مرکز تکنولوژی ارتش آمریکا که شکار نقطه زن‌های ایران شد

مرکز فرماندهی و پردازش داده هوش مصنوعی بتلکو در بحرین، که زیرساخت مورد استفاده ارتش آمریکا برای عملیات پهپادی و شهپادی بوده است، در جریان حملات اخیر ایران در پاسخ به تجاوزات آمریکا، هدف قرار گرفت.
گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس- یکی از کلیدی‌ترین و حساس‌ترین اهدافی که در عملیات نیروهای مسلح ایران در پاسخ به تجاوزات آمریکا مورد هدف قرار گرفت مرکز فرماندهی و پردازش داده مبتنی بر هوش مصنوعی بتلکو(زیرمجموعه گروه بیون) در بحرین بود؛ زیرساختی فوق‌پیشرفته که در پوشش توسعه دیجیتال تجاری، به عنوان ستون فقرات شبکه پردازش ابری آژانس‌های اطلاعاتی غرب و مرکز هدایت شناورهای بدون سرنشین (شهپادها) ناوگان پنجم دریایی آمریکا عمل می‌کرد.
اما این مجموعه چه ویژگی‌هایی دارد و چرا شبکه‌ای که ظاهراً ماهیتی تجاری دارد، به عنوان شاهرگ حیاتی جنگ الکترونیک و اطلاعات سایبری مورد اصابت قرار گرفته است؟ در ادامه، ابعاد فنی، زیرساختی و نظامی این مرکز کالبدشکافی می‌شود.از دیتاسنتر تا اتاق فرماندهی نظامی و ناوبریآنچه در جریان عملیات نظامی تیر ۱۴۰۵ اهمیت یافت، پرده‌برداری از ماهیت پنهان این مرکز است. طبق اطلاعیه‌های رسمی نیروهای مسلح ایران، زیرساخت‌های پیشرفته بتلکو عملاً به عنوان مرکز داده‌های اطلاعاتی و اتاق کنترل و فرماندهی هوش مصنوعی در خدمت نیروهای آمریکایی مستقر در بحرین (به‌ویژه ناوگان پنجم دریایی) قرار داشته است.بر اساس گزارش‌های دفاعی منتشر شده، ارتش آمریکا با بهره‌گیری از توان پردازش کلان‌داده‌ها و ظرفیت‌های سایبری این مرکز، شبکه‌ای یکپارچه برای هدایت، هدف‌یابی و ناوبری پیشرفته پرنده‌های هدایت‌پذیر (پهپادها) و شناورهای بدون سرنشین (شهپادها) در آب‌های خلیج فارس ایجاد کرده بود. در واقع، این مرکز از یک هاب تبادل داده و اینترنت پرسرعت، به شاهرگ حیاتی جنگ الکترونیک و پایگاه جمع‌آوری اطلاعات سایبری نیروهای غربی تبدیل شده بود.
زیرساخت‌های فنی: تقاطع کابل‌های زیردریایی و کلان‌داده‌هابتلکو مدت‌هاست که از فرم یک اپراتور موبایل سنتی خارج شده و به ستون فقرات شبکه فیبر نوری و انتقال داده‌های بین‌المللی تبدیل شده است. این شرکت با سرمایه‌گذاری سنگین، مجموعه‌های عظیمی نظیر «Data Oasis» را در فضایی به وسعت ۱۴۰ هزار متر مربع در جنوب بحرین احداث کرده است.نگین این زیرساخت، دیتاسنتر «وایت‌اسپیس» با مساحت ۶ هزار متر مربع است؛ مرکزی که به عنوان پرظرفیت‌ترین فضای میزبانی منطقه، به‌طور ویژه برای کلان‌داده‌ها و پردازش فرآیندهای سنگین ابری طراحی شده است. اهمیت استراتژیک این تأسیسات زمانی روشن‌تر می‌شود که بدانیم بتلکو با در اختیار داشتن کابل‌های زیردریایی مهمی چون الخلیج و مشارکت در پروژه‌های عظیمی نظیر کابل بین‌المللی SEA-ME-WE 6، نقش یک شاهراه کلیدی در تبادل داده میان آسیا، خاورمیانه و اروپا را ایفا می‌کند.
مغز متفکر دیجیتال: هوش مصنوعی و میزبانی ابریدر معماری مدرن این مرکز، پردازش‌های مبتنی بر هوش مصنوعی جایگاهی ویژه دارند. بتلکو پلتفرم‌های پیشرفته‌ای نظیر عامل هوشمند Basma را (که در سطح بین‌المللی نیز شناخته شده است) برای پردازش زبان طبیعی و مدیریت تعاملات عظیم داده‌ای توسعه داده است. علاوه بر این، اتصال مستقیم زیرساخت‌های ارتباطی این شرکت به نخستین منطقه ابری آمازون در خاورمیانه که در بحرین مستقر است، توان محاسباتی فوق‌العاده‌ای را برای پشتیبانی از الگوریتم‌ها و شبکه‌های عصبی مصنوعی در سطح منطقه فراهم آورده است.
با حمله به ساختمان فرماندهی و مراکز داده بتلکو در کنار پایگاه هوایی شیخ عیسی، یکی از پیشرفته‌ترین شبکه‌های فناوری که در خدمت تجاوزات آمریکایی بود فلج شد. این اتفاق پیام روشنی دارد که در جنگ‌های امروزی، دیگر تفاوت چندانی بین یک شرکت مخابراتیِ ظاهراً تجاری و یک پایگاه نظامی-اطلاعاتی وجود ندارد.خاموش شدن این مرکز، ضربه کاری به مغز متفکر سیستم‌های پردازش اطلاعات، امنیت سایبری و تجهیزات ناوبریِ متکی به هوش مصنوعی است که نیروهای غربی در خلیج فارس به شدت به آن‌ها وابسته بودند.
01:49 - 29 تیر 1405
علم و پیشرفت
فناوری‌های پیشرفته
هوش مصنوعی

8 بازنشر12 واکنش
91٫7k بازدید



12 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌مهدی حسنی‌
@Mehdihassani29 تیر 1405
این جنگ استراتژیهایران از سال‌ها پیش پلان آخر و ترسیم کرده بود و حالا اجرا می کنداین اسرائیل و آمریکا احمق بود که بدون هدف روی احتمالات و محالات خیلی حساب کرده بود احتمالاتی که محقق نشد و محالاتی که تحقق یافتهر روزی که جلوتر بره هزینه این جنگ باید برای آمریکا و گاوهای شیرده بیشتر شود

تصویر نمایه‌ی ‌ما سلاح هسته ای میخواهیم‌
@user17539988899929 تیر 1405
در پاسخ به
هرچی موشک وسلاحی دارید الان وقتشه که ازمایش کنید کويت وبحرین میدان ازمایش سلاهای ماباید باشن

تصویر نمایه‌ی ‌SON3o1f3IRI‌
@SonofIRI29 تیر 1405
بزن بزنخوب میزنیبس نیست

@Shabah29 تیر 1405
در پاسخ به
خدا رو شکر که دشمنان اسلام از احمق‌ها هستن...انشاالله به حرمت خون شهدا مرکز شرارت و ستون فقرات دشمن حربی را خواهیم شکستوما النصر الا من عندالله العزیز الحکیم

در پاسخ به
تمام این جنگ برای محافظت از اسراییل هست.الان هم برای حفاظت از زیر ساخت ها اسراییل این غده سرطانی را وارد جنگ زدن زیر ساخت ها نکردند.پس شما بزنید زیر ساختهای این غده سرطانی که ریشه تمام جنگ هاست.

@user17843021273629 تیر 1405
در پاسخ به
زدن پایگاه های آمریکا به هیچ وجه بازدارنده نیستچاره فقط در زدن زیرساخت های انرژی و اقتصادی و فناوری و آب شیرین کنها رژیم کودک کش و کشورک های عربی حامی امریکا است علی الخصوص امارات و عربستان ...باید از مرزها رد بشیم و به پایگاه ها برسیم در عراق و کویت و بحرین امکان پذیره در نهایت بازدارندگی هسته ای

@amirisahar29 تیر 1405
اون دوتا ساختمان دیگه کانال هواساز داره. اون دو تا رو بزنید. اون کولرها شاید اداری بوده.

تصویر نمایه‌ی ‌سید حسینی‌
@Hossini29 تیر 1405
چنین فرصتی هرگز بدست نخواهد آمد، از این فرصت به نحوه احسن استفاده کنید، ما هنوز دلمان بابت جنایاتی که اینها مرتکب شدند خونه!! اینها خسارت بده نیستند کشورهای عربی رو برگردونید به چهل سال قبل.

@user17359650678729 تیر 1405
در پاسخ به
لغو سریع برگزاری امتحانات نهایی و برقراری عدالت

نمایش گزارش


@user17359650678729 تیر 1405
در پاسخ به
لغو سریع برگزاری امتحانات نهایی و برقراری عدالت

نمایش گزارش


تصویر نمایه‌ی ‌محمد‌
@Moohhammad29 تیر 1405
در پاسخ به
ماشاءالله به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایرانتشکر از سپاه پاسداران و ارتش نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران 🇮🇷 حفظ الله تعالی علیه..ان شاءالله ویرانی و نابودی و انتقام سخت مهلک از رژیم کافر نحس صهیونی آمریکا و رژیم منحوس صهیونی ملعون کافراللهم فضاعف علیهم اللعن منک و العذاب الالیم

@bandeh29 تیر 1405
در پاسخ به
اگه دیپلمات ها بذارن، میدان به خوبی داره عمل می کنه....