اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کرمانشاه

هنر مقدس؛ تنها راهکار برون‌رفت از مشکلات

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار کرمانشاه گفت: تأثیر بالای هنر مقدس را می‌توان به عنوان تنها راهکار برون رفت از مشکلات کشور دانست .

هنر مقدس؛ تنها راهکار برون‌رفت از مشکلات

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه علی شعبانی در آیین اختتامیه کارگاه ملی هنر راویان غزه ضمن تقدیر و تشکر از هنرمندانی که آثار فاخری را تولید کردند، اظهار کرد: آن چیزی که ما در اینجا دیدیم چیزی جز هنر مقدس نیست.
وی افزود: هنر مقدس موضوعی است که چند وقتی ذهن من را درگیر خود کرده دائم این سوال به ذهنم می‌آید که آیا هنر مقدس داریم؟ آیا هنر می‌شود مقدس شود؟ آیا در قرن حاضر ساحتی برای هنر مقدس وجود دارد؟ چه چیزی باعث شد  تجدد گرایی و مدرنیسمی که محصول مکاتب غربی بود، باعث تجدید نظر در تمام ساحت‌ها و حوزه‌ها گردد؟
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه محوریت اصلی در مدرنیسم را خود انسان و عقل او بیان کرد و گفت: مدرنیسم فراطبیعت و متافیزیک را قبول نداشته و می‌گوید در مدرنیسم انسان هر آنچه را که درک می‌کند و در عقل او جای می‌گیرد اهمیت پیدا می‌کند و مسائل متافیزیک و فراطبیعی و هنر مقدس وجود ندارد.
وی ادامه داد: مدرنیسم مسئله تقدس را یا به گذشته مرتبط می‌کند یا به موضوعی که خارج از حوزه فیزیک و حوزه جسمانی است و قاعدتاً چیزی به اسم تقدس یا نباید وجود داشته باشد برخلاف آنچه که معتقدیم و می‌گوییم  در حوزه هنر، هنرمند را  لسان الغیب میدانیم و به همین جهت است به حافظ لسان‌الغیب می‌گوییم که او معنای اتم این لغت است.

*لسان‌الغیب  کسی است که گوش در ملکوت دارد و هر آنچه می‌شنود در هنرش هویداست.

وی در تعریف و توضیح معنای لسان‌الغیب گفت: لسان‌الغیب  کسی است که گوش در ملکوت دارد و هر آنچه می‌شنود در هنرش هویداست. با این وصف شاعر و نقاش لسان‌الغیب هست مانند استاد فرشچیان که وقتی عصر عاشورا را به تصویر می‌کشد در اثر او هنری خلق می‌شود که سال‌ها بر بیننده تاثیر می‌گذارد.
شعبانی با اشاره به اینکه لسان‌الغیب جایی در مدرنیسم ندارد بیان کرد: آیا در این فضای مدرنیسم و فضایی که با معنویت درگیر است، می‌شود تقدس و تزکیه نفس ایجاد کرد آیا می‌شود و می‌توان به انسان و معنویت او کمک شود.
سخنران ویژه اختتامیه کارگاه ملی هنر راویان غزه ضمن مهم دانستن موضوع این رویداد بیان کرد: ما امروز شاهد صحنه‌هایی در عالم هستیم که به راحتی یک سرزمینی قصد می‌شود و در سال‌های ۱۹۱۹ و ۱۹۲۰ با فروپاشی امپراتوری عثمانی سرزمین‌هایی تحت قیومیت برخی از کشورها قرار می‌گیرد. در این تقسیم بندی سوریه و لبنان در قیومیت فرانسه قرار گرفته،عراق و فلسطین در قیومیت انگلستان قرار می‌گیرد و تا سال ۱۹۴۸ این سلطه بر فلسطین بمدت ۳۰ سال توسط انگلیس ادامه می‌یابد. ولی به ناگاه در کمتر از یک سال دولت انگلستان خیانت بزرگتری را نسبت به مردم فلسطین مرتکب شده و تمام فضایی که از فلسطین در قیومیت خود بوده را در اختیار آژانس یهود می‌دهد به دلیل اینکه ساختارهای حاکمیتی با او همراه بوده اند.
علی شعبانی در پاسخ به این شبهه که  حماس چرا جنگ را شروع کرده است؟ مطرح کرد: در جواب این سوال باید گفت آیا فلسطین حق ندارد از سرزمینش دفاع کند و حماس حق ندارد دشمنی که وطن او را غصب کرده است نجات دهد؟
وی طرح این چنین شبهاتی را باعث برچسب خوردن و متهم شدن به تروریست یا بلد نبودن قواعد بازی بین‌الملل در میان عده‌ای دانست.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار  کرمانشاه تاثیر بالای هنر مقدس به عنوان تنها راهکار برون رفت از این مشکلات دانست  و گفت: راهکار نجات این ملت مظلوم و روایت مظلومیت مردم چیست؟ آیا به غیر از زبان هنر به معنای اعم می‌شود این روایت را انجام داد؟
وی گفت: داوینچی در قرن ۱۵ به نام شام آخر یا عشای ربانی که ۵۰۰ سال بعد منجر به ساخت فیلمی به عنوان آخرین وسوسه مسیح شد. به عبارتی از یک تصویری که تقدس زدایی مسیر در آن به نمایش گذاشته شد یک تفکر تقدس‌زدا شکل گرفت.
وی با طرح این سوال که آیا تقدس در روایت قضا وجود دارد یا نه و آیا می‌شود روایت مقدسی از اوضاع غزه در در قالب هنر ارائه کنیم خاطرنشان کرد: من نیاز به نگاهی دارم که شما از آن به بعد بگویید و این وعدی که شما هنرمند به بیننده نشان می‌دهید سوای آن چیزی است که یک دوربین فیلمبرداری دارد دریافت می‌کند.
شعبانی با اشاره به اینکه بعد دراماتیک موضوع غزه آنقدر زیاد است ابراز داشت: به نظر بنده ظرفیت این وجود دارد تا ۲۰۰ سال دیگر محصول هنری در خصوص مظلومیت غزه تولید شود. که هر کدام از آنها جامعه‌ای را تکان داده و دچار چالش می‌کند.
وی در مقایسه ی یک محتوای تولید شده با دوربین در جهت مستندسازی و تاثیر یک اثر نقاشی گفت: علی رغم تاثیرگذاری یک دوربین در جهت مستندسازی یک واقعه اعتقاد دارم که هیچ کدام نمی‌تواند روایت هنرمندانه یک نقاش یا یک شاعر را داشته باشد. البته باید گفت این راه هنرمندی می‌خواهد که انسان را بسازد نه انسانی که درگیر خواهش‌های نفسانی و چهارچوب‌های جسمانی است.

علی شعبانی در پایان از هنرمندانی که از خارج استان به این سینه ستبر ایران اسلامی تشریف آوردند و در این رویداد مهم و هنری شرکت کرده‌اند تقدیر و تشکر به عمل آورد.

انتهای پیام/ و 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول