چرا رسانه‌های ضدایرانی دچار سردرگمی و بی‌برنامگی شده‌اند؟

ماشاالله شمس‌الواعظین، رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، گفت: رسانه‌های ضدایرانی پس از ناکامی در سناریوی فروپاشی ایران، دچار بی‌برنامگی شده و به سمت استفاده از محتوای آرشیوی و بازخوانی رویدادهای گذشته رفته‌اند.
۱۶ MB
ماشاالله شمس‌الواعظین، مشاور مرکز مطالعات راهبردی خاورمیانه و رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، در پاسخ به پرسشی درباره عملکرد رسانه‌های معاند گفت: وقتی برای یک سفر مقصد مشخصی تعیین می‌کنید اما در میانه راه اتفاقی رخ می‌دهد و به مقصد نمی‌رسید، طبیعی است که دیگر برنامه قبلی کارایی خود را از دست می‌دهد و ناچار می‌شوید اهداف تاکتیکی جدیدی تعریف کنید یا منتظر تحولات بعدی بمانید.وی افزود: در جریان جنگ ۴۰ روزه و تحولات پس از آن، مهم‌ترین شگفتی برای افکار عمومی و حتی خانواده بین‌المللی این بود که ایران ایستادگی کرد؛ در حالی که طراحی اولیه بر این اساس بود که با حذف حلقه اول و دوم فرماندهی، ساختار کشور دچار فروپاشی شود.شمس‌الواعظین ادامه داد: دونالد ترامپ بارها مدعی شد که حتی حلقه‌های سوم و چهارم را نیز هدف قرار داده‌اند و رسانه‌هایی مانند ایران اینترنشنال نیز تمام تولید محتوای خود را بر همین تئوری متمرکز کرده بودند.وی تصریح کرد: زمانی که این سناریو محقق نشد، این رسانه‌ها دچار بی‌برنامگی شدند، زیرا برای مدیریت فضای پس از ناکامی در مرحله نخست، هیچ طراحی مشخصی نداشتند و عملاً نمی‌دانستند باید چه مسیری را دنبال کنند.این تحلیلگر مسائل رسانه‌ای گفت: ماجرا فقط به ناتوانی رسانه‌ای محدود نماند، بلکه سطح بازی از رسانه‌ها و حتی کشورهای منطقه فراتر رفت و به تقابل میان قدرت‌ها تبدیل شد؛ از یک سو ایران به‌عنوان یک قدرت منطقه‌ای در غرب آسیا و از سوی دیگر آمریکا و اسرائیل به‌عنوان دو قدرت هسته‌ای جهان.
وی افزود: همین مسئله موجب شگفتی گسترده شد و رسانه‌ها را نیز در وضعیت حیرت و کمبود تولید محتوا قرار داد و بسیاری از این رسانه‌ها اکنون به بازخوانی رویدادهای ۱۸ و ۱۹ دی و استفاده از مطالب آرشیوی روی آورده‌اند.شمس‌الواعظین خاطرنشان کرد: در ادبیات رسانه‌ای، این وضعیت به معنای حرکت به سمت «کار آرشیوی» است؛ یعنی رسانه دیگر ابتکار عمل و توان تولید محتوای جدید را از دست داده و دچار سردرگمی و ندانم‌کاری شده است.وی تأکید کرد: به نظر می‌رسد این وضعیت تا مرحله بعدی تحولات نیز ادامه پیدا کند.
جدیدترین و مهم‌ترین اخبار سیاسی، دفاعی و امنیتی را با دنبال کردن صفحه سیاست (اینجا) بخوانید.
13:06 - 6 خرداد 1405

1 بازنشر4 واکنش
37٫7k بازدید




6 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌محمد‌
@user1707925469742 ساعت پیش
در پاسخ به
جناب شمس الواعضین خواهشاً به صهیونیست نشنال را رسانه نگید ، این یک پروژه ی صهیونیستی هست و یکی از جبهه های این رژیم بر علیه ایران و ایرانی که توسط عده ای خائن اجرا میشود و هیچ یک از اصول رسانه ای در آن نه دیده می‌شود و نه احترام گذاشته می‌شود

@user1775123010702 ساعت پیش
در پاسخ به
کشور نیازمند اطلاع رسانی ا‌ست شما چرا نگران رسانه های دیگرید اطلاعات به مردم نمی رسد

تصویر نمایه‌ی ‌Majid IRANI‌
@Majidirani2 ساعت پیش
در پاسخ به
عجیب اینترنشنال نیست؛تلویزیون و مجریانش لاشخور و جیرخوار هستند. عجیب مردمی هستند که پای این شبکه می نشینند. مستمع و صاحب سخن لاق گیس هم هستند. تفکر تعطیل است.

@Alirezarezaei122 ساعت پیش
راهبرد اینترنشنالایجاد شکاف و اختلاف و دو دستگی استسر هر موضوعیاسطوره‌ای ورزشی، تیم ملی فوتبال، زنان، حجاب و محدودیت اینترنت بین الملل و....راهبرد یکی است اختلافو بعد ایجاد کینه و خشم بین مردم!

تصویر نمایه‌ی ‌رسول سعیدنژاد‌
@RasoolSaeedNejad2 ساعت پیش
و من هنوز برام سؤاله که چرا برخی می‌شینن پای شبکه‌های ماهواره‌ای با اینکه میدونن که فقط دارن اراجیف تحویل‌شون میدن!این چه جور شست و شوی مغزی‌ای هست که به سختی درست میشه؟!اگه اهل تحقیق و مطالعه نیستی، قطعاً جذب معاند میشی چون از خودت استقلال فکری نداری!

@user1769030442121 ساعت پیش
در پاسخ به
کار خدا را ببین! ماشاالله شمس الواعظین سردسته مطبوعات زنجیره ای در دوران دوم خرداد و کسی که به نظام جمهوری اسلامی آسیب های زیادی در آن دوره وارد کرد الان مواضع معقول و منطقی در مورد حوادث جاری می‌گیره. اما یک عده ظاهراً انقلابی الان همون کاری می کنند که شمس الواعظین در دهه ۷۰ می کرد