اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  لرستان

واکنش رئیس مجمع نمایندگان لرستان به انتقال «سد بختیاری»/ بزرگترین پروژه عمرانی لرستان چه مزایایی دارد؟

رئیس مجمع نمایندگان لرستان گفت: احداث پروژه عظیم سد بختیاری به‌صورت مستقیم و غیر مستقیم انقلابی در پیشرفت و آبادانی مناطق جنوب استان به وجود خواهد آورد. در سفر قریب الوقوع ریاست محترم جمهوری به استان، تلاش داریم مزیت این سد برای استان و کشور را بر اساس واقعیات موجود نه بیش و نه کم تبیین کنیم.

واکنش رئیس مجمع نمایندگان لرستان به انتقال «سد بختیاری»/ بزرگترین پروژه عمرانی لرستان چه مزایایی دارد؟

به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، سد و نیروگاه برق‌آبی بختیاری با ارتفاع ۲۷۵ متر بلندترین سد بتنی ایران محسوب می‌شود که بایک نیروگاه ۷۵۰ مگاواتی برقابی بر روی شاخه بختیاری رود دز ساخته می‌شود. ارتفاع این سد در طرح اولیه ۳۲۵ متر و ظرفیت تولید برق آن ۱۵۰۰ مگاوات در نظر گرفته شده بود.

این طرح در استان لرستان و در ایستگاه راه آهن تنگ پنج بخش پاپی شهرستان خرم‌آباد واقع شده، و همه راه‌های دسترسی آن علاوه بر راه آهن از مناطق امام زاده سیدعلی -سیرم -للری-تنگ هفت، تنگ پنج - دوآب ایجاد شده است.

در سنوات اخیر همواره شاهد توجه خاص مردم لرستان به مباحث مربوط به حوزه آب از جمله سد بختیاری بوده‌ایم. 

در روزهای اخیر صحبت‌های در برخی از رسانه‌های استان در خصوص سد بختیاری منتشر شد که دل نگرانی‌هایی به همراه داشت. خبر انتقال سد بختیاری از لرستان در گفت‌وگو با رئیس مجمع نمایندگان استان تکذیب شد. در مصاحبه‌ای که با این مقام مسوول داشتیم در مورد مزایایی سد بختیاری و اهمیت احداث آن برای استان لرستان سوال کردیم که در ادامه آمده است.

حسین گودرزی رئیس مجمع نمایندگان استان لرستان اظهار داشت: احداث این سد که بزرگترین سد کشور خواهد بود، نقش موثری در  پیشرفت استان لرستان به ویژه بخش های جنوبی آن خواهد داشت که در ادامه به برخی از مزیت های کوتاه مدت و بلند مدت آن مستند به نظر کارشناسان وزارت نیرو اشاره می‌کنم.

وی افزود: برابر نظر کارشناسان این طرح در زمان اجرا برای حدود ۱۰ هزار نفر بطور مستقیم و ۴۰ هزار نفر بصورت غیر مستقیم ایجاد اشتغال خواهد کرد و در زمان بهره برداری برای ۳۰۰ نفر شغل پایدار ایجاد می‌کند.

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس و رئیس دوره‌ای مجمع نمایندگان لرستان گفت: بودجه این طرح حدود ۲ میلیارد دلار  برآورد شده که از طریق فاینانس و‌ یا تهاتر نفت و سرمایه گذاری بخش خصوصی در نیروگاه پیش بینی شده است. بدیهی است گردش مالی این طرح و توزیع  و مصرف بخش اعظم معادل ریالی این بودجه در استان، منشأ تحول زیادی خواهد بود. 

وی خاطرنشان کرد: این طرح در زمان ساخت به مدت حداقل ۱۵ سال ظرفیت‌های کارخانه‌های سیمان لرستان از جمله کارخانه های سیمان دورود، ازنا، خرم‌آباد - صنایع فلزی و ماشین سازی لرستان - صنایع تعمیرات ماشین آلات  سنگین - صنایع غذایی و بازار میوه، خدمات عمومی و... را به شکل موثری بکار خواهد گرفت.

گودرزی تصریح کرد: احداث سد بختیاری لرستان نیروی کار بومی و غیر ماهر را به نیروهایی تخصصی و ماهر در زمینه های یاد شده تبدیل کرده و باعث رشد و توسعه منطقه، به ویژه مردم محروم مسیر راه آهن و عشایر همجوار از جهات متعدد خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در آمد سالیانه این سد از طریق فروش برق ۲۰۰ میلیارد تومان و در آمد آب آن نیز بسته به سیاستهای دولت و‌ با توجه به اینکه سد دز در آینده نه چندان دور از حیض انتفاع خواهد افتاد، بسیار بالا خواهد بود.

پیگیری احداث سد بختیاری در سفر رئیس جمهور به لرستان

نماینده مردم دورود و ازنا گفت: این مرور مختصری بود بر مزایای اختصاصی که احداث سد بختیاری برای پیشرفت استان محروم لرستان ایجاب می‌کند، برای راه اندازی مجدد بزرگترین پروژه لرستان، به ویژه در سفر قریب الوقوع ریاست محترم جمهوری به استان، تلاش داریم مزیت این سد برای استان و کشور را بر اساس واقعیات موجود نه بیش و نه کم تبیین نماییم. 

وی یادآور شد: از سوی دیگر علیرغم عطف توجه نظام جمهوری اسلامی به محرومیت زدایی، ساکنان جنوب استان، از جمله منطقه راه آهن و دهها روستا و ایلات و عشایر زاگرس میانی، از اغلب شاخص‌های توسعه و خدمات عمومی مانند راه، برق، آب شرب بهداشتی، مدرسه، درمانگاه، گاز و... محروم مانده، عموما مجبور به کوچ ناخواسته در حاشیه شهرها شده‌اند. بدین روی احداث این پروژه عظیم بصورت مستقیم و غیر مستقیم انقلابی در پیشرفت و آبادانی مناطق جنوب استان به وجود خواهد آورد.

گودرزی خاطرنشان کرد: نکته دیگر ره آورد ملی این سد برای کشور در تولید برق، تامین آب کشاورزی، صنعتی و شیلات و... است که همانند نگاه استانی باید وجه همت دولت آقای رئیسی، وزارت نیرو، مسئولان و مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.

وی در پایان اظهار داشت: با این حال استان لرستان نیازمند سدهای بزرگ و کوچک متعدد با قابلیت و کاربردهای‌های مختلف است که توأمان باید مورد توجه قرار گیرند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول