌ها، دشمنی پنهان قرار دارد. این نگاه، جامعه را از حالت انفعال خارج کرده و به یک جبهه فعال و مقاوم تبدیل می‌کند.وعده‌ای برای امروز، پیروزی از آن ایستادگان استدر نهایت، پیام کلی این آیات روشن است، اینکه جامعه‌ای که درون خود را اصلاح کند، دشمنان داخلی را بشناسد، در برابر آنان قاطع باشد و در میدان جنگ روانی مقاومت کند، قطعاً به پیروزی خواهد رسید. این وعده، نه یک امید ساده، بلکه یک سنت قطعی الهی است. همان‌گونه که در گذشته تحقق یافته، امروز نیز جاری است.پس در زمانه هجوم دشمن چه نظامی، چه رسانه‌ای این آیات به مؤمنان می‌گویند که نترسید، فریب نخورید، و عقب‌نشینی نکنید، زیرا پایان این مسیر، شکست دشمن و عزت مؤمنان است.تلاوت این آیات را که در صفحه ۴۲۶ قرآن کریم واقع است، ببینید و بشنوید.
۵ MB
01:09 - 23 فروردین 1405
فرهنگ
قرآن و فعالیت‌های دینی



14 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌رامان‌
@ramanraman5 روز پیش
در پاسخ به
دوستان اتحاد رو حفظ کنید ! عراقچی اگر اهل تسلیم بود توی 2 تا مذاکره ی قبلی همه چی رو قبول میکرد و کار اصلا به جنگ ها کشیده نمیشد ! اعتماد و اتحاد راز موفقیت ماست ! لبیک یا خامنه ای ❤️

تصویر نمایه‌ی ‌رضا احمدی‌
@userWarSituation5 روز پیش
در پاسخ به
قطعا همینطوره به علاوه جنگ با فسادمالی در درون

تصویر نمایه‌ی ‌فقط برای ایران  ( ارادتمند ابراهیم عزیزی وطن پرست واقعی )‌
@Kiao0o5 روز پیش
در پاسخ به
ما که کنترل تنگه هرمز را داریم اصلا چه نیازی به مذاکره هست !!!خودشان مجبور میشن کم کم به خواسته هایمان تن دهند.فقط باید صبور باشیم تا طعمه به تله گیر کند

@Amir22045 روز پیش
در پاسخ به
ما به جبهه ديپلماسى اعتماد داريم پيش بسوى ايرانى با عزت و قدرتمند

@arminshams9755 روز پیش
یکی این پیام رو به آقای عراقچی برسونه اعلام کند که جمهوری اسلامی ایران بزودی تبدیل میشه به حکومت مرکزی اسلامی ایرانو به آمریکا اعلام شود که زمینه تغییر رژیم آمریکا به امپراتریسم پارس را خود دولتمردان فعلی آمریکا رقم بزنن. تا سریعتر زیر چتر اسلام ایرانی قرار بگیرند .

تصویر نمایه‌ی ‌مستند در برابر تاریکی‌
@AgainstDarkness4 روز پیش
.irدقیقا معمار کبیر انقلاب بر همین اساس آیات قرآن چنین نسخه‌هایی را تجویز می‌کرد، ولی‌فقیه یعنی همین

راهکار اتّحاد‌مقدس از نظر امام‌خمینی (ره)

۲ MB

تصویر نمایه‌ی ‌Nigga Nigga‌
@Niggaman4 روز پیش
در پاسخ به
سلام با تبریک پیروزی سربازان اسلام و جبهه حق علیه باطل و حذف عناصر اغتشاشگر ، همواره امیدواریم پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات امکان اتصال عموم مردم به اینترنت بین المللی باشد. با آرزوی بهترین ها🌹

@k22Qz4 روز پیش
سلام آقای احمدیحرم امام رضا علیه السلامتشریف بردینالتماس دعا دارم

تصویر نمایه‌ی ‌ali‌
در پاسخ به
البته همه اینها موقعی ممکن میشود که سیم خاردار نفس را فراموش نکنیممبارزه با دشمن درونی

@Shabah4 روز پیش
در پاسخ به
ممنون آقا مهدی عزیز🙏

تصویر نمایه‌ی ‌سهیل کی ارسلان‌
@user1750406073974 روز پیش
در پاسخ به
الان جریان وفاق بر نفاق جز کدام دسته تشریف دارند؟ منافقین، فی قلوبهم مرض یا مرجفون؟

تصویر نمایه‌ی ‌اصفهان سبز‌
@esfahansabz4 روز پیش
در پاسخ به
◼️سرهنگ بازنشسته ارتش -آمریکا: #ونس به دنبال مذاکره نبود و صرفاً تسلیم ایران را می‌خواستدنیل دیویس:🔹ادعای ونس که این گفتگوها «آخرین شانس» بود، نشانه بدی است. #دیپلماسی این‌طور نیست.🔹 اینکه فکر کنیم یک نشست دیپلماتیکِ واحد می‌تواند به جنگ فیصله دهد، کاملاً غیرواقع‌بینانه است.🔹 اگر واقعاً ای…نمایش بیشتر

تصویر نمایه‌ی ‌Mahor ماهور کمالی‌
@mahoor20004 روز پیش
در پاسخ به
ابر نفوذی های ایران معرفی می کنم ( ح ر) و (ج ظ) خطر اونا بیشتر دشمن خارجی هست

@Alireza13744 روز پیش
در پاسخ به
احسنت،۱- خیلی از دشمنان داخلی در این جنگ مشخص شدن و حتی برخی هستند که پیش از جنگ نیز مشخص بودند!۲- متاسفانه مرز آزادی بیان، تهمت، تشویش اذهان عمومی، تمسخر و تضعیف نظام و... کامل از بین رفته و دستگاه قضایی قادر به تفکیک و برخورد محکم نیست.۳- ماهواره که تربیت کننده این فریب خوردگان است، دست کم گر…نمایش بیشتر