از اتاق فکر لندن تا صفحه اول «ایران»؛ بازگشت خزنده چهره‌ فتنه ۸۸

در حالی که برخی رسانه‌های رسمی کشور نظیر خبرگزاری ایرنا و روزنامه «ایران» در اقدامی قابل تأمل به چهره‌ای ضدانقلاب و دارای سابقه همکاری با اتاق فکر لندن، تریبون می‌دهند، این نگران‌کننده‌ترین رویکرد «تطهیر سیاسی» پس از جنگ تحمیلی ۴۰ روزه ارزیابی می‌شود. محسن کدیور که در کارنامه خود جعل نامه، توهین به مرجعیت، دعوت از نظریه‌پرداز انقلاب‌های رنگی و پیش‌بینی فروپاشی نظام را دارد، حالا با تغییر لحن و ادبیات، از پنجره رسانه‌های دولتی در حال بازگشت به فضای سیاسی کشور است.
گروه فارس پلاس:‌ چندی است که برخی از عناصر ضدانقلاب در فضای التهابات پس از جنگ تحمیلی 40 روزه خودنمایی می‌کنند. این افراد که دیرزمانی با مواضع سیاسی ضدایرانی پازل دشمن را تکمیل می‌کردند حالا با برخی اظهارات سیاسی از پنجره جنگ تحمیلی ائتلاف امریکا و رژیم صهیونیستی وارد شده تا شاید بتوانند دوباره در فضای سیاسی کشور خود را جا بیندازند. این در شرایطی است که برخی از رسانه‌های رسمی دولتی از جمله خبرگزاری ایرنا و روزنامه دولتی ایران در اقدام قابل تامل به این افراد تریبون می‌دهند تا به نوعی به پاکسازی و رسمی سازی حضور این افراد در فضای سیاسی کشور اقدام کنند.این درحالی است که آ‌نچه به هیچ عنوان پاک شدنی نیست تحرکات و سوابق سیاسی ضدانقلابی این افراد است که با یک اظهار نظر سیاسی ولو با مایه‌های میهن‌گرایی قابل ترمیم نیست و اگر این موارد و گذشته را در یک ترازو قرار دهیم قطعا به هیچ عنوان با هم نه تنها هم وزن و متعادل نیستند بلکه آسیب‌های آن در سال‌های حساس کشور در گذشته قابل توجه بوده و بیشتر سنگینی می‌کند.
این تطهیرسیاسی با تریبون‌دهی با توجه به بی‌اعتباری و بی‌اعتمادی سیاسی این افراد قطعا امکان آسیب رسانی بیشتر آنان را فراهم می‌کند.در همین راستا، «محسن کدیور»‌ نام شناخته شده‌ای در فضای ضدانقلاب است که سال‌ها در خارج از کشور علیه مواضع و منافع ایران سخن پراکنی و فعالیت کرده است و توسط رسانه‌های رسمی دولتی در حال بازنمایی در فضای سیاسی کشور است. در همین راستا،‌ حرکت خزنده و تمکیل کننده‌ای در این رسانه‌ها دیده می‌شود. ابتدا خبرگزاری ایرنا با وی مصاحبه‌ای ترتیب داده و سپس روزنامه دولتی ایران همین مصاحبه را با جایگاه صفحه یک بازتاب می‌دهد. قطعا بعد از مدتی نیز وی از رسانه‌ها و جراید اصلاح‌طلب سر در خواهد آورد و این پازل برای کلید زدن حضور وی در رسانه‌ها و فضای سیاسی کشور تکمیل می‌شود.
شاید این نوع اقدام معنادار و شائبه برانگیز برای حضور مجدد کدیور به نوعی به دلیل دور شدن فضای اجتماعی از حوادث گذشته سیاسی و سلسله رویدادهای نو به نو و پرالتهاب باشد. تغییر لحن و ادبیات نیز می‌تواند این خطا را درباره در افکارعمومی تقویت کند. در همین راستا مروری بر تحرکات سیاسی کدیور می‌تواند دیدگاه درستی به جامعه سیاسی کشور بدهد و حتی تناقضات سخنان جدید با رفتار و کردار سیاسی وی را به خوبی آشکار کند. کدیور در حالی از تمدن ایرانی و بربریت مدرن سخن می‌گوید و حمله به ایران را لقمه گلوگیری برای متجاوزان قلمداد می‌کند که دیرزمانی بوده که آب در آسیاب همین دشمنان می‌ریخته و خود را در مقابل آنچه آن را اسلام استبدادی می‌خوانده توصیف می‌کرد. همین افراد زمانی که وهن اسلام را می‌گفتند و با افراطی‌گری و تندروی صرف سعی می‌کردند پایگاه مردمی کشورمان را تضعیف کنند و به دشمن گرای غلط بدهند آیا فکر نمی‌کردند که موجب حمله نظامی امریکا در زمانی علیه کشورمان شوند و حالا به تقبیح همین حمله که خود مسبب آن با ایجاد خطای راهبردی دشمن بودند،‌ می‌پردازند.
محسن کدیور فردی است که در برهه‌های مختلف خصوصا بعد از سال 88 اقدامات زیادی علیه حاکمیت ایران انجام داد و با نامه‌های سرگشاده با توهین و اتهامات واهی فضای سیاسی کشور را ملتهب می‌ساخت. محسن کديور، از بهائیانی که حالا نشان داده‌اند به ستون اصلی دشمن تبدیل شده‌اند و در میان سلطنت‌طلبان و در مقر خود در سرزمین‌های اشغالی با این رژیم همکاری تام و تمامی دارند،‌ حمایت کرده است.کدیور که از اعضای اتاق فکر لندن و یکی از هدایت کنندگان فتنه ۸۸ بوده است در همان زمان از "ریچارد رورتی" نظریه پردازان انقلاب‌های رنگین برای حضور در کشور دعوت به عمل آورد. «حسین شریعتمداری»‌ مدیرمسئول روزنامه کیهان در همین رابطه مطرح می‌کند که «رورتی تاکنون دو بار به دعوت آقایان کدیور و مهاجرانی به ایران آمده" و اصول انقلاب رنگی را تدریس کرده است.»
اسم کدیور در سال‌های حضور عطاءالله مهاجرانی به عنوان وزیر ارشاد در دولت اول خاتمی مطرح شد و او با کمک جریان‌هایی نظیر نهضت آزادی و مجاهدین انقلاب اسلامی و استفاده از امکانات رسانه‌ای آنها توانست نظرات خود را که مبتنی بر مواضع سیاسی منتظری بود، منتشر کند.محسن کدیور، که برادرزن مهاجرانی نیز بوده، در دولت اصلاحات موقعیت‌های خاصی به دست آورد و نشریاتی مانند عصر ما و حتی روزنامه زن که توسط فائزه هاشمی منتشر می‌شد نظرات او را چاپ می‌کردند.وی در جریان فتنه بعد از انتخابات، در مصاحبه با هفته‌نامه اشپیگل مدعی شد که «رژیم حاکم بر ایران در حال فروپاشی است». او در این‌باره گفت: «من نمی‌دانم دقیقاً چه زمانی، اما اطمینان دارم که رژیم از هم فرو خواهد پاشید». چنان‌که می‌دانیم این حرف از زمان پیروزی انقلاب اسلامی توسط دشمنان ایران و انقلاب تا به امروز به طور مداوم گفته شده است.
محسن کدیور در مطالب خود سعی کرد که به امام و بحث ولایت فقیه حمله کند. وی که نزد مرحوم منتظری تعلیم دیده بود سعی کرد با نوشتن مطالبی امام خمینی (ره) را شخصیتی خشن توصیف کند. موضوعی که قطعا باب طبع آمریکا بوده است. در توصیفات و مطالب وی که شامل فلسفه،‌ کلام و سیاست می‌شود التقاط زیادی دیده می‌شود. از نظر کدیور اعلامیه حقوق بشر بر فقه سنتی ترجیح دارد (اسلام و حقوق بشر، روزنامه اعتماد،31/3/1386)
وی با تهمت پراکنی‌های مختلف سعی کرد توصیفات ناپسند و غیر استدلالی از ولایت فقیه ارائه کند و با نگاه غرب گرایی راهبری ولایت فقیه را با ساختارهای سخت سیاسی غربی یکی دانست. تهمت مشورت‌ناپذیری به امام راحل یکی از پیش‌فرض‌های غلط وی بود. کدیور ادعا می‌کرد که امام(ره) برای مشورت و شورا با دیگران ارزشی قایل نبودند و فقط نظر خودش را قبول داشت. مواردی که با یک مراجعه به منویات امام و سخنان و همچنین نقل قول‌های اطرافیان ایشان بطلان آن به وضوح ثابت می‌شود.وی با انتشار کتابی سخیف به مرجعیت حمله کرد و انواع بهتان را به مرجعیت شیعی نسبت داد حالا مشخص نیست چنین فردی با چنین کارنامه سیاهی چگونه مجال و وجه مصاحبه در خبرگزاری دولتی یافته است.
مهرماه 89 نامه جعلی در فضای مجازی منتشر شد که بیانگر اختلاف میان آیت‌الله آملی لاریجانی و مقام معظم رهبری در مسئله زندانیان جنبش سبز بود. اکبر گنجی یکی از گرداندگان سایت جرس به صورت تلفنی به یکی از دوستانش در اصفهان می‌گوید: «نامه منتشره به نام آیت الله لاریجانی را محسن کدیور شخصا و با دستخط خود نوشته است و جلسه با مهاجرانی نهایی و برای انعکاس خبری آماده کرده است.»کدیور کتابی هم درباره آیت الله آذری قمی نوشت که پر از اظهارات خلاف واقع بود. وی در کتاب فرازوفرودهای آذری قمی به بیان دروغین تاریخ زندگی وی پرداخت. او در این کتاب مطالب خلاف واقعی را به افراد مختلف نسبت داده که یکی از آن‌ها دروغگویی درباره حصر خانگی آذری قمی است. موضوعی که به نقل قول از آیت الله مومن به دروغ عنوان شده بود و این موضوع با واکنش آیت‌الله مؤمن مواجه شد و ایشان اعلام کردند که نقل قول مطرح شده از وی، شایعه و کذب محض است و آیت‌الله خامنه‌ای هرگز مطلب دروغی که در این کتاب مطرح شده را در خصوص آقای آذری قمی به زبان نیاورده است.
جالب است که با ابراز همه این موارد دروغ و کینه جویانه از سوی کدیور وی در خبرگزاری ایرنا به عنوان یک پژوهشگر ایرانی و نویسنده معرفی می‌شود و او را به عنوان یکی از نخبگان خارج از کشور معرفی می‌کنند!کدیور از درون دانشگاه و حوزه سعی کرد قلم خود را در راستای سیاست‌های غرب قرار دهد و هیچگاه نسبت به جنایات پهلوی و همچنین آمریکا مطلبی در این سال‌ها نگفت و حالا مشخص نیست با چه نیتی پنجره رسانه‌های دولتی به روی وی باز شده است. مشکلات این جنس از جماعت که سابقه اصلاح طلبی داشتند این بود که نتوانستند رابطه درست و منطقی میان مقوله‌های بین‌المللی در غرب و موارد دینی بیابند و به جای نگاه واقع بینانه بر مبانی غرب و همچنین تامل بر فقه اسلامی سعی کردند با دوقطبی‌سازی به آغوش غرب بروند که حالا بعد از مدتی در مصاحبه‌ها پای بر روی اقدامات گذشته خود می‌گذارند. این افراد هیچگاه نسبت به گذشته اعلام برائت نکرده و نمی‌کنند؛ منتها این نگاه التقاطی قطعا می‌تواند آسیب‌زا بوده و افرادی که حالا هیچ نام و نشانی از آن‌ها در سپهر سیاسی کشور نیست اینچنین با تریبون دهی به آنان باز هم امکان شائبه پراکنی می‌یابند. هر چند جامعه از این افراد سال‌هاست عبور کرده و آنان به مهره‌های سوخته بدل شده‌اند اما جایگاه این افراد با همه شائبه‌ها و دروغ‌هایشان تریبون خبرگزاری دولت نیست.
با دنبال کردن صفحه فارس پلاس، از به‌روزترین تحلیل‌ها در حوزه سیاست داخلی و خارجی باخبر شوید.
15:23 - 22 اردیبهشت 1405



53 الإجابة

‌حمید کرمی‌ صورة الملف الشخصي
@hodhod22 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
‌حمید کرمی‌ صورة الملف الشخصي
حمید کرمی

@hodhod  •  22 اردیبهشت 1405

چگونه در ۱۹دی به خیابان آمدید، در حالی جز معدودی از شما نمیدانستید در حال تجزیه ایران هستید!؟لطفا برای افزایش دانش سیاسی این بخش از مصاحبه اسحاق بریک ژنرال اسرائیلی را به دقت نگاه کنید و از خود بپرسید که شما معترض بودید یا تجزیه طلب؟
٢٨ MB

@user17778449071422 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
خوبه از خواب بیدار شدید.دولت را اینها دارنداداره می کنند.گرانی های افسار گسیخته .فراهم کردن ماجراهای دیماه.همین حالا هم دارند به مردم فشار می اورند.ما با دولت بدتر از بنی صدر مواجه ایم.چون اقلا بنی صدر از دین هزینه نمی کرد

@user17759157044022 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
هرکسی که از تمامیت ارضی ایران ومردم ایران مقابل بیگانگان دفاع کند اغوش مردم برای انها باز است.چرا در شرایطی که نیاز به وحدت همه آحاد ملت و گرایش های مختلف سیاسی در مقابل دشمن مشترک است با هم‌زدن گذشته اجازه بازگشت همه فرزندان ملت، حتی اگر در گذشته مرتکب اشتباهی هم شده باشند،به اغوش کشور را نمی دهید؟

‌محمد فرجی‌ صورة الملف الشخصي
@user17124772794222 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
این ها همان عقبه دشمن بودند

@user17751230107022 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
ویترین رسانه ای کشور با هر فکری (. ) همیشه این گونه معادلات را جا به جا کردن برای نمونه همین آقا که نصف بازیگران رسانه ها با او مخالف اند وامثال آقای شریعتمداری کیهان بیشتر از عدد ملت مردم را با صحبت هایشان بمب باران کردند و بعضی از هموطنان ما جان ومال زندگی خود را دادند

‌Mahor ماهور کمالی‌ صورة الملف الشخصي
@mahoor200022 اردیبهشت 1405
او در سال ۸۸ مانده مثل میر حسین؛ مردم این شبها در خیابان از روی آنها عبور می کنند و گوششان به دهان رهبری معظم است

@user17090220807222 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
احسنت به آقای حمزه نژاد و تشکر از ایشان بابت اطلاع رسانی دقیق و به موقعی که انجام داده‌اند.

@user17761573207522 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
در مورد آقای شهبازی مجری مطبوعتون که تو آنتن زنده صدا وسیما برگشت گفت اگه اینترنت نیاز دارید به افغانستان و سوریه مهاجرت کنید نظری ندارید؟؟!!

@user17518699791022 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
نکند دولت می خواد اشتباهی مثه اشتباه شریفی زارچی مرتکب بشه و بگه که اینا باید برگردند مثلا دانشگاه، خطر اصلاح طلب ها از اسرائیل بدتره مواظب ان ها باید بود. چون اسرائیل می جنگه اگر شکست خورد نابود می شود ولی این گونه اصلاح طلب ها و سازش کار ها میخواهند شکست اسراییل را به پیروزیش تبدیل کنند.

‌یدالله طلایی‌ صورة الملف الشخصي
@user17774877397322 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
‌یدالله طلایی‌ صورة الملف الشخصي
یدالله طلایی

@user177748773973  •  22 اردیبهشت 1405

تعليقًا على
سلام وقت بخیرhttps://farsnews.ir/user177748773973/1777742311311353570لطفاً از پویش بالا حمایت کرده و آن را در کانال خود بازنشر دهیدبا تشکرجهت بهبود معیشت کارمندان و کارکنان دولت که سی سال زجر کشیدن هست

‌وحید‌ صورة الملف الشخصي
@Vatan_Doost22 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
از قوه قضائیه مقتدر بپرسید

@Haj_ghasem_2222 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
من زمانی که مصاحبه های ایشون رو دیدم فکر کردم ساختگی هست؛ واقعا تاسف داره افرادی مثل این شخص دوباره تریبون داشته باشند؛ به نظر من اگه به مجری های شبکه صهیونستی تریبون داده بشه لاقل تکلیفمون باهاشون مشخصه ولی تکلیفمون امثال این شخص هیچ وقت مشخص نیست؛واقعا بعضی مردم حق دارن تو مواردی شک داشته باشند...

‌ظهور نزدیک است‌ صورة الملف الشخصي
@Rtyghj22 اردیبهشت 1405
سوپر انقلابی های جدیدظاهرا بعضی دولتی ها فهمیده اند که مدتی است برخلاف گذشته که باد از غرب میوزید ، جهت باد عوض شده ، دارند یکی یکی سوپر انقلابی میشوند

@user170910052741738698222 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
باید بمب اتم بسازیم و وقتی خواستیم یه آزمایش اتمی انجام بدیم، این منافقین رو هم کنار بمب اتم، منفجر کنیم.

‌مهدی جلالی‌ صورة الملف الشخصي
@user17058402851622 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
در روسیه یا انگلستان یا چین یا ... سرنوشت کودتاچی مشخص است اما در کشور ما کودتا هزینه ندارد . عوامل کودتای دی ماه چه کسانی بودند ؟

‌کشور دوست‌ صورة الملف الشخصي
@user170909997174941802122 اردیبهشت 1405
از این موارد به هیچ وجه نباید ساده عبور کرد. رسانه دولتی که سخنگویش(فاطمه مهاجرانى) هم سوابق مشابهی در فتنه ۸۸ دارد، قطعا به صورت تصادفی، کدیورها را در ویترین خود جای نمیدهد...

@user170910006593294665022 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
این خبر یعنی متاسفانه قوه قضاییه شایستگی لازم را حداقل برای دوران جنگ ندارد!

@user17337328438322 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
مرگ بر وطن فروش خائن.

@user17082769413622 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
شما با این گزارش روح مرده برادر یکی از زنان وزیر فرهنگ متواری دوران اصلاحات را احیاء می نمایید . ایشان در فضای سیاسی کشور سال ها است که جایگاهی ندارند .