فساد؛ حلقه مشترک سقوط جوامع

در آیات ۵۴ و ۵۵ سوره نمل، قرآن با یادآوری سرگذشت قوم لوط نشان می‌دهد که فروپاشی جوامع فقط از مسیر ظلم و طغیان سیاسی نمی‌گذرد، جایی که گناه آشکار می‌شود، زشتی‌ها عادی جلوه می‌کند و جامعه قدم به مسیری می‌گذارد که پایانش چیزی جز سقوط و نابودی نیست.
گروه قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس: آیات ۴۵ تا ۴۷ سوره نمل با معرفی حضرت صالح(ع) و مأموریت او آغاز می‌شود، پیامبری که به سوی قوم ثمود فرستاده شد. پیام اصلی او بسیار روشن و ساده است، اینکه خدا را بپرستید و از شرک دست بردارید. اما جامعه‌ای که سال‌ها بر پایه قدرت‌طلبی، غرور و بت‌پرستی زیسته، به‌راحتی پذیرای چنین دعوتی نمی‌شود.واکنش قوم ثمود از همان ابتدا، واکنشی همراه با تردید، تمسخر و دودستگی است، گروهی ایمان می‌آورند و گروهی دیگر در برابر حق صف‌آرایی می‌کنند. قرآن با این تصویر، نشان می‌دهد که دعوت الهی حتی اگر روشن و عقل‌پسند باشد، الزاماً با پذیرش عمومی روبه‌رو نمی‌شود.اتهام‌سازی به‌جای اندیشیدندر آیات بعدی، نوع برخورد منکران برجسته می‌شود. آنان به‌جای تأمل در پیام حضرت صالح(ع)، او و پیروانش را بدیمن می‌دانند و مشکلات خود را به حضور این پیامبر نسبت می‌دهند. این منطق آشناست، فرار از مسئولیت و انداختن تقصیرها بر دوش مصلحان.قرآن با نقل این رفتار، پرده از یکی از شگردهای همیشگی جبهه باطل برمی‌دارد، اینکه به‌جای اصلاح مسیر، پیام‌آوران حقیقت را عامل بحران معرفی می‌کنند. پاسخ حضرت صالح(ع) نیز آموزنده است؛ او ریشه خیر و شر را در اراده و امتحان الهی می‌داند، نه در حضور یک پیامبر.نقشه پنهان نخبگان فاسدآیات ۴۸ و ۴۹ از وجود گروهی سازمان‌یافته در قوم ثمود سخن می‌گویند، نه نفر که در زمین فساد می‌کردند و هیچ‌گاه به اصلاح رضایت نمی‌دادند. اینان نماد نخبگان فاسدی هستند که برای حفظ منافع خود، حتی به توطئه قتل پیامبر خدا و خانواده‌اش تن می‌دهند.
سوگندهای پنهانی، طراحی شبانه و تلاش برای فریب افکار عمومی، نشان می‌دهد که مقابله با حق همیشه چهره‌ای خشن و آشکار ندارد، بلکه گاهی در قالب برنامه‌ریزی‌های به‌ظاهر هوشمندانه و پشت‌پرده شکل می‌گیرد.شکست توطئه در برابر اراده الهیدر آیه ۵۰، قرآن تقابل دو اراده را به‌زیبایی ترسیم می‌کند و می‌فرماید که آنان مکر کردند و خدا نیز تدبیر کرد، در حالی که خودشان نمی‌فهمیدند. این آیه یکی از کلیدی‌ترین پیام‌های این بخش است.تاریخ از نگاه قرآن، صحنه تقابل نقشه‌های انسانی با اراده الهی است و نتیجه نهایی، همواره به سود حق رقم می‌خورد. توطئه‌گران نه‌تنها به هدف خود نرسیدند، بلکه همان نقشه‌ها به نابودی خودشان انجامید.سرانجام خانه‌هایی که خالی ماندآیات ۵۱ و ۵۲ تصویری عبرت‌آموز از پایان کار ظالمان ارائه می‌دهد. خانه‌های آنان به‌سبب ظلمشان ویران و خالی می‌شود. این تعبیر فقط به خرابی فیزیکی اشاره ندارد، بلکه نماد فروپاشی یک تمدن ناعادلانه است، تمدنی که امنیت، انسجام و آینده خود را از دست داده است. قرآن این سرنوشت را نشانه‌ای برای اهل علم و اندیشه می‌داند، کسانی که می‌توانند از تاریخ، قانون‌های الهی را استخراج کنند.
نجات مؤمنان در دل عذابدر مقابل این نابودی، آیه ۵۳ از نجات مؤمنان سخن می‌گوید، کسانی که ایمان آوردند و تقوا پیشه کردند. این تقابل، سنت همیشگی الهی را یادآور می‌شود، عذاب، کور و فراگیر نیست، بلکه مرزی روشن میان اهل ایمان و اهل طغیان می‌کشد. تقوا در این آیات، نه فقط یک حالت قلبی، بلکه شیوه‌ای از زندگی معرفی می‌شود که انسان را در سخت‌ترین شرایط حفظ می‌کند.پیوند سرنوشت ثمود با داستان لوطآیات ۵۴ و ۵۵ با اشاره‌ای کوتاه اما معنادار به قوم لوط، این بخش را تکمیل می‌کند. گناه آشکار، فروپاشی اخلاقی و بی‌اعتنایی به هشدارهای پیامبر، ویژگی مشترک این جوامع است.قرآن با کنار هم قرار دادن این داستان‌ها، نشان می‌دهد که انحراف اخلاقی و اجتماعی، اگر به‌صورت جمعی و لجوجانه ادامه یابد، سرانجامی جز سقوط ندارد.مجموعه آیات ۴۵ تا ۵۵ سوره نمل، تنها روایت تاریخی نیست، هشداری زنده برای همه جوامع است. جامعه‌ای که اصلاح‌گران را بدشگون بداند، فساد سازمان‌یافته را تحمل کند و اخلاق را به سخره بگیرد، دیر یا زود با فروپاشی روبه‌رو می‌شود. در مقابل، ایمان، تقوا و ایستادن در کنار حق، حتی اگر در اقلیت باشد، راه نجات را هموار می‌کند.تلاوت این آیات را که در صفحه ۳۸۱ قرآن کریم واقع است، ببینید و بشنوید.
۴ MB
01:05 - 2 بهمن 1404




79 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌اینترنت را وصل کنید نامسلمونا...‌
@kopol2 بهمن 1404
در پاسخ به
به نظرم جمهوری اسلامی نیاز به تغییرات اساسی داره، اگه با این فرمون پیش بره ......

تصویر نمایه‌ی ‌تمدن نوین ایرانی‌
@IranianCivilisation2 بهمن 1404
در پاسخ به
مطالبه

برخورد با تهیه کننده و کارگردان سریال تاسیان

بسیاری از آشوبگران جوان که در دام لیدرهای تروریست و جاسوس قرار گرفته بودند اذعان به شستشوی فکری از رسانه‌ها و سریالهای ضد وطنی مثل من و تو و سریال جعلی تاسیان کرده‌اند. جدا از پیگیری برای بازخواست مسئولان اجازه پخش همچین سریالهایی ، لازم است با تهیه کننده و کارگردان این پروژه جعلی و ضدوطنی برخورد جدی شود و حتی پیگیری شود که این طرح را خودشان کشیده بودند و یا از خارج از کشور به آنان پیشنهاد شده بوده است . برخورد جدی با این پروژه ها باعث امنیت فرهنگی بیشتری برای کشور و بالطبع امنیت بیشتر فیزیکی نیز می‌گردد.

فعالین فضای مجازی، سینما خانگی ، بازیگران ، تهیه کنندگان ، کارگردانان، وزارات فرهنگ و ارشاد اسلامی

1000
پیگیری از مسئول مربوطه
10٬000
پیگیری از عالی ترین مسئول

در پاسخ به
لطفا حمایت کنید و نگذارید اعتراضات به حق مردم در مورد وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی در سایه سیاه اغتشاشات فراموش بشه https://farsnews.ir/user1709100013558399185/1767971555923011860
9**9625

@user1709100013558399185  •  19 دی 1404

راه حل اعتراضات به حق مردم
مطالبه

راه حل اعتراضات به حق مردم

مردم شریف و متین ایران نسبت به مشکلات اقتصادی و معیشتی حق اعتراض دارند و باید راهی قانونی برای بیان این اعتراضات در نظر گرفته شود تا یک سری انسانهای فرصت طلب از این اعتراضات سواستفاده نکنند و هم مطالبات به حق مردم به گوش مسولین برسد و مردم احساس نادیده گرفته شدن توسط مسیولین نداشته باشند. لطفا نمایندگان مردمی مجلس محترم اعتراضات مردم به تصمیمات و سو مدیریت ها و کم کاری دولت به گوش دولت مردان رسانده و با طرح سوال و استیضاح از حق مردم دفاع بشه ، مردم متین ایران واقعاااا در تنگنا معیشتی هستند و نیاز به اقدامات اساسی و فوری هستد ،این تنگنا و سختی منجربه خشونت و آسیب بیشتر بویژه به جوانان پرشور ایران می‌شود

نمایندگان مجلس شورای اسلامی

1000
پیگیری از مسئول مربوطه
10٬000
پیگیری از عالی ترین مسئول

@user1768815696982 بهمن 1404
در پاسخ به
"آن کس که اسب داشت غبارش فرونشستگرد سم خران شما نیز بگذرد"

@user1768369070602 بهمن 1404
در پاسخ به
https://digiato.com/iran-technology-news/lost-voices-of-the-digital-blackoutب خداوندی خدا من ۱۰ دقیقه هست دارم گریه میکنم. من هم یکی از این دوستان هستم. ب خدا قسم ب مرگ خودمون راضی هستیم. خدا اشالا از زمین و زمان روندتون کنه. حال ما جوونا نباید این باشه ب خاطر حق عادیمون

تصویر نمایه‌ی ‌فرهاد کوه کن‌
@user1765033984212 بهمن 1404
در پاسخ به
این را مسئولان بخوانند که اگر تن به اصلاح ندهند ...

تصویر نمایه‌ی ‌Reza‌
@rezamz2 بهمن 1404
در پاسخ به
مدیران شرکتهای دولتی و خصولتی که ارز صادراتی را برنگرداندند و مدیران ارزی بانکی باعث نصف شدن ارزش پول ریال کشور به نصف ظرف کمتر از 5 ماه شدند، و زمینه فراهم شدن اعتراضات و سپس مساعد شدن فعالیت تروریستها و اغتشاش گران شدند، باید اعدام شوند نه اینکه قصر در روند. اینها هم اغتشاشگر هستند و مسئول.

تصویر نمایه‌ی ‌معین‌
@Moeen2 بهمن 1404
در پاسخ به
👏👏👏

@Kafil0212 بهمن 1404
در پاسخ به
وتلک الامثال نضربها للناس و ما یعقلها الا العالمون (عنکبوت ۴۳)و این مثلها را برای مردم می زنیم اما جز دانایان آن را تعقل نمی کنند

تصویر نمایه‌ی ‌معین‌
@Moeen2 بهمن 1404
در پاسخ به
متاسفانه تا خبر محاکمه شدن مفاسد اقتصادی و اعدام و مصادره اموالشون نیاد مردم همه ی مسئولان خوب و بد رو به چشم فاسد میبینند . میبینید دیگه حتی کسی ک خبرهای اینچنینی هم کار میکنه ناخاسته با اونا جمع میبندن.

تصویر نمایه‌ی ‌این می‌تونست من باشم‌
@It_could_be_me2 بهمن 1404
در پاسخ به
بچه ها، آقای مهدی احمدی کلا دوس دارن تفسیر به رای کنند قرآن رو، شما فقط به عنوان نظر فردی ایشون مطالبی که گفتن رو در نظر بگیرید.از تیتر گرفته، تا انتخاب آیات و ربط اون ها به اتفاقات امروز.

تصویر نمایه‌ی ‌سگ زرد‌
@user1768984911772 بهمن 1404
در پاسخ به
واقعا نمیفهمم این ایرانیا چرا برای گرفتن حقشون اغتشاش میکنن و مثل یه رعیت درست حسابی عمل نمی کنن 😾😾😾اهاااا بیاید دین رو بچسبونیم به دولت و حکومت تا نتونن چیزی بگن😺😺😺

@user1749458083532 بهمن 1404
در پاسخ به
همه این بدبختی ها از قوه قضاییه و رئیس بی عرضه این قوه هست . در طول این همه سال ۴ تا آقازاده و مفسد رو اعدام و مجازات نکردن مردم دلشون خوش بشه . آقای اژه ای برو فقط برو

تصویر نمایه‌ی ‌زین الدین زیدان‌
@Morgan_Azadman2 بهمن 1404
در پاسخ به
من فقط دارم به اون بنده خدایی که به اسم سلطان سکه اعدام شد فکر میکنم! اون موقع سکه چند بود؟ الآن چنده؟طرف با پول خودش رفت طلا خرید اعدام شد، ولی یکی دیگه میلیاردها دلار اختلاس و دزدی کرد سر از کانادا درآورد! خدا آخر و عاقبت همه مون رو بخیر کنه

تصویر نمایه‌ی ‌چنگیز کاظمی (آماده لشکرکشی به کاظمی)‌
@ChangizKazami2 بهمن 1404
در پاسخ به
باشه دیگه ما شدیم قوم لوط 😂

@user1767396081602 بهمن 1404
در پاسخ به
اینکه اجازه اعتراض مجازی میدن چون میخوان داخل خیابان نروید