تثبیت نظم چندقطبی

سفر سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان به سن‌پترزبورگ و دیدار مستقیم با ولادیمیر پوتین در چارچوب شراکت استراتژیک جامع ۲۰ ساله ایران روسیه یک اقدام دیپلماتیک سطح بالا و کاملاً هدفمند بود.این سفر نه تنها ادامه جهاد دیپلماتیک در میانه تهدیدات خارجی و توقف مذاکراتی ست که عراقچی صراحتاً آن را به تقاضاهای بیش از حد واشنگتن نسبت داد، بلکه سیگنالینگ راهبردی قوی برای تثبیت محور مقاومت در برابر فشارها است. محتوای فنی پیام‌ها و سیگنال‌های راهبردی ، پیام ایران از سوی رهبری به پوتینعراقچی حامل سلام‌های گرم رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهور پزشکیان بود.این پیام مستقیم، در سطح سران، اعتماد راهبردی شخصی را بازتأیید می‌کند و نشان‌دهنده تداوم خط مشی رهبری در نگاه به شرق است. در شرایطی که مذاکرات با غرب متوقف شده، این پیام معادل هماهنگی پیش‌دستانه در پرونده‌های حساس هسته‌ای، مقاومت، تنگه هرمز و امنیت انرژی است.پاسخ پوتین ، تأکید بر آمادگی کامل روسیه برای نزدیک‌تر کردن صلح در خاورمیانه و تلاش مسکو در کنار کشورهای منطقه و همچنین ستایش از شجاعت و قهرمانانه جنگیدن مردم ایران برای حاکمیت ملی.تأیید دریافت پیام رهبر ایران و ابراز امید به عبور ایران از دوره آزمایش‌ها و فرا رسیدن صلح.این تبادل پیام‌ها فناوری دیپلماتیک بسیار دقیق است ، روسیه به‌طور همزمان نقش میانجی بالقوه با اعتبار نزد هر دو طرف را ایفا می‌کند و در عین حال حمایت علنی از موضع ایران را اعلام می‌نماید.این ترکیب، یک تعادل قدرت هوشمندانه ایجاد می‌کند که ایران را از انزوای دیپلماتیک خارج و به‌عنوان بازیگر کلیدی در معادلات اوراسیا تثبیت می‌نماید.
پیامدهای مثبت امنیتی و دفاعیروسیه به‌عنوان شریک راهبردی، در حوزه‌های موشکی، پهپادی و رادار که قبلاً در قالب همکاری‌های عملیاتی اثبات‌شده می‌تواند انتقال فناوری و همکاری مشترک تولید را تسریع کند.دیدار امروز دقیقاً در زمان حساس جنگ رمضان و آتش‌بس شکننده، سیگنال بازدارندگی مضاعف ارسال می‌کند.نتیجه آن کاهش احتمال ماجراجویی نظامی علیه ایران، زیرا هر اقدامی اکنون هزینه راهبردی بالاتری برای طرف مقابل دارد.بُعد اقتصادی و تحریمی مکانیسم‌های مالی موازی، دو کشور هم‌اکنون از سامانه‌های SPFS روسیه و SEPAM ایران استفاده می‌کنند و حجم تجارت دوجانبه در حال عبور از سطوح پیشین است.این دیدار می‌تواند قراردادهای جدید انرژی سوآپ نفت،گاز، پروژه‌های مشترک در دریای خزر و همکاری در بریکس از جمله بحث ارز مشترک را شتاب دهد. اما بای‌پس تحریم‌ها ، با پیمان ۲۰ ساله، روسیه به‌عنوان دروازه اوراسیا عمل می‌کند و ایران دسترسی مطمئن‌تری به بازارهای چین، هند و حتی آفریقا پیدا می‌کند که باعث افزایش مقاومت اقتصادی و کاهش آسیب‌پذیری در برابر فشارهای دلارمحور.ابعاد هسته‌ای و دیپلماتیک روسیه به‌عنوان عضو دائم شورای امنیت و دارنده فناوری غنی‌سازی، می‌تواند در صورت نیاز راه‌حل‌های فنی را به‌عنوان میانجی پیشنهاد دهد ، آن هم بدون پذیرش کاپیتولاسیون.این هماهنگی، قدرت چانه‌زنی ایران در هر دور جدید مذاکرات را به‌طور قابل‌توجهی بالا می‌برد ، همچنین، عضویت مشترک در بریکس و شانگهای، ایران را به بخشی از نظم چندقطبی تبدیل می‌کند که وزن آن در برابر یکجانبه‌گرایی غرب به‌مراتب بیشتر استاین سفر نه یک دیدار تشریفاتی، بلکه یک گام نهادینه‌سازی در شراکت استراتژیک است.
نتایج ملموس آن در ماه‌های آینده شامل ، تثبیت محور تهران ،مسکو و پکن به‌عنوان ستون فقرات امنیت و اقتصادی اوراسیا پدیدار میشود.افزایش اعتبار منطقه‌ای ایران کشورهایی مثل عربستان و ترکیه مجبور به محاسبه مجدد هزینه و فایده در انتخاب شریک امنیتی و در اختیار گذاشتن سرزمین خود به کشورها می‌شوند.انتقال دانش فنی در حوزه‌های های‌تک ،هوافضا، سایبر، انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز که به خودکفایی استراتژیک ایران شتاب می‌بخشد.در یک کلام، این دیدار یک ملاقات فنی ، راهبردی است ، ایران حمایت سیاسی وفنی معتبر به‌دست می‌آورد و روسیه نیز نفوذ خود را در خاورمیانه و بازار انرژی تثبیت می‌کند.در شرایطی که غرب به دنبال فشار حداکثری است، این نوع دیپلماسی دقیق، هوشمندانه و مبتنی بر منافع متقابل، دقیقاً همان چیزی است که معادلات قدرت را به نفع ایران و جبهه مقاومت تغییر می‌دهد.مرتضی امیری #ایران #رهبر_شهید #جنگ #ایران_ما #آمریکا #ترامپ
20:20 - 7 اردیبهشت 1405

12 إعادة النشر44 التفاعل
2244 من المشاهدات


10 الإجابة

‌اسلامگرا‌ صورة الملف الشخصي
@Inghilabi7 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
روسیه شاید بتونه گره مذاکراتی رو باز کنه

‌داریوش سجادی‌ صورة الملف الشخصي
@dariushsajadi7 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
درود بر شما

‌Gaze‌ صورة الملف الشخصي
@Gaze3137 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
آفرین

‌رضوان سلیمان زاده  ۱۸۲۵‌ صورة الملف الشخصي
@R_Soleimanzadeh7 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
احسنت ، اگر انگ رسوفیل بودن بهمون نزنند میشه گفت روسیه فعلا قابل اعتماد ترین کشور برای ایران است

‌پژوهشکده جبهه مقاومت‌ صورة الملف الشخصي
@moghavemat_icb7 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
حرف حق

‌سرباز ولایت‌ صورة الملف الشخصي
@Sarbas_velayat8 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
👌👌

‌آقای تحلیلگر‌ صورة الملف الشخصي
@Mr_tahlilgar8 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
قلم قدرتمندی دارید

‌مرتضی‌ صورة الملف الشخصي
@Mortoni8 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
بسی سعادت از این دیدار پدید خواهد شدغنیمت است ملاقات دوستان امشب

@user1717158179868 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
ماشاءالله، و لاحول و لا قوة الا بالله العلي العظيم.

@modifars12 اردیبهشت 1405
تعليقًا على
از زاویه ای کمتر دیده شده، نگاه خوب و حرفه ای به موضوع داشتید. عالی بود