عراقچی خواستار برگزاری نشست فوری شورای امنیت شد

وزیر امور خارجه ایران در پی تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس‌ شورای امنیت خواستار برگزاری نشست اضطراری شورا برای رسیدگی به این اقدامات تجاوزکارانه شد.
گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در پی تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و جیمز کاریوکی رئیس‌ شورای امنیت نامه نوشت.رونوشت این نامه همچنین به وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان ملل ارسال شده است.
در این نامه آمده است: با کمال تأسف عمیق، بد‌ینوسیله به‌طور فوری توجه جنابعالی و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد را به اقدام آشکار تجاوزکارانه و حملات مسلحانه گسترده و هماهنگ ایالات متحده آمریکا و رژیم اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران جلب می‌کنم.ایالات متحده و رژیم اسرائیل امروز، ۲۸ فوریه ۲۰۲۶، ضمن نقض فاحش حاکمیت ملی و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران، با انجام حملاتی علیه تعدادی از تأسیسات دفاعی و اماکن غیرنظامی در شهرهای مختلف کشور، مرتکب تخلفی آشکار شدند. حملات هوایی انجام‌شده از سوی ایالات متحده و رژیم اسرائیل، نقض صریح بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد محسوب شده و مصداق بارز تجاوز مسلحانه علیه جمهوری اسلامی ایران است. جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این اقدام تجاوزکارانه، در حال اعمال حق ذاتی و مشروع خود در دفاع مشروع وفق ماده ۵۱ منشور ملل متحد است. وی می‌افزاید: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران کلیه ظرفیت‌ها و امکانات دفاعی لازم را برای مقابله با این تجاوز مجرمانه و بازدارندگی در برابر اقدامات خصمانه به‌کار خواهند گرفت. بر این اساس، تمامی پایگاه‌ها، تأسیسات و دارایی‌های نیروهای متخاصم در منطقه، در چارچوب اعمال حق دفاع مشروع ایران، اهداف نظامی مشروع تلقی خواهند شد. ایران تا زمان توقف کامل و بی‌قید و شرط تجاوز، به اعمال قاطعانه و بی‌درنگ حق دفاع مشروع خود ادامه خواهد داد.عراقچی خاطرنشان کرده است: ایالات متحده و رژیم اسرائیل مسئولیت کامل و مستقیم تمامی تبعات مترتب بر این اقدامات غیرقانونی، از جمله هرگونه تشدید تنش ناشی از آن را بر عهده خواهند داشت.
در نامه عراقچی آمده است: با عنایت به پیامدهای خطیر و گسترده این تجاوز مسلحانه بر صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی، جمهوری اسلامی ایران مسئولیت اساسی سازمان ملل متحد و به‌ویژه شورای امنیت را برای اقدام فوری در قبال این نقض صلح و امنیت بین‌المللی ناشی از تجاوز نظامی فاحش ایالات متحده و رژیم اسرائیل علیه ایران یادآور می‌شود. وی می‌افزاید: ایران از دبیرکل، رئیس شورای امنیت و اعضای شورای امنیت می‌خواهد که بدون تأخیر به وظایف خود عمل کنند. در این چارچوب، جمهوری اسلامی ایران فوراً از اعضای شورای امنیت می‌خواهد که بدون درنگ نشست اضطراری شورا برای رسیدگی به اقدامات تجاوزکارانه ایالات متحده و رژیم اسرائیل و نقض صلح که تهدیدی واقعی و جدی علیه صلح و امنیت بین‌المللی محسوب می‌شود، تشکیل داده و تدابیر لازم و فوری را جهت توقف این توسل غیرقانونی به زور و تضمین پاسخگویی اتخاذ کنند.
در این نامه عنوان شده است: جمهوری اسلامی ایران از تمامی دولت‌های عضو سازمان ملل متحد که در قبال صلح و امنیت بین‌المللی مسئولیت دارند، می‌خواهد این اقدام تجاوزکارانه را به‌طور قاطع محکوم نموده و تدابیر فوری و جمعی لازم را برای مقابله با آن اتخاذ نمایند؛ چرا که بی‌تردید این اقدام تهدیدی بی‌سابقه علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی به‌شمار می‌رود.
19:59 - 9 اسفند 1404

4 إعادة النشر10 التفاعل
59٫3k من المشاهدات


43 الإجابة

@user1765197670639 اسفند 1404
تعليقًا على
جرات نمیکنند همه تو جزیره اپستین عکس و فیلم دارند

@Asqar_j9 اسفند 1404
تعليقًا على
فقط حرف

‌9**8900‌ صورة الملف الشخصي
@user17091015760470698079 اسفند 1404
تعليقًا على
تا زمان توقف بی قید و شرط به دفاع ادامه میدیم یعنی چی؟ بازم سیگنال ضعف؟ جواب خون این همه شهید چی میشه؟

@Alireza13749 اسفند 1404
تعليقًا على
جای این دلقک بازی ها همین الان از آژانس خارج شید

‌فقط برای ایران  ( ارادتمند علی خضریان وطن پرست واقعی )‌ صورة الملف الشخصي
@Kiao0o9 اسفند 1404
تعليقًا على
باید اینقدر موشک به پایگاه های آمریکا بزنید که نفت دربیادمراکز مالی آمریکا در امارات فراموش نشه، این مراکز قلب تپنده ی دشمن در جنگ هستند

‌علیدوست‌ صورة الملف الشخصي
@Aliidoost9 اسفند 1404
تعليقًا على
آقای عراقچی ، میشه لطفاً دست برداری؟بابت اینکه خیلی زحمت میکشی، ممنونتیم. اما تو را قسم به حضرت زهرا سلام الله علیها، اینقدر پالس ضعف به دشمن مخابره نکن. بگذار مجاهدت و اقتدار رهبرمون، نیروهای مسلحمون، و مردم غیورمون، در حد بالا ، به ثمر بشینه.

‌فقط برای ایران  ( ارادتمند علی خضریان وطن پرست واقعی )‌ صورة الملف الشخصي
@Kiao0o9 اسفند 1404
تعليقًا على
الان بهترین فرصت برای مجازات امارات است.این فرصت طلایی رو از دست ندهیدتا بفهمند دیگر اسم جزایر سه گانه رو بر زبان نیاورد

@user1769270741379 اسفند 1404
نگفت همه زنده هستن بجاش این جمله سختتر گفت تاجایی که میدونم تقریبا همه مسئولین هنوز زنده هستن یعنی انقدر منفعل انقدر پالس ضعیف با اون خنده مسخره همیشگی

‌طاها علی‌دوستی‌ صورة الملف الشخصي
@Taha_14049 اسفند 1404
تعليقًا على
جلسه را بیخیال بشوید ، دشمن را با خاک یکسان کنید

‌امین یزدان پناه‌ صورة الملف الشخصي
@Amin_Y9 اسفند 1404
تعليقًا على
‌امین یزدان پناه‌ صورة الملف الشخصي
امین یزدان پناه

@Amin_Y  •  9 اسفند 1404

تعليقًا على
امیدوارم یهو عراقچی پا نشه بگه «طبیعتاً اگر آنها حملات را متوقف کنند، ما هم متوقف می‌کنیم»

‌پنگو (حیوان خانگی رسول سعیدنژاد)‌ صورة الملف الشخصي
@AghaMM9 اسفند 1404
تعليقًا على
در جواب عراقچی، نیویورکچی گفت زهی خیال باطل

‌علیدوست‌ صورة الملف الشخصي
@Aliidoost9 اسفند 1404
تعليقًا على
آقای عراقچی، امروز در جایی خوندم که گفتی اگر دشمن تجاوزاتش را متوقف کنه، ما هم حملات رامتوقف میکنیم. آیا این گفته شماست؟ تمام وجودمون پر درد شد از این گفته. مگر رهبر عزیزمون و فرماندهان عزیزمون و برخی مسئولین بارها نگفته اند که اگر آنها جنگی را آغاز کنند ، پایانش را ما رقم میزنیم.

@Alireza13749 اسفند 1404
تعليقًا على
جای اینکار ها، از آژانس خارج بشید. تهاجمی باشید نه تدافعی.تا کی میخوایم به این داستان ادامه بدیم، بس کنید آقایون

‌Enigma .‌ صورة الملف الشخصي
@Enigma9 اسفند 1404
تعليقًا على
یکی پای اینو ببنده

‌فرید کیومرثیان‌ صورة الملف الشخصي
@Kiumarseyan9 اسفند 1404
تعليقًا على
حداقل ببینیم چین روسیه قطعنامه محکمی می دهند یا نه

‌محمد‌ صورة الملف الشخصي
@yamahdii9 اسفند 1404
تعليقًا على
آقای عراقچی یک بار مرد باش و یه حرف محکم و قاطع بزناین همه تهدید کردین طرف حمله همه جانبه کردهاگه کاری میخواین بکنین الان وقتشهکارهای مسخره و بازی های بی نتیجه رو رها کنیداللهم عجل لولیک الفرج

@Terita9 اسفند 1404
تعليقًا على
این دوباره نصف شب نیاد توئیت بزنه بگه آتش بس و چند ماه دیگه دوباره بدتر حمله کنن !!!دهن این رو ببندید !!!