عراقچی: حمله به مدرسه میناب جنایت علیه بشریت است

وزیر امور خارجه امروز در جلسه اضطراری شورای حقوق بشر با بیان اینکه هیچ‌کس نمی‌تواند باور کند که حمله به مدرسه شجره طیبه چیزی جز اقدامی عامدانه و از پیش طراحی‌ شده بوده، گفت: حمله به این مدرسه نه یک حادثه صرف بود و نه یک خطای محاسباتی، بلکه جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است و اظهارات متناقض آمریکایی‌ها که با هدف توجیه این جنایت مطرح شده‌، به هیچ‌ وجه نمی‌تواند آن‌ها را از مسئولیتشان برهاند.
گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه امروز (جمعه) هفتم فروردین‌ماه در جلسه اضطراری شورای حقوق بشر در خصوص حمله به مدرسه شجره طیبه میناب به صورت برخط سخنرانی کرد.وی گفت: ایران امروز در میانه یک جنگ غیرقانونی قرار دارد که از سوی دو رژیم هسته‌ای زورگو، یعنی ایالات متحده و اسرائیل، بر آن تحمیل شده است. این جنگ تجاوزکارانه به‌روشنی فاقد هرگونه توجیه و به‌شدت بی‌رحمانه است.وزیر امور خارجه عنوان کرد: آنها این تجاوز را در بیست‌ و هشتم فوریه (۹ اسفند ۱۴۰۴) آغاز کردند، در حالی که ایران و ایالات متحده درگیر یک روند دیپلماتیک برای حل‌وفصل نگرانی‌های ادعایی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران بودند. آن‌ها برای دومین بار در طول ۹ ماه، با برهم‌ زدن و به شکست کشاندن میز مذاکره، به دیپلماسی خیانت کردند.
وزیر امور خارجه افزود: از جمله هولناک‌ترین جلوه‌های این تجاوز، حمله حساب‌ شده و مرحله‌ به‌ مرحله به مدرسه ابتدایی «شجره طیبه» در شهر میناب در جنوب ایران بود؛ جایی که بیش از ۱۷۵ دانش‌آموز و معلم، به‌طرزی کاملاً عمدی و بی‌رحمانه، قتل‌عام شدند.وی گفت: این حمله وحشیانه صرفاً نوک قابل مشاهده یک کوه یخ بسیار بزرگ‌تر است؛ کوهی که در زیر سطح خود، فجایعی به‌مراتب وخیم‌تر را پنهان کرده است، از جمله عادی‌سازی شنیع‌ترین نقض‌های حقوق بشر و حقوق بشردوستانه و جسارت در ارتکاب جنایات فجیع در فضایی آکنده از مصونیت کامل.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: در زمانی که متجاوزان آمریکایی و اسرائیلی، بنابر ادعای خودشان از پیشرفته‌ترین فناوری‌ها و دقیق‌ترین سامانه‌های نظامی و داده‌ای برخوردارند، هیچ‌کس نمی‌تواند باور کند که حمله به این مدرسه چیزی جز اقدامی عامدانه و از پیش طراحی‌ شده بوده است. وی گفت: هدف قرار دادن مدرسه شجره طیبه، یک جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است؛ جنایتی که مستلزم محکومیتی صریح و بی‌قیدوشرط از سوی همگان، و پاسخگویی روشن و بدون ابهام عاملان آن است.عراقچی ادامه داد: این فاجعه نه قابل توجیه است، نه قابل پنهان‌سازی، و نه باید با سکوت و بی‌تفاوتی مواجه شود. حمله به مدرسه شجره طیبه در میناب نه یک حادثه صرف بود و نه یک خطای محاسباتی. اظهارات متناقض ایالات متحده که با هدف توجیه این جنایت مطرح شده‌اند، به هیچ‌ وجه نمی‌توانند آن‌ها را از مسئولیتشان برهانند.وی خاطرنشان کرد: محکوم کردن چنین حمله بی‌رحمانه‌ای به مکانی ذاتاً غیرنظامی، جایی که معصوم‌ترین انسان‌ها در آن حضور دارند و در پی کسب دانش هستند، صرفاً یک تعهد حقوقی در چارچوب نظام‌های حقوق بشری نیست؛ بلکه یک ضرورت اخلاقی و انسانی است. وجدان ما، بسیار عمیق‌تر از هر دادگاهی، درباره ما داوری خواهد کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: مدرسه ابتدایی شجره طیبه تنها قربانی جنایات فجیع آمریکا و اسرائیل در طول ۲۷ روز گذشته از این جنگ غیرقانونی نبوده است. حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بین‌المللی به‌طور گسترده و نظام‌مند و به شکلی بی‌سابقه و به‌شدت بی‌رحمانه، توسط متجاوزان نقض شده است. آن‌ها بدون هیچ اعتنایی به قوانین جنگ و اصول بنیادین انسانیت و مدنیت، غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی را هدف قرار می‌دهند.
عراقچی بیان کرد: بیش از ۶۰۰ مدرسه در سراسر ایران تخریب یا آسیب دیده‌اند و در نتیجه، بیش از هزار دانش‌آموز و معلم شهید یا مجروح شده‌اند. متجاوزانی که با تکبر فریاد «هیچ رحم و مهلتی در کار نیست» سر می‌دهند و ایران را به حمله به زیرساخت‌های حیاتی تهدید می‌کنند، بیمارستان‌ها، آمبولانس‌ها، کارکنان درمانی، امدادگران هلال‌احمر، پالایشگاه‌ها، منابع آب و مناطق مسکونی را هدف قرار داده‌اند. رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: عناوین «جنایت جنگی» و «جنایت علیه بشریت» به‌تنهایی برای توصیف شدت فجایعی که آن‌ها مرتکب می‌شوند، کافی نیست. الگوی هدف‌گیری متجاوزان، همراه با لفاظی‌های آنان، تردید اندکی باقی می‌گذارد که نیت روشن آن‌ها ارتکاب نسل‌کشی است.
وی گفت: این جنگ ناعادلانه و خودسرانه ایالات متحده و اسرائیل علیه ملت شریف ایران، نتیجه مستقیم سکوت در برابر جلوه‌های پیشین قانون‌گریزی و جنایت در فلسطین اشغالی، لبنان و دیگر نقاط است. بی‌تفاوتی و سکوت در برابر بی‌عدالتی‌ها هرگز امنیت و صلح به همراه نخواهد آورد. بلکه ناامنی بیشتر و نقض گسترده‌تر حقوق را به دنبال خواهد داشت. عراقچی اضافه کرد: سازمان ملل متحد و ارزش‌های بنیادینی که نمایندگی می‌کند، و نیز کلیت چارچوب حقوق بشر، به‌شدت در معرض خطر قرار دارند. همه شما باید متجاوزان را به‌صراحت محکوم کنید و به آن‌ها نشان دهید که جامعه دولت‌ها و وجدان جمعی بشریت، آن‌ها را در قبال جنایات هولناکی که علیه مردم ایران مرتکب می‌شوند، پاسخگو می‌داند.
وی با بیان اینکه ایران هرگز در پی جنگ نبوده است، اظهار داشت: ایرانیان ملتی صلح‌طلب و شریف‌اند که وارث یکی از غنی‌ترین تمدن‌های جهان هستند. با این حال، آن‌ها عزم و اراده‌ای کامل و خلل‌ناپذیر برای دفاع از خود در برابر متجاوزان بی‌رحمی که در ارتکاب انواع جنایات هیچ حد و مرزی نمی‌شناسند، نشان داده‌اند؛ دفاعی که تا هر زمان که لازم باشد ادامه خواهد یافت.
12:08 - 7 فروردین 1405
سیاست خارجی
آمریکا و اروپا
سازمان‌های بین‌المللی

6 بازنشر16 واکنش
83٫4k بازدید


14 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌Student‌
@Student_ir1 روز پیش
در پاسخ به
سازمان ملل خودش یک حامی برای جنایتکاران علیه بشریت هست.

تصویر نمایه‌ی ‌فاطمه د‌
@user1768157760531 روز پیش
در پاسخ به
تصویر نمایه‌ی ‌فاطمه د‌
فاطمه د

@user176815776053  •  2 روز پیش

برخورد با تشخیص کاسبانه برخی پزشکان
مطالبه

برخورد با تشخیص کاسبانه برخی پزشکان

به وضوح دیده شده که قبح تشخیص دروغین، جهت کاسبی از بیمار در جامعه پزشکی، ***** شده. تا جایی که برای کاسبی از بیمار، تشخیص‌هایی می‌دهند که کاملا بی‌ربط و‌ مایه تمسخر است. آزمایش‌ها، داروها، اکوها ، نوارقلب‌ها و.. بی‌ربط به وضعیت بیمار و حتی عمل کردن فرد سالم به کرات در جامعه پزشکی بی‌جواب مانده. تشخیص دروغین نباید برای پزشکان بی‌جواب بماند. بیمار کیسه پول پزشکان نیست.

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

@fibonachi21 روز پیش
در پاسخ به
آقای عراقچی هر جای دنیا بود الان باید استعفا میدادی و میرفتی ...سیاست شما مزخرفترین سیاست این چند دوره

تصویر نمایه‌ی ‌شقایق حامی‌
@Shaghayegh1hamham1 روز پیش
در پاسخ به
شب‌ها که آرام‌تر است پدر مادرهای فرشته‌های میناب میروند بر سنگ‌های قبر مینشینند. آن فیلم‌ها را دیده‌اید؟ نجواها، ناله‌ها را شنیده‌اید؟ دلم میگیرد؛ وقتی برای تاسیانِ میناب، وقتی برای دوست‌داشتنِ وطن هم باید دلیل و برهان بیاوریم.‌

تصویر نمایه‌ی ‌سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی‌
@sco_razavi_ir1 روز پیش
در پاسخ به

خیمه‌ی امام رضا علیه‌السلام پایگاهِ نبرد تمدنی؛ موسسه جوانان آستان قدس تربیت کننده نسل جدید مقاومت

در حالی که ایران اسلامی، آماج تهاجم تمام‌عیار رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی است، خیمه‌ی گشوده‌ی امام رضا(ع) در مشهد رضوی، به کانون نبرد آخرالزمانی جریان حق علیه باطل تبدیل شده است. در این میدان مقدس، موسسه جوانان آستان قدس رضوی، با رویکردی انقلابی، سربازان جوان و نوجوان جبهه توحیدی و ولایی را برای …
نمایش بیشتر

نمایش گزارش


تصویر نمایه‌ی ‌کاربر مناطق صعب‌العبور‌
@pax_persia1 روز پیش
در پاسخ به
این همه سال تاسیسات و زیرساخت‌ها اوکی بود ولی وضع معیشت تعریفی نداشت، شاید حالا بعد از این یه عده به خودشون بیان و راه حل برای این شرایط پیدا کنند.#میسازمت_ایران

در پاسخ به
بخدا هر وقت اسم این دستگاه دیپلماسی میاد طپش قلب میگیرم تو رو خدا برین تعطیلات دست از سر این کشور بردار آقای عراقچی ما میدونیم که ظریف شما را انتخاب کرده همون ظریف که به جرم کودتا الان حبس خانگی هست

تصویر نمایه‌ی ‌یک بنده خدا 🇵🇸‌
@YBK_8808171 روز پیش
در پاسخ به
شما اگر عاقل بودی مذاکره نمی‌کردی.

تصویر نمایه‌ی کاربر
@HAMED20261 روز پیش
**** به ترامپ و نتانیاهو و یاراش

تصویر نمایه‌ی ‌امیر شاهدار1:20😭‌
@Yaheidarkarar1 روز پیش
در پاسخ به
صهیونیستها با شیطان معامله کردن شیطان هم برای کمک خون معصوم میخواهد برای همین ساعت اول جنگ خون معصوم ریختن

@Zara70801 روز پیش
در پاسخ به
خواهشاً از کلمه« حادثه» استفاده نکنید یه وقت خدای ناکرده احساس میکنیم جنایت جنگی داره ماست مالی میشه. شما فقط محکم حمله به مدرسه ی میناب رو محکوم کنید و وارد بحث تخصصی نشید

تصویر نمایه‌ی ‌امیر شاهدار1:20😭‌
@Yaheidarkarar1 روز پیش
در پاسخ به
تسویه حساب با سلبریتی ها
مطالبه

ممنوع‌الکار شدن سلبریتی‌هایی که مقابل جنایات دشمن سکوت کردند

دیگه زمان آن رسیده که خودی از ناخودی جدا بشه اینطور نمیشه که در زیر سایه ی نظام جمهوری اسلامی به نان نوا برسی و زمانی که دشمن خارجی به کشورت هجوم آورد سکوت کنی یا با دشمن هم صدا بشی و چشم بر جانایات دشمن ببندی در هر حوزه ای چه در سیاست چه در ورزش چه در سینما و... باید از فعالیتشان جلوگیری بشه

مجلس شورای اسلامی، نهاد محترم ریاست جمهوری، بیت رهبری، دبیرعالی شورای فرهنگی سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

تصویر نمایه‌ی ‌دکتر هادی طوماری‌
@Dr_h_toomari1 روز پیش
در پاسخ به

فیلم| موشک عجیب و فوق‌العاده ایرانی

📽 دقت فوق العاده موشک قاسم بصیراین موشک در بُرد ۱۳۰۰ کیلومتری می تواند با دقتی بسیار بالا (که در دنیا بی نظیر است) اهداف را مورد اصابت قرار دهد.پ ن: هنوز این موشک در جنگ کنونی استفاده نشده است.
۴ MB

تصویر نمایه‌ی ‌سید ابراهیم حسینی فرد‌
@Ebrahim_Hosseinifard1 روز پیش
در پاسخ به
لحظه شهادت حضرت آیت الله خامنه ای در قالب یک رباعی

نمایش گزارش