صدام هم می‌خواست چند روزه ایران را شکست بدهد

«جنگ سریع و آسان» اصطلاحی بود که ترامپ چند روز قبل از تجاوز به ایران از آن به عنوان راهکار عملیات نظامی علیه کشورمان استفاده کرد. اما ۴۵ سال پیش صدام هم چنین ادعایی داشت.
گروه فارس پلاس: طبق گزارش رسانه‌های آمریکایی، تعدادی از سناتورهای مدافع ترامپ پس از جلسه با اعضای دولت با موضوع حمله به ایران، با این توجیه که جنگ کنونی شبیه تجاوز آمریکا به لیبی در زمان اوباما است، از آن حمایت کردند. در تصور آنها، لیبی فرقی با ایران ندارد، همان طور که ترامپ بارها شرایط ایران را با ونزوئلا مقایسه کرده است. برآوردهای غلط در درون بخش‌هایی از حاکمیت آمریکا ریشه‌های تاریخی دارد و یادآور پیش‌بینی‌هایی است که ۴۵ سال پیش پیرامون سرنوشت حمله صدام به ایران می‌شد.
تحلیل‌هایی که غلط از آب درآمدند اوایل شهریور ماه ۱۳۵۹ در حالی که عراق هر روز به مرز‌های ایران تجاوز می‌کرد و بسیاری از کارشناسان سیاسی و نظامی جهان شروع یک جنگ قریب‌الوقوع بین عراق بعثی و ایران را پیش‌بینی می‌کردند، هنری کسینجر به عنوان یک سیاسمتدار کهنه کار آمریکایی تحلیلی ارائه داد که در رسانه‌های آن زمان بازتاب بسیاری یافت. کسینجر گفته بود: «اگر جنگی بین دو کشور شروع شود، نهایتاً ظرف ۹ روز عراق به عنوان طرف پیروز از آن خارج خواهد شد.» پیش‌بینی او از شروع جنگ درست بود، اما طرف پیروز جنگ را کاملاً اشتباه حدس زده بود. چند روز بعد با شروع رسمی جنگ تحمیلی عراق بعثی علیه ایران، صدام در یکی از اولین اظهار نظرهای خود وقتی می‌خواست جلسه گفت‌وگو با خبرنگاران را ترک کند، گفته بود: «باقی مصاحبه را در تهران انجام می‌دهد.» در همان زمان اغلب تحلیل‌ها از تصرف سه روزه خوزستان و فتح یک هفته‌ای تهران سخن می‌گفتند. انتظاری چند روزه که هشت سال به طول انجامید و در نهایت منجر به ظهور قدرت منطقه‌ای ایران شد.
ایران شبیه هیچ جای دیگری نیست پیش از تجاوز آمریکا و اسرائیل به کشورمان، این جمله که «ایران ونزوئلا نیست» بارها از سوی برخی از کارشناسان مسائل سیاسی به عنوان هشداری به دولت ترامپ صادر شده بود. «دیوید هرست»، سردبیر میدل ایست آی و دکتر «احمد التویجری» نویسنده و استاد دانشگاه عربستانی، دو کارشناسی بودند که در عدم مقایسه شرایط ایران با کشورهای دیگری چون ونزوئلا اتفاق نظر داشتند. کما اینکه دکتر التویجری در بررسی شرایط ایران با کشورهایی که آمریکا تا کنون با آنها وارد منازعه شده، گفته بود: «ایران کارت‌های زیادی برای بازی کردن دارد و این کارت‌ها بسیار ویرانگر هستند». علی رغم هشدار کارشناسان، سوال اینجاست که صرف نظر از فشارهای تل‌آویو به واشنگتن برای ورود به جنگ با ایران چرا ترامپ همچنان به برداشت «جنگ سریع و آسان» با ایران باور داشت؟
باورهای غلط درون حاکمیت آمریکا باور غلط و افراطی «شکست آسان دشمن» ریشه در طرز فکری آمریکایی دارد که سال‌هاست بخش‌هایی از حاکميت این کشور را تحت تاثیر خود دارد. سال‌ها پیش اوباما در سخنرانی سالانه در کنگره، در توصیف قدرت نظامی ایالات متحده گفته بود: «دیگران حتی نزدیک ما نیستند.» ترامپ نیز بارها به تمجید از توانایی نظامی آمریکا پرداخته و از «قوی ترین ارتش تاریخ» سخن گفته بود. در این طرز فکر افراطی، صرفا داشته‌های مادی در نظر گرفته می‌شود و نه تنها به توانایی‌های نظامی طرف مقابل آن طور که باید توجه نمی‌شود، بلکه عنصر روحیه و مقاومت ملت‌ها نادیده گرفته می‌شود. از همین جاست که ترامپ بلافاصله پس از حمله به ایران از سپاه و نیروهای مسلح کشورمان خواسته بود سلاح‌های خود را تحویل داده و تسلیم شوند!
تکرار تاریخ با ترسیم خاورمیانه جدید اگر در جنگ تحمیلی هشت ساله، دو ماه زمان نیاز بود تا جبهه خودی خود را بازیابد و دشمن را در عمق ۱۲۰ کیلومتری مرز در حومه اهواز متوقف و تثبیت کند، در جنگ تحمیلی کنونی و طبق گزارش واشنگتن پست، تنها دو روز بعد از شروع جنگ نگرانی‌ها در جبهه دشمن جدی شد. واشنگتن پست در این خصوص نوشت: «در داخل پنتاگون و برخی اعضای دولت دونالد ترامپ نگرانی فزاینده‌ای نسبت به از کنترل خارج شدن درگیری با ایران به وجود آمده است.» جنگ تحمیلی کنونی اگرچه از حیث تحلیل غلط دشمن، با شرایط جنگ تحمیلی هشت ساله مشابه است، اما این دو جنگ از حیث ایستادگی مردم ایران، عملکرد فوق العاده نیروهای مسلح، غافلگیری دشمن از کيفيت این مقاومت و البته تولد خاورمیانه جدید نیز شباهت دارند. اگر در جنگ تحميلي هشت ساله ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای با متحدانی از گروه‌های مقاومت معرفی شد، پیش‌بینی‌ها در جنگ کنونی حلول خاورمیانه‌ای است که آمریکا جایی در آن ندارد.یک تحلیلگر عرب در این خصوص گفته است: «ایران در حال ایجاد خاورمیانه جدیدی است که آمریکا در آن نقش ندارد».با دنبال کردن صفحه فارس پلاس، از به‌روزترین تحلیل‌ها در حوزه سیاست داخلی و خارجی باخبر شوید.#سپاه#جنگ_منطقه‌ای#تنگه_هرمز#موشک #پایگاه_الظفره #امارات #قطر #کویت #عربستان #بحرین #آمریکا #ترامپ#صدام#خلیج‌فارس
17:07 - 13 اسفند 1404



3 الإجابة

‌طاها دوست‌محمدی‌ صورة الملف الشخصي
@Taha_dm13 اسفند 1404
تعليقًا على
‌طاها دوست‌محمدی‌ صورة الملف الشخصي
طاها دوست‌محمدی

@Taha_dm  •  13 اسفند 1404

وضعیت فعلی ایران آنچیزی است که درحال حاضر در کف خیابان‌ها توسط #سیل_خروشان_مردم رقم می‌خورد، حرف مفتِ چندنفر انگشت شمارِ حرام‌لقمه در مجازی شمارا ناامید نکند...

‌امین یزدان پناه‌ صورة الملف الشخصي
@Amin_Y13 اسفند 1404
تعليقًا على
من مطمئنم درسی که در این جنگ به ترامپِ کاباره‌زاده داده می‌شود، عبرت‌آموزتر از درسی خواهد بود که به صدام داده شد.

‌m🪶r‌ صورة الملف الشخصي
@forest14 اسفند 1404
تعليقًا على
اما دابلیو بوش صدام را شکست داد