ایجاد ۲۵۰۰ فرصت شغلی در تهران با افتتاح پروژه‌های اقتصادی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران از ایجاد حدود ۲۵۰۰ فرصت شغلی با بهره‌برداری از ۴۸ پروژه شاخص اقتصادی استان در هفته دولت خبر داد و گفت: ارزش این طرح‌ها بیش از ۲۸ همت است.
به گزارش خبرگزاری فارس از تهران، حشمت‌الله عسگری معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران در برنامه تهران 20، با اشاره به برنامه‌های اقتصادی استان تهران اظهار کرد: همزمان با هفته دولت، ۴۸ پروژه شاخص اقتصادی در بخش‌های مختلف استان به بهره‌برداری می‌رسد که با اجرای آنها حدود ۲۵۰۰ فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.وی گفت: از مجموع این طرح‌ها، ۳۰ پروژه در حوزه صنعت و ۱۲ پروژه در بخش کشاورزی است که در نقاط مختلف استان و با حضور مسئولان ملی و استانی افتتاح می‌شوند.عسگری افزود: ارزش اقتصادی مجموع این پروژه‌ها بیش از ۲۸ همت است و اجرای آنها در راستای سیاست‌های استان تهران برای توسعه صنایع پاک، اقتصاد دانش‌بنیان و تکمیل زنجیره‌های تولید، تأمین و توزیع انجام شده است.وی با تأکید بر اینکه سیاست استان بر توسعه فیزیکی صنایع و سرمایه‌گذاری‌های آلاینده نیست، خاطرنشان کرد: پروژه‌های جدید با رویکرد تکمیل ظرفیت‌های موجود و رفع حلقه‌های مفقوده زنجیره تولید و در چارچوب سیاست‌های آمایش سرزمین اجرا می‌شوند.

تقاضای بالای نیروی کار در صنایع تهران

عسگری با بیان اینکه استان تهران با چالش بیکاری گسترده مواجه نیست، اظهار کرد: در حال حاضر تقاضای نیروی کار در شهرک‌های صنعتی استان بالاست، اما به دلیل پایین بودن دستمزدها نسبت به هزینه‌های زندگی و سختی برخی مشاغل تولیدی، رغبت جوانان برای ورود به این بخش‌ها کاهش یافته است.وی گفت: تهران در دولت فعلی پایین‌ترین نرخ بیکاری را در میان استان‌های کشور تجربه کرده است و بخش قابل توجهی از نیروی کار نیز برای تأمین هزینه‌های زندگی بیش از یک شغل دارند.معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران افزود: یکی از اقدامات انجام‌شده در دو سال اخیر، ساماندهی اشتغال اتباع و جایگزینی نیروی کار ایرانی بود که اگرچه در ابتدا برخی واحدهای تولیدی را با کمبود نیروی کار مواجه کرد، اما پس از مدتی این واحدها با جذب و آموزش نیروی ایرانی توانستند نیاز خود را تأمین کنند.وی ادامه داد: در این مدت برای بیش از ۱۹۰ هزار نفر برای نخستین‌بار در استان تهران بیمه برقرار شده و در آخرین آمار نیز بیش از ۲۴۰ هزار نفر بیمه‌شده اجباری به ثبت رسیده است.عسگری با اشاره به آسیب دیدن حدود هزار واحد تولیدی صنعتی و صنفی در جریان جنگ اخیر گفت: با وجود این آسیب‌ها، کارفرمایان از نیروی انسانی خود صیانت کردند و اجازه ندادند تعطیلی یا آسیب واحدهای تولیدی به موج گسترده بیکاری در استان منجر شود.وی خاطرنشان کرد: بازار کار تهران پویاست و مهم‌ترین چالش موجود، به‌ویژه برای جوانان و فارغ‌التحصیلان، ایجاد مشاغل با درآمد متناسب با هزینه‌های زندگی است که توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند در این زمینه نقش مؤثری داشته باشد.

اختصاص ۲۰ همت برای بازسازی واحدهای آسیب‌دیده

عسگری با اشاره به آسیب دیدن واحدهای تولیدی استان تهران در جریان جنگ اظهار کرد: بیش از هزار واحد صنفی، صنعتی و تولیدی در استان آسیب دیدند که با اقدامات فوری ستاد تسهیل، حدود ۵۰۰ واحد در همان هفته‌های نخست به چرخه تولید بازگشتند.وی گفت: از حدود ۵۵۰ واحد صنعتی که بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب دیده بودند، بیش از ۵۰ درصد تاکنون بازسازی و مجدداً فعال شده‌اند و تلاش می‌کنیم بخش قابل توجهی از واحدهای باقی‌مانده نیز تا پایان سال به چرخه تولید بازگردند.معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران افزود: بیش از ۲۰ همت از منابع بانکی استان برای حمایت از واحدهای آسیب‌دیده اختصاص یافته و واحدهایی که خسارت کامل دیده‌اند نیز با واگذاری زمین و تسهیلات مناسب در مسیر بازسازی و راه‌اندازی مجدد قرار دارند.وی ادامه داد: آسیب دیدن واحدهای تولیدی فرصتی برای نوسازی و انتقال برخی واحدهای مستقر در محدوده شهر تهران به شهرک‌های صنعتی فراهم کرد تا ضمن بازگشت به چرخه تولید، امکان بازسازی، نوسازی و به‌روزرسانی تجهیزات آنها نیز فراهم شود.
عسگری با اشاره به اقدامات دولت برای تقویت نظارت بر بازار اظهار کرد: طرح «قرارگاه فرماندهی واحد نظارت بر بازار» به‌صورت پایلوت در تهران اجرا شده و اکنون هزار بازرس آموزش‌دیده با پشتیبانی لجستیکی مناسب، با محوریت فرمانداران در شهرستان‌های استان بر بازار نظارت می‌کنند.وی گفت: هدف این طرح مقابله با گران‌فروشی، احتکار و امتناع از عرضه و همچنین جلوگیری از پراکندگی غیرمنطقی قیمت‌هاست؛ با این حال، کنترل گرانی نیازمند سیاست‌های اقتصادی دیگری در کنار نظارت و بازرسی است.معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران افزود: با وجود شرایط موجود، در حال حاضر کمبودی در گروه‌های مختلف کالایی وجود ندارد و کالاهای اساسی به‌وفور در بازار عرضه می‌شوند.وی ادامه داد: با پیگیری استانداری، تهران از ظرفیت واردات کالاهای اساسی از مرزها بهره‌مند شده و امکان واردات بدون انتقال ارز و بدون سقف و سهمیه برای فعالان تجاری فراهم شده است.عسگری همچنین از استفاده از ظرفیت مناطق آزاد و شهر فرودگاهی برای تسهیل ترخیص کالاهای اساسی با عوارض پایین خبر داد و گفت: طرح جامعی برای اتصال شهر فرودگاهی، بندر خشک آپرین، پایانه‌ها و شبکه ریلی در حال اجراست که با توسعه حمل ترکیبی، ضمن تسریع انتقال کالا به تهران، هزینه‌های حمل‌ونقل نیز کاهش خواهد یافت.
اخبار استان تهران را در صفحه ‌‎‎@tehran دنبال کنید.#اشتغال #نیروی_کار #بیکاری #هفته_دولت #پروژه_اقتصادی
21:07 - 1 شهریور 1405
استان ها
تهران

1 بازنشر
6809 بازدید