نحوهی مواجههی مسکو با تحریمهای غرب و نسبت آن با چین
از سال ۲۰۱۴ و با شکلگیری تنش میان روسیه و جهان غرب، موجهای متعدد تحریمی از سوی غرب بر روسیه اعمال شد. این محدودیتها ابتدا دسترسی مستقیم برخی شرکتها و افراد روسی در غرب را محدود کرد؛ پس از شروع جنگ در سال ۲۰۲۲، اختلافات مسکو و پایتختهای غربی تعمیق یافت و موج جدیدی از اعمال تحریمها آغاز شد. در این برهه علاوه بر تحریم فروش برخی کالاها برای اقتصاد روسیه، محرومیت برخی از بزرگترین بانکهای روسی از «سوئیفت» کلید خورد. در واقع غرب تلاش نمود مسکو را منزوی و اقتصاد آن را تحت فشار قرار دهد. در نتیجه کشورهای گروه هفت قطع روابط تجاری و سیاسی را آغاز نمودند.
در مقابل اما مسکو نظارهگر این وضعیت نبود. در طول این سالها کاخ کرملین اقدامات مقابلهای و زیرساختی متعددی را برای مقابله با تحریمها دنبال نمود. روسیه خود را برای قطع روابط با غرب آماده میکرد و الزامات حقوقی، سیاسی و لجستیکی چرخش به سمت شرق و بازارهای جدید را ایجاد دنبال مینمود. این رویکرد ناشی از فهم دقیق تحریمها از سوی مقامات کاخ کرملین و درک رویکرد اصلی این محدودیتها بود. امری که در اظهارات افرادی نظیر ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه و سرگئی لاوروف وزیر امور خارجهی این کشور نمایان شد.
بدین ترتیب مسکو توانست همگام با قطع روابط با اروپا به سرعت نیازهای وارداتی و صادراتی خود را جایگزین کند و از بحرانهای اقتصادی تحریمها فرار نماید. نتیجهی این امر کاهش وابستگی روسیه به سیستمها و شبکههای غربی به خصوص در حوزهی پولی و بانکی بود؛ همچنین که عبور از بازارها و مصرفکنندگان اروپایی برای خرید کالا و فروش محصولاتش نیز در این مسیر رقم خورد.برای مطالعهی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:https://isacenter.ir/0140504230700/ 07:21 - 23 تیر 1405