بازخوانی قانون ساختار رفاه در دانشگاه تهران؛تأکید بر توانمندسازی و اصلاح مدیریت رفاهی
همایش علمی‌تخصصی «تأملی دوباره بر قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی» در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.به گزارش روابط‌عمومی دبیرخانه هیئت امنای سازمان تأمین‌اجتماعی و صندوق‌های تابعه، همایش علمی‌تخصصی یک روزه «تأملی دوباره بر قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی» با حضور مدیران، اساتید و صاحب‌نظران این حوزه، چهارشنبه ۲۶ آذرماه در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.این همایش تخصصی، سه محور اصلی شامل تولد قانون، چالش‌های اجرا و مسیر اصلاح را مورد بررسی قرار داد.«محمد ستاری‌فر» رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان تأمین اجتماعی در این نشست علمی، پیوند عدالت اجتماعی و رشد اقتصادی را "بنیاد سیاست‌گذاری رفاهی" اعلام کرد و افزود: پرداخت‌های حمایتی باید در مسیر توانمندسازی و سرمایه‌گذاری اجتماعی هدایت شود.وی، آموزش، اشتغال و حمل‌ونقل عمومی را بستر ارتقای رفاه دانست و اصل ۲۹ قانون اساسی را مبنای امدادی، بیمه‌ای و حمایتی توصیف کرد.«محمدحسین شریف‌زادگان» وزیر اسبق رفاه و تأمین اجتماعی در پنل دوم این نشست با عنوان آسیب‌شناسی اجرای قانون، کنترل خط فقر را اولویت سیاست‌گذاری در دولت جدید دانست و بیان کرد روند پنج‌ساله اخیر افزایش قابل توجهی در خط فقر را ثبت کرده است.وی تأکید کرد: چینش مدیران در حوزه رفاه باید مبتنی بر تخصص باشد و نه جابه‌جایی‌های سیاسی!در ادامه این پنل، «محمدرضا واعظ‌مهدوی» معاون اسبق سازمان برنامه و بودجه با اشاره به سابقه تاریخی حمایت‌های اجتماعی در ایران و جهان اسلام، نظام حسبه و قوانین حمایتی از سال ۱۲۸۶ را نشانه ریشه‌دار بودن این حوزه دانست و گفت: ظرفیت‌های قانونی در جمهوری اسلامی نیازمند اجرای کامل است.
وی تأکید کرد: چینش مدیران در حوزه رفاه باید مبتنی بر تخصص باشد و نه جابه‌جایی‌های سیاسی!در ادامه این پنل، «محمدرضا واعظ‌مهدوی» معاون اسبق سازمان برنامه و بودجه با اشاره به سابقه تاریخی حمایت‌های اجتماعی در ایران و جهان اسلام، نظام حسبه و قوانین حمایتی از سال ۱۲۸۶ را نشانه ریشه‌دار بودن این حوزه دانست و گفت: ظرفیت‌های قانونی در جمهوری اسلامی نیازمند اجرای کامل است.«علی حیدری» مشاور عالی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی نیز در این نشست بر ضرورت تدوین پیوست تأمین اجتماعی برای طرح‌های کلان کشور تأکید کرد و افزود: توسعه بدون عدالت و عدالت بدون تأمین اجتماعی قابل تحقق نیست.در پنل پایانی این نشست با عنوان آموزه‌ها و اصلاحات پیشنهادی برای آینده، «معصومه قاراخانی» عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، با طرح این پرسش که "افق رفاه چیست و مقصد سیاست‌گذاری کجاست؟" بر ضرورت تعریف آینده رفاه براساس تغییرات اجتماعی و زمان‌محور شدن تصمیمات دولت‌ها تأکید کرد و خواستار شفاف‌شدن منطق حکمرانی در سیاست‌های رفاهی شد.«سلیمان پاک‌سرشت» رئیس مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی نیز با اشاره به تغییر الگوهای اشتغال، مهارت، علم و سلامت را سرمایه‌گذاری مؤثر برای امنیت اجتماعی دانست و تأکید کرد بسیاری از مشاغل امروز "غیررسمی و مهارت‌محور" شده و نیازمند بازنگری در سیاست‌گذاری است.
در ادامه پنل پایانی همایش، «علی‌اکبر تاج مزینانی» عضو هیئت علمی و رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی را نیازمند اصلاحات مفهومی و پارادیمی دانست و خاطرنشان کرد: درخصوص پدیده‌هایی مانند اشتغال و مخاطرات اجتماعی نیازمند بازتعریف قانون جامع رفاه هستیم و باید به‌دنبال ارائه برنامه برای حل مشکل عدم‌ انسجام و موازی‌کاری ذیل این قانون در کوتاه‌مدت و بلندمدت باشیم. در خاتمه نیز «علی فهیمی» دبیر علمی همایش و دانشجوی مقطع دکترای رفاه اجتماعی دانشگاه تهران جمع‌بندی کلی نشست را ارائه کرد.همچنین در جریان برگزاری این نشست علمی‌تخصصی که به همت انجمن علمی دانشجویی سیاست‌گذاری اجتماعی دانشگاه تهران، مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی و انجمن جامعه‌شناسی ایران برگزار شده بود، دانشجویان به ارائه پرسش و پاسخ از اساتید پرداخته و شرکت‌کنندگان نظرات و سؤالات خود را مطرح کردند.🌐 www.ripfo.ir🆔 ‎@ripfo_ir
00:00 - 27 آذر 1404
اقتصاد
بانک و بیمه
سالمندان

1 بازنشر
219 بازدید